2019. december 3.
A kulcspillanatokban mindig mi rontottunk és kikaptunk
Fordulatos, kiélezett mérkőzésen egyetlen gólos vereséget szenvedtünk Montenegró ellen a világbajnokságon.

A spanyolok elleni vereség után kedden (magyar idő szerint) reggel a második kulcsmérkőzése következett a magyar női kézilabda-válogatottnak a világbajnokságon. A csoport legerősebb csapatának vélt Montenegró Szenegált (29-25) és Kazahsztánt (30-21) is legyűrte az első két körben, de látva a nem épp sziporkázó teljesítményét arra következtethettünk, hogy a vb-felkészülést inkább az első valódi tétmeccsre, a mieink elleni hatvan percre hegyezte ki. Az előre eltervezett montenegrói taktikát, mondjuk, biztosan átírta, hogy a spanyol játékvezetők az első félidőben inkább a mieink stílusához közelebb húzták meg a határvonalat, s ellenfelünk közismert, kemény, olykor durva védekezését kellő mértékben torolták meg. A két kezdő átlövő, Djurdjuna Jaukovic és Katarina Bulatovic is gyorsan begyűjtött két-két kiállítást, Andrea Klikovacot pedig könyöklésért pirosozták ki.

Ezen kívül is felfedezhettünk több pozitív mozzanatot – Tomori Zsuzsanna a védekezés vezére volt, Háfra Noémi tízről villant az első percekben, illetve, bár Kovacsics Anikónak továbbra sem ment úgy igazán a játék, gólpasszaival és a négy kiharcolt kiállítással segített a csapaton. Igaz, az emberelőnyökkel épp nem tudtunk élni, rendre ezekben a periódusokban jöttek a hibák, így a 24. percben a sokadik nekifutásra már átvette a vezetést Montenegró. Fontos védéseket szállított Bíró Blanka, illetve hat lövésből elért négy gólja Schatzl Nadine-t is átlag fölé emelte.

A második félidőt egygólos hátrányból indíthattuk, de nagyon megakadtunk a helyzetkihasználásban, a korábban látotthoz képest sokat hibáztunk szélről, ezt pedig kihasználta ellenfelünk, és három góllal ellépett. Faluvégi Dorottya és Márton Gréta helyett jött Lukács Viktória, illetve Schatzl Nadine, és mindkettejüknek főszerepe volt abban, hogy zsinórban szerzett négy gólunknak köszönhetően visszavettük az előnyt. Ki-kimeccset játszottunk, amelyik fél két-három jó percet produkált, az lépéselőnybe került, az utolsó tíz percre például egálnál, 20-20-nál fordulhattunk.

Csak épp a szélsőinken kívül nem igazán látszott, hogy ki tud gólt szerezni, átlövésből szinte veszélytelenek voltunk, ezt látva meg nyugodtan behátrálhatott a hatosára a montenegrói fal. Sikerült már korábban ezen a meccsen mínusz háromról is feltápászkodni, de a véghajrában mínusz kettőről nem jött össze. Hiába kért időt Kim Rasmussen, nem igazán tudott segíteni, Schatzl Nadine-nak gyömöszöltük a labdát, ő meg nagyjából nullszögből volt kénytelen vállalni a lövéseket. Az utolsó támadásunknál a meccs során először Kovács Annát hetedik mezőnyjátékosként is pályára küldte a szövetségi kapitány, kicsit az lehetett az érzésünk, hogy a nagy akarásnak, a megszámlálhatatlan kipróbált variációnak nyögés a vége...

Bár feszesebben és jobban kézilabdáztunk, mint Spanyolország ellen, a kulcspillanatokban rendre mi hibáztunk többet, és így egygólos vereséget szenvedtünk Montenegró ellen. A csoportban két mérkőzést játszunk még, szerdán Szenegál, pénteken pedig Románia ellen.

NŐI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG
C-csoport, 3. forduló

Magyarország - Montenegró 24-25 (12-13)

Kumamoto, 1600 néző. V: García, Marin (spanyolok)

MONTENEGRÓ: Batinovics – RADICSEVICS 8 (4), K. Bulatovics 2, Brnovics 2, JAUKOVICS 4, RAICSEVICS 7 (1), Mehmedovics 1. Csere: Rajcsics, Nenezics (kapusok), Deszpotovics 1, Ramuszovics, Grbics, Klikovac, Premovics. Szövetségi kapitány: Per Johansson

MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – Lukács V. 6, Tomori 2, Kovacsics, Tóvizi 1, Háfra N. 2, SCHATZL NADINE 7. Csere: Kiss É. (kapus), Klujber 2 (2), Szabó L. 2 (2), Vámos P., Tóth G., Faluvégi D. 2, Márton G., Kovács A. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

Az eredmény alakulása. 8. p.: 2–3. 19. p.: 7–9. 23. p.: 10–11. 36. p.: 16–13. 40. p.: 17–14. 45. p.: 17–18. 50. p.: 20–20. 56. p.: 24–22.

Kiállítások: 16, ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 6/4

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin