2023. május 22.
„Minden gólért, helyzetért meg kellett harcolnunk”
Az egyik elsődleges célját, a bennmaradást elérte női U19-es kézilabdacsapatunk az NB I/B-ben.

Talán az eddigi legerősebb NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban szerepelt akadémiánk U19-es együttese, hiszen a korábbi Keleti és Nyugati csoportot összevonták, a tizenhat csapatos mezőny (a Pénzügyőr szezon közben visszalépett a küzdelmektől) ezáltal rendkívül sűrű lett.

Az Illés Márton vezette társaságnak öt győzelem, hét döntetlen, valamint tizenhat vereség a mérlege az évadban, vasárnap a már biztosan bajnok Vasas ellen zárta a szezont, és szépen hely állt, csupán kétgólos vereséget szenvedett (25-27). Az egész idényben mutatott teljesítményről vezetőedzőnk beszélt.

– Nehéz volt, minden héten nagyot küzdöttünk. Nemcsak minden pontért, hanem minden gólért és helyzetért meg kellett harcolnunk, de közben éppen emiatt nagyon hasznos is volt ez a szezon. Fontos volt, hogy a lányok azt is sikerként éljék meg, ha esetleg nem szerzünk pontot, de meccsről meccsre javulunk a játékban. Annyiban szerencsénk volt, hogy két-három vesztes mérkőzés után rendre végrehajtottunk egy-egy bravúrt, emellett pedig a saját korosztályukban, az ifibajnokságban láthatták, mekkorát léptek előre.

A lányok a tizenharmadik helyen zárták a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy a következő évadban is az NB I/B-ben szerepelhet U19-es együttesünk. De van, ami még ennél is fontosabb.

– A bennmaradás volt az egyik elsődleges célunk, ilyen fiatal csapattól ez nem is volt feltétlenül elvárható, ezért óriási eredménynek tartjuk. Talán ennél is fontosabb, hogy a felnőttcsapatba nemcsak felkerültek játékosaink, hanem meg is állták a helyüket, volt, aki ott is ragadt. Ráadásul többen szóba kerültek már a következő idény keretével kapcsolatban is.

Viszont nincs vége még a mostani szezonnak sem, hiszen az ifjúsági bajnokságban szinte ugyanezzel a kerettel szereplő alakulatunk már biztos résztvevője az évad végi (június 2-3.) négyes döntőnek.

– Biztos, hogy hatalmas motivációval érkezünk majd arra az eseményre is, főleg a bennmaradás kiharcolása után. Innentől kezdve minden meccs ajándék, de természetesen sportolók vagyunk, és azért megyünk, hogy megnyerjük a Final Fourt. Azt szeretném, hogy a lányok élvezzék ki minden pillanatát, sokan nagyon régóta játszanak itt, és vannak olyanok, akiknek ezek lesznek az utolsó meccsei a csapatban. Szeretnénk kihozni a négyes döntőből is a maximumot, s ezzel megkoronázni ezt a szép szezont.

Cikkajánló

Tíz év után nyert Eb-érmet az ifjúsági fiú válogatott

Négy FTC-játékossal, hosszabbításban harcolta ki az Eb-bronzot az ifjúsági fiú kéziválogatott Podgoricában.

Négy akadémistánk játszhat a kínai ifjúsági vb-n

Balogh Veronika, Bede Fanni, Papp Dorka és Szeibert Anna is ott lesz a csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

Iváncsik Tamás csatlakozik az edzői stábhoz

Nyártól a korábbi 117-szeres válogatott kézilabdázó irányítja akadémiánk U18-as fiúcsapatát. Őt kérdeztük.

Már a legjobb nyolc között az Eb-n az ifi válogatott

Csoportmásodikként jutott a középdöntőbe a négy FTC-játékossal felálló ifjúsági kéziválogatott Montenegróban.

Négy Fradi-játékos játszhat a fiú ifi Eb-n

Népes FTC-küldöttség – négy játékos és két stábtag – utazik a podgoricai ifjúsági kézi Európa-bajnokságra.

„Az első pillanatban látszott, mekkora tehetség”

Rangos elismerést kapott trénerünk, Simon Petra nevelőedzője, Grandpierre Judit. Őt kérdeztük irányítónkról.

Európa-bajnokok lettek az U16-os strandkézisek!

Két akadémistánkkal a keretében nyerte meg a bulgáriai U16-os fiú Európa-bajnokságot a magyar csapat.

Hat akadémistánk is az NB I-ben folytatja

Az FTC Kézilabda Akadémián nevelkedő tehetségek közül hatan az NB I-ben bizonyíthatnak nyártól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin