2024. május 11.
A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!
Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Több mint félezer Fradi-szurkolóval a háta mögött vághatott bele női kézilabdacsapatunk a Győr elleni idegenbeli rangadóba, és kellett is a támogatás, hiszen együttesünk hosszú ideje szűk kerettel harcol, ezúttal pedig Dragana Cvijicsre se számíthatott combsérülése miatt. A cél ezzel együtt is egyértelmű volt: megőrizni legalább egyet a kétlépésnyi előnyből.

Hazai góllal indult a meccs, de szerencsére nem késett sokáig a válasz, sőt, átvettük a vezetést is – rendben volt a kezdés, úgy tűnt, az általunk diktált ritmusban folyik a mérkőzés. A folytatásban aztán rövid idő alatt két technikai hibát is vétettünk, a két könnyű gólhoz pedig még kettőt tett hozzá az ETO, négyszer talált be zsinórban, és háromgólos előnybe került (6-3). Lélektanilag nagyon fontos pillanatban jött Emily Bölk bombája, nem szakadtunk le jobban, sőt, lépésről lépésre zárkóztunk, és 7-7-nél egyenlítettünk is. Óriási csata dúlt, a kapusok egyik oldalon se villogtak, jobbára átlövésekből estek a gólok, s bár a vezetés maradt a győrieknél, sőt, a huszonkilencedik percben újra három volt közte, a szünetre egyre zárkóztunk, ezzel pedig nem lehettünk elégedetlenek.

Annál is inkább, hogy a fordulás után két góllal nyitottunk, Simon Petra, aztán Klujber Katrin villant, majd annak is örülhettünk, hogy Angela Malestein játékba lendült. A harmincadik percig Andrea Lekics vitte hátán a támadásainkat, hét kísérletéből hétszer volt eredményes, a hajrában emberfogót is kapott, de biztosak lehettünk benne, hogy egy kimagasló teljesítmény nem lesz elég. Klujber és Malestein viszont zárkózott mellé, ennek köszönhetően a szünet után végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s jobbára nálunk volt az előny. Az ötvenedik perchez közeledve, tehát már a véghajrá kapujában a közte kettőért támadhatott az ETO, de Tomori Zuszsanna labdaszerzése, majd Klujber gólja egyenlítést ért (25-25), szűk tizenegy perccel a vége előtt döntetlennél kért időt Per Johansson.

Kisfaludy Anett kiállítása nem jött jól, az egyébként nagyon fogyó energiatartalékokat kellett mozgósítani. Két góllal elveszítettük az emberhátrányt, de egyenlő létszámnál Lekics újra betalált (27-26), miközben érezhető volt, hogy a győriek siettetik a játékot, mi pedig lassítani próbáljuk. Hat és fél perc maradt a végéig, amikor Allan Heine is időt kért, akkor meg már csak kevesebb, mint hat, amikor az ezt követő támadás végén Malestein betalált hetesből (28-28).

Mindent megpróbáltak a hazaiak, Lekics után Klujbert is követővel fogták, de az utolsó perchez érve már eldőlt, hogy legfeljebb a győzelem lehet a hazaiaké, a kétlépésnyi előnyből az egyik megmarad. Volt esély a pontszerzésre, de bár kétgólos vereséget szenvedtünk, a boldogabb arcokat így is Fradi-mezben láthattuk a lefújás után. Az utolsó négy forduló előtt a matek egyszerű: ha legalább hármat megnyerünk, a Magyar Kupa után a bajnoki címet is behúzzuk a 2023/2024-es idényben.

KÉZILABDA
NŐI NB I
GYŐRI AUDI ETO KC–FTC RAIL-CARGO HUNGARIA 32–30 (16–15)
Győr, 5309 néző. V: Horváth P., Marton B. 
GYŐR: Solberg-Östhassel – Győri-Lukács 4, Rju Un Hi 2, S. Oftedal 5, Blohm 1, De Paula 3, Szöllősi-Schatzl 4. Csere: S. Toft (kapus), Haugsted, V. Kristiansen 3, Nze Minko 3, Gros 6 (4), Brattset Dale 1. Edző: Per Johansson
FTC: Böde-Bíró – Malestein 5 (2), Lekics 9, Tomori, Edwige, Bölk 2, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Klujber 8 (1), Kovács Anett, Simon P. 2, Hársfalvi 1, Kisfaludy 1. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3. 8. p.: 6–3. 12. p.: 7–7. 16. p.: 10–8. 21. p.: 11–11. 26. p.: 14–12. 36. p.: 18–18. 42. p.: 21–21. 52. p.: 27–25. 55. p.: 28–28. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Per Johansson: – Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnoki címéhez! Támadásban nagyon jól játszott ellenfelünk, a remélt hétgólos sikerhez sokkal jobban kellett volna védekeznünk. Próbáltuk megtalálni a hatékony módszert, de Andrea Lekics van olyan jó képességű játékos, hogy minden helyzetben fel tudja találni magát. Nagyobb különbségű győzelemre az első félidőben nyílt több esélyünk, ám mindkét játékrész hajrájában döntő technikai hibákat követtünk el.
Allan Heine: – Fantasztikus közönség előtt nagyszerű mérkőzést játszottunk. A Győr játékát nagyon nehéz kontrollálni, a harminckét kapott gól soknak tűnik, pedig összességében nem védekeztünk rosszul, megoldottuk a feladatot. A kétgólos vereség végül is győzelemmel ér fel, bár vegyesek az érzéseim, végeredményben elégedett lehetek.

Cikkajánló

„Ez egész életünk legszebb története lenne”

Szöllősi-Zácsik Szandrát kirázza a hideg, ha az olimpiára gondol, gyerekkori álmáért mindent elkövet– VIDEÓ!

Visszatér kölcsönből BL-ezüstérmes jobbszélsőnk

Papp Dorka mellett Bordás Réka is visszatér a Népligetbe, velük kiegészülve teljes női kéziseink kerete.

A csapatkapitány is marad, Böde-Bíró is hosszabbított!

Női kézilabdacsapatunk kapitánya, Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal.

Szerződést hosszabbított olimpiai bajnokunk

Továbbra is a Ferencvárost erősiti a francia olimpiai bajnok kézilabdázó, Béatrice Edwige.

Fieszta: így ünnepeltek női kézilabdázóink

Női kézilabdaegyüttesünk alapos ünneplést tartottak a bajnoki cím megszerzése után.

Hetvennégy év alatt ötödször sikerült a bravúr

Duplázásra a klub történetében eddig csak a Kökény Beatrix által fémjelzett csapat volt képes.

Kovacsics Anikó: „Több volt ez, mint amiről álmodtam!”

Elképesztően sikeres pályafutást zárt le a klasszis irányító, aki továbbra is az FTC kötelékében marad.

Megvan a keret az olimpiai felkészülésre

Hét ferencvárosi játékosi készülhet a párizsi olimpiára a női kézilabda-válogatottal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin