2022. június 30.
A dánok legyőzésével elődöntős a junior válogatott
A negyeddöntőben Dánia ellen már meg kellett küzdeni a győzelemért, de a végén biztosan nyert a válogatottunk.

Játszi könnyedséggel jutott túl a csoportkörön és a középdöntőn a magyar női junior kézilabda-válogatott, a legjobb nyolc között viszont már a kézilabdában nagyhatalomnak tekinthető Dánia következett. És ezzel együtt kíváncsian várhattuk, hogy vajon a mostanáig több nehéz meccset letudó dánok ellen miként sikerül felpörögni az ellenállással eddig nem igazán találkozó mieinknek.

A válasz eleinte úgy szólt, hogy jól, hiszen lendületesen, erőteljesen kezdtünk, ellenfelünk nehezen tudott csak túljutni a védelmünkön, és főleg ennek köszönhetően gyorsan előnybe kerültünk. Kukely Anna góljával a tizenegyedik percben már néggyel vezettünk (6-2), de sajnos ekkortájt kezdett Dánia megérkezni a mérkőzésbe. A félidő derekához érve lassacskán elfogytak a hibáik, mi pedig nem jöttünk ki jól a cserékből, jelentősen visszaesett a játékunk, és egyre több labdát szórtunk el. Előbb egyenlített, majd az előnyt is magához ragadta Dánia, miután támadásban teljesen megálltunk, a játékrész utolsó tizenhárom percében csupán két gólt lőttünk, és a szünetre is megmaradt a dán előny (11-12).

Érezhető volt, hogy ez szenvedős meccs lehet, és a fordulás után ezt erősítette, hogy kettővel is leszakadtunk (14-16). Kevés volt a mozgás a játékunkban, jobbára egyéni megoldásokból kerestük a lehetőségeket, de az utolsó negyed órához közeledve úgy tűnt, hogy működhet. Kukely Anna jó néhányszor megkavarta a dán védőket, de Koronczai Petra és Kajdon Blanka is sokat vállalt – na, meg a kapuba visszatérő Bukovszky Anna is fontos védéseket tett a közösbe. Ferenczy Diána első góljával a meccs során először öttel vezettünk már az ötvenedik percben, és a ritmust látva igazán bizakodóak lehettünk. Talán az is kijött a hajrában, hogy a magyar kispad jóval hosszabb, ráadásul a torna eddigi részében több energiát is tartalékolhattunk. Az utolsó tíz percben gyakorlatilag már izgalom nélkül figyelhettük a történéseket, nem tudott már jelentősen közelebb kerülni hozzánk Dánia, és az egy kisebb megingástól eltekintve magabiztosan nyert a magyar női junior válogatott.

Az első igazi értékmérő meccse volt ez a mieinknek, és a lefújás után a lányok öröme is emiatt volt jóval kitörőbb, mint az eddigi összecsapásokon. A legjobb négy közé jutott tehát Magyarország, s pénteken Svédországgal játszik a döntőért. 

Női junior világbajnokság, H-csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG-DÁNIA 31-26 (11-12)
Gólszerzők: 
Kajdon 7 (1), Farkas 6 (2), Kukely 6, Juhász 4, Koronczai 4, Vámos 1, Vártok 1, Ferenczy 1, Faragó 1, ill. Scott 4 (2), Ebler 4, Wierzba 4, Johannsen 3, Rasmussen 2, Damgaard 2, Hansen 2, Frandsen 2, Laursen 1, Lilholt 1, Jacobsen 1.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin