2024. október 12.
A jó kezdés ellenére is kikaptunk Franciaországban
Bár 6-1-re is vezettek női kéziseink, a támadójátékunk nem működött, így kikaptunk a francia bajnoktól.

Csaknem harmincéves múltra tekint vissza az FTC és a Metz közös múltja, s bár az örökmérleg nyelve felénk billen (10-2-8), az utóbbi öt találkozóból négyet a franciák nyertek. Az az egy éppenséggel hatalmas diadal volt, hiszen annak köszönhetően jutottunk FINAL4-ba, de ezzel együtt is volt min szépíteni, javítani. Az idényrajt alapján bízhattunk benne, hogy sikerül, igaz, a Metz is csupán egy döntetlennél veszített pontot eddig, hazai pályán pedig bármikor, bárkire veszélyes.

A bemutatásoknál mindhárom francia játékosunkat óriási taps köszöntötte, aztán mindhárman azon voltak a kezdő tagjaként, hogy a mintegy száz Fradi-szurkolónak könnyebb legyen túlharsogni a háromezer hazait. Az első periódusban parádésan sikerült mindez, védekezésben előbb a helyzeteket is elvettük a Metztől, kicsit később pedig Laura Glauser mutatott be bravúrokat, elöl meg főként az egyéni villanásoknak köszönhetően állva hagytuk ellenfelünket (1-6). Balkezes átlövő nélkül kezdtünk, és bár látszólag lassan szőttük a támadásokat, az egy az egy elleni párharcokat rendre megnyertük, illetve értékesítettük a helyzeteket. A kilencedik percben megkaptuk az első kiállítást, a tizenkettedikben a következőt, majd az első félidő végéig még hármat – vagyis meglehetősen kaotikus volt a játék, és ritmust veszítettünk. Főleg azért bánhattuk a kiállításokat, mert az elsőt Darja Dmitrijevának labda nélküli szituációban osztották ki, a másodikat pedig Angela Malesteinnek azután, hogy a valóban véleményes ítéletre hevesen kifejezte ellenvéleményét.

A ragyogó kezdés után megakadtunk, a tizenhetedik percben már döntetlen állt az eredményjelzőn (7-7). Ezt követően többször is próbálkozhatott a Metz, de a vezetést nem tudta átvenni, sőt, újra kettővel léptünk el, és úgy tűnt, visszatalálunk a megfelelő ösvényre. Az újabb emberhátrány ugyanakkor ismét változtatott a játék képén, így a szünetre döntetlennél mehettünk (11-11).

Amennyire jól kezdtük az első félidőt, közel annyira rosszul a másodikat, három metzi gól kellett ahhoz, hogy felébredjünk, de szerencsére hárommal válaszoltunk mi is, innentől pedig kiegyenlített mederben folyt a mérkőzés, mindkét kapus jól védett, az utolsó negyed órához is döntetlennél értünk el (16-16).

Támadásban továbbra se remekeltünk, nehezen kerültünk helyzetbe, és már az egy-egyek se ültek annyira, mint eleinte, épp ezért sajnálhattuk, amikor mégis nagy lehetőségnél, kapussal szemben hibáztunk. Befagyott az állás egy időre, aztán sajnos a Metz tudott továbblépni, s miközben már csak nyolc perc volt hátra, két gólt közétett (19-17).

Dmitrijeva vállalt sokat, és jobbára be is jöttek a megoldásai, amikor viszont egyenlíthettünk volna, Darleaux vele szemben is védett egyet - sajnos a második félidőben a gyenge támadójáték és a kapus remeklése már túl sok volt ahhoz, hogy fordítsunk.

Elszenvedte első vereségét női kézilabdacsapatunk, javítási lehetőség azonban még lesz bőven, a fontos, hogy a tanulságokat le kell vonni ebből a mérkőzésből.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 5. forduló

Metz Handball - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-19 (11-11)
Helyszín: Palais Omnisports Les Arenes Metz
Időpont: 2024. október 12., 18 óra
Játékvezetők: Cristina Lovin és Simona Raluca Stancu (románok)
Gólszerzők: Bouktit 6 (3), Valentini 5, Vámos 4, Flippes 3, Axner 3, Granier 2, Jacques 1, ill. Dmitrijeva 7, Lekics 5, Kanor 3, Hársfalvi 1, Márton 1, Maszlova 1, Bölk 1.

Cikkajánló

Újabb kemény feladat vár ránk Debrecenben

Megszakadt Metzben női kéziseink győztes sorozata, de szerdán már újra idegenbeli rangadón kell bizonyítani.

Veretlen Metz vár ránk szombaton este

A francia együttes három szoros győzelemmel és egy döntetlennel a csoport harmadik helyén áll.

Kanor a társaknak és a szurkolóknak is adott javaslatot

Francia válogatott átlövőnk egykori csapata ellen is nyerne, de a Metzbe utazó szurkolóknak is adott tippet.

A győzelem ellenére is csalódottan értékelt Allan Heine

Vezetőedzőnk mellett Janurik Kinga, valamint a kisvárdai Józsa Krisztián és Mátéfi Dalma mondott véleményt.

Elég volt a sikerhez a "bajnoki ritmus"

Több meghatározó játékosát is pihentette Allan Heine, ez meg is látszott a csapaton, de legyőztük a Kisvárdát.

A kilencedik siker a cél a szerdai bajnokin

Szurkolóink újra hazai pályán láthatják kedvenceiket, szerdán a Kisvárda érkezik a Népligetbe.

Hat játékosunk utazhat a válogatottal Franciaországba

Golovin Vlagyimir hat FTC-játékost hívott be a női kézilabda-válogatott október végi keretébe.

„Tudjuk, milyen fontosak ezek a meccsek Magyarországon”

Szinte tökéletes volt a védekezés az első félidőben, a második játékrész viszont rejtély Edwige számára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin