2024. július 23.
„Az első pillanatban látszott, mekkora tehetség”
Rangos elismerést kapott trénerünk, Simon Petra nevelőedzője, Grandpierre Judit. Őt kérdeztük irányítónkról.

Jenővári István-díjjal tüntette ki a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlásedzőnket, Grandpierre Juditot. Ezt az elismerést a legsikeresebb nevelőedzők kapják, trénerünket az FTC-Rail Cargo Hungaria irányítója, Simon Petra jelölte a díjra, akivel még olimpiára készülő játékosunk Fradiba igazolása előtt, a XVI. kerületi KMSE csapatában dolgoztak együtt.

– Nagyon megtisztelő egy ilyen elismerést megkapni, de az igazi díj az, hogy olyan tehetségekkel találkozunk és foglalkozhatunk, akik később nagy eredményeket érnek el. Támogatjuk őket és közben az életre is nevelünk. Sokrétű feladat ez, mert ebben az időszakban kell megalapozni a gyerekek elköteleződését a sportág irányába, hogy az a későbbi esetleges nehézségeknél is kitartson.

Edzőnk először egészen fiatalon, még egy szivacskézilabda meccsen figyelt fel Simi tehetségére. Azt mondja, már akkor felfelé lógott ki a kortársai közül.

– Ez még azelőtt történt, hogy ugyanabba az egyesületbe kerültünk volna. Amikor ekkora tehetségről van szó, akkor az azonnal látszik. A labdaügyessége, a nagyon jellegzetes indulócsele már akkor megmutatkozott. És természetesen ott volt mellette az akarat, a hozzáállás, amik igazán elhozták az eredményeket. Különleges a habitusa, mindig nyerni akar, emiatt is volt mindig jobb a többieknél, érettebb gondolkodás jellemezte őt.

Egyébként jelenleg is rendszeres kapcsolatban vannak egymással, sőt, időnként korábbi edzője meglátásait is megosztja vele.

– Mindig próbálok segíteni, amikor lehetőség adódik rá. Jelenleg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem MSc Sport mentáltréner szakára járok, folyamatosan tanulok, fejlesztem magam, hogy minél komplexebb tudásom legyen, szerintem manapság ez elengedhetetlen a sportban. Simiről egyébként még Elek Gábor mondta, hogy az ördögtől sem fél, és egyébként tényleg egy kis csibész, aki élvezi a játékot. Minden nap azért dolgozik, hogy a legjobb legyen, nagyon figyel és gyorsan tanul Lekicstől és a többi rutinosabb játékostól.

Tizenkilenc éves játékosunk az elmúlt szezonban robbant be felnőttcsapatunkba, a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Bajnokok Ligájában is megállta a helyét.

– Nagyon örültem, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egész szezonban, és óriási teljesítmény, hogy ennyi idősen bekerült a tizennégy fős olimpiai keretbe. Nagyon fiatalon kerül oda, én őszintén szólva korábban csak a Los Angeles-i olimpiára vártam őt a csapatba, de nincs rajta teher, és biztos vagyok benne, Párizsban is mindenáron nyerni akar majd. Szerintem jó a sorsolásunk, ha összeáll a csapat, messzire juthat az olimpián. 

Cikkajánló

Európa-bajnokok lettek az U16-os strandkézisek!

Két akadémistánkkal a keretében nyerte meg a bulgáriai U16-os fiú Európa-bajnokságot a magyar csapat.

Hat akadémistánk is az NB I-ben folytatja

Az FTC Kézilabda Akadémián nevelkedő tehetségek közül hatan az NB I-ben bizonyíthatnak nyártól.

Világbajnoki ezüstérmes lett a női juniorválogatott

Hibátlan mérleggel menetelt a döntőig, ám ott kikapott a franciáktól a magyar csapat az U20-as kézi vb-n.

Százszázalékos mérleggel negyeddöntős a válogatott

Hibátlanul menetel az észak-macedóniai vb-n a női juniorválogatott, amely Izlanddal találkozik a nyolc között.

Három célból kettőt elért ifjúsági csapatunk

Ifjúsági fiú kéziseink saját korosztályukban dobogóra álltak, az NB I/B-be jutás viszont nem jött össze.

Szerdán kezdődik a női junior-vb

Két játékosunk lesz ott az észak-macedóniai U20-as kézilabda-világbajnokságon.

„A második félidővel megkoronáztuk a szezonunkat!”

Ifjúsági fiú kézilabdacsapatunk a PLER-Budapest legyőzésével bronzérmet nyert a kecskeméti négyes döntőn.

„Amikor kiállították az edzőnket, vérszemet kaptunk!”

U17-es női kézilabdacsapatunk bronzérmet szerzett, míg az U19-esek negyedikek lettek a bajnokságban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin