2024. január 6.
A „leggyorsabb cipőre” lesz szükség vasárnap
2024 első Bajnokok Ligája-meccsét az egyaránt legtöbb gólt szerző és kapó Ikast otthonában játsszuk.

Ősszel két kellemetlen sorozatot is sikerült megszakítani az Ikast ellen, s emiatt azóta is az idény egyik legjobb emlékeként gondolhatunk erre a meccsre: a nehezen indult szezonunk első Bajnokok Ligája-győzelme volt az akkori, de a korábban jobbára Midjylland néven versenyző dán rivális ellen se nyertünk még addig soha. Amolyan fordulópontnak is tűnik ez az összecsapás, most pedig már azt reméljük, hogy újabb fordulatot nem tartogat az ikasti visszavágó.

Az addig száz százalékosan menetelő Európa-liga-címvédő ugyanis azóta nem szerzett pontot a BL-ben, mi viszont megnyertük a két Lubin elleni felvonást is. Vagyis a bravúr után hoztuk a kötelezőt is, és ezzel visszavettük a sorsunkat a saját kezünkbe a továbbjutásért folytatott harcban. A helyzetünk így sem könnyű, sőt, de azt már a sorsoláskor sejthettük, hogy kiélezett küzdelem vár ránk. A nulla pontos lengyelek előtt négy csapat áll hét egységgel, rajtunk kívül a Vipers, a Krim Ljubljana és a Rapid Bucuresti, s bár előbbi kettőt hazai pályán fogadjuk majd, s ez könnyebbséget jelent, idegenben is kellene pontot csípni.

„Hat mini döntő áll előttünk a következő hetekben, amelyeken nem nagyon szabad hibázni – mondta Allan Heine, csapatunk vezetőedzője. – Persze, véleményem szerint nem lesz olyan csapat, amely mind a hat meccsét megnyeri, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny, de minden hiba könnyen végzetes lehet. Az utolsó három fordulóban visszajöttünk, és továbbra is nagyon éhesnek érzem a csapatot, mindenki szeretné befejezni, amit elkezdett – ha nyerünk Ikastban, minden sokkal jobban nézne ki.”

Ellenfelünk erejét jól mutatja, hogy a decemberi világbajnokságról hat játékosa tért haza éremmel: a norvég Stine Skogrand és Ingvild Bakkerud ezüsttel, a dán Sarah Aaberg Iversen, Simona Petersen, Emma Friis és Julie Scaglione bronzzal, továbbá a cseh Markéta Jerábková lett 63 góllal a torna legeredményesebb játékosa. Kétségkívül utóbbi az Ikast legnagyobb ásza, de a házi BL-ranglistán csak egyetlen találattal marad el tőle Bakkerud is. Ők ketten szerzik a dán együttes BL-góljainak közel harmadát, vagyis a védekezésünknek is rájuk kell a legnagyobb energiát fordítani.

Vezetőedzőnk hozzátette még, ez az a meccs, amelyen valamennyi játékosunknak a „leggyorsabb cipőjét” kell felvennie, hiszen félelmetes tempó várható. A BL-ben messze a legtöbb gól az Ikast meccsein esett (átlagosan 68), a legtöbb lőtt (282) és a legtöbb kapott (252) találat is a dán bronzérmes nevéhez fűződik.

Így kell tehát felvennünk a harcot – csapatunk szombaton reggel indult Dániába, és a tervek szerint érkezett meg. A híreknek megfelelően havas táj, illetve Budapesthez képest mintegy tíz fokkal hidegebb várta a lányokat, akik este még egy edzéssel készülnek az összecsapásra.

Még egy hétig váltható kedvezményes belépő a Bajnokok Ligája-rangadókra

2024 első hazai tétmérkőzésén, január 13-án a Team Esbjerget fogadja női kézilabdacsapatunk az Érd Arénában, ezt követően pedig január 20-án, valamint február 10-én játszik hazai BL-mérkőzést. Az Esbjerg elleni meccs kezdetéig van rá lehetőség, hogy a három hátralévő csoportmeccsre kedvezményesen váltsanak belépőt - a tavaszi BL-bérlet megvásárlása esetén összesen tizenkét százalékkal (álló jegyek esetében tíz százalékkal) olcsóbban juthatnak jegyhez. Jegyvásárlás online a meccsjegy.fradi.hu-n, személyesen pedig meccsnapokon, valamint keddenként 16 és 19 óra között az FTC-MVM Népligeti Sportközpont Kismartoni úti portájánál található regisztrációs - és jegypénztárban lehetséges.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 9. forduló

Ikast Handbold - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: IBF Arena, Ikast
Időpont: 2024. január 7., 14 óra
Játékvezetők: Marina Duplii és Olena Pobedrina (ukránok)
Jegyár: 100 dán korona (~5100 forint). Jegyvásárlás online az alábbi linken: https://IH.eventii.dk/s/Channel/awayteam/2632951
TV: Sport 1

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin