2023. január 25.
A sírból hoztuk vissza az MTK elleni meccset
Tizenöt perccel a vége előtt ötgólos hátrányban voltunk, de végül egyetlen góllal megnyertük a bajnokit.

Volt az elmúlt időszakban jó néhány gólzáporos mérkőzés a Fradi és az MTK között, és úgy tűnt, szerdán is ilyen hatvan perc vár ránk – ezt vetítette elő, hogy harminckilenc másodperc alatt háromszor zördült meg a háló (2-1). A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban rendezték a találkozót, ott, ahol egyébként férfi kézilabdacsapatunk az Európa-ligában játszik, de a lányok most először léptek itt pályára.

A harmadik percben került hozzánk először az előny, és azt várhattuk, hogy lépésről lépésre szakítjuk majd le a hazaiakat magunkról, de az MTK tartotta magát, főként gyors akciókból és beállóból szerzett gólokat. Aztán nemhogy tartotta magát, még az előnyt is visszavette (9-8). Elek Gábor a tizenhetedik percben kért időt először, s már ekkor is elégedetlen lehetett, hát még öt perccel később, amikor másodszor is letette a T-betűt a zsűri asztalra. A kettő közötti időszakot 4-1-re nyerte meg az MTK, a védekezésünk elemeire hullott, és a támadójátékunk nem tudta ellensúlyozni, hogy a hazaiak szinte minden támadásukat gólra váltották (15-11). A hibákat rögtön próbálta mindenki kijavítani, de ebből inkább kapkodás lett, így egyre mélyebbre ástuk magunk alatt a gödröt. A huszonkilencedik percben öttel, a szünetben pedig néggyel állt jobban az MTK, vagyis volt mit megbeszélni a szünetben (20-16).

A fordulás után látszólag elszántabban jött ki a csapat, gyorsan le is csökkentette a hátrányt kétgólosra, de a következő percekben ijesztő volt, hogy a hazaiaknak a kiválóan sikerült első félidő után nagyjából minden összejött. A kapufáról rendre befelé pattant a labda, vagy épp Bíró védése után az MTK beállójának kezébe került, így visszaállt a szünetre kialakult négygólos differencia – bajban voltunk.

Harcolni kellett, és ezt megtette a csapat, de az utolsó tíz percre fordulva is hátrányban voltunk még, igaz, látszólag fogyott a hazaiak ereje (31-29). Egyre távolabb szorítottuk őket a kapunktól, egyre kevésbé találtak helyzetet, és Bíró Blanka egyre több labdát fogott, az ötvennegyedik percben utolértük őket (32-32). Krimi lett ebből a meccsből, de akárhogyan is alakult, meg kellett nyernünk, hogy ne kerüljünk még nehezebb helyzetbe a bajnoki címért folytatott harcban. Bölk gólja előnyt jelentett, de innentől felváltva estek a gólok, vagyis az MTK mindig válaszolt a találatainkra. Márton Gréta a hatvanadik percben megint vezetést szerzett (36-37), de maradt még ideje támadni az MTK-nak is. Lőni azonban már nem, mert úgy védekeztünk, mint ahogyan hatvan percen át kellett volna. A sírból hoztuk vissza ezt a bajnokit, de csak megnyertük, és végül csak az számít, hogy két pontot szereztünk.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
13. forduló

MTK Budapest - FTC-Rail Cargo Hungaria 36-37 (20-16)
Helyszín: Riz Levente Sport- és Rendezvénycsarnok, Budapest
Időpont: 2023. január 25., 18 óra
Játékvezetők: Bóna Szabolcs és Földesi Csaba
Gólszerzők: Pál 9 (1), Simon 7, Grosch 5, Sallai 4, Szabó K. 4, Dakos 3, Szabó L. 2, Román 2, ill. Malestein 11 (6), Cvijics 6, Stolle 6, Márton 5, Bölk 4, Lekics 2, Hársfalvi 1, Kukely 1, Kisfaludy 1. 

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin