2024. május 30.
Újra Nagy Bence lett az NB I gólkirálya
Átlövőnk 144-szer talált a K&H Férfi Kézilabda Liga 2023/24-es szezonjában, így ismét ő lett a leggólerősebb.

A mögöttünk hagyott évadban Európa-kupa elődöntőt játszhatott és az újbóli bajnoki negyedik helynek köszönhetően ősztől is ott lesz a nemzetközi porondon az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata. A sikerekben ezúttal is kulcsszerepet játszott balátlövőnk, Nagy Bence, aki szokásához híven rendkívül gólerősen kézilabdázott: az Európa-ligában összehozott 46 gól mellett a bajnokságban 144-szer volt eredményes, s ezzel ismét az NB I gólkirálya lett.

Játékosunk ezzel pályafutása során harmadszor – ferencvárosi színekben másodszor – lett a hazai élvonal legjobb gólszerzője, az előző idényben is az alapszakasz góllövőlistájának élén végzett, de a döntőben szerzett találataival Rosta Miklós végül megelőzte őt.

Harmadik elsőségével elit társaságba került be az FTC-t 2019 óta erősítő kézilabdázó: rajta kívül korábban csak Varga István, Kovács Péter és Marosi László végzett legalább háromszor a gólrangsor elején.

– Mindig azt mondtam, hogy amíg aktív játékos vagyok, sokkal inkább csapatban gondolkozom – kezdte a fradi.hu-nak Nagy. – Majd jó pár év múlva, amikor mesélek a karrieremről, akkor lehet ezeket az egyéni elismeréseket előtérbe helyezni. Sok sérülés sújtott minket ebben a szezonban, ha azok nincsenek, úgy érzem, még több is lehet volna benne. Abban bízom, hogy ezt jövőre sikerül behoznunk, és még feljebb tudunk lépni.

A május 15-i, Dabas elleni szezonzáró óta jól megérdemelt pihenőjét tölti az együttes, de azért játékosaink igyekeznek aktívan tölteni a nyarat is.

– Mindenki végzi természetesen a kiadott feladatokat, senki sem áll le teljesen. Volt egy kisebb időszak, amikor inkább pihentünk, de mindig beütemezünk kisebb mozgásokat – foci a barátokkal, tenisz vagy esetleg ezt az új sportot, a padelt is nagyon szeretjük. Tehát nem állunk le százszázalékosan, de a kézilabdát kicsit háttérbe szorítjuk az előttünk álló hetekben.

Nagy az eddigi öt Népligetben töltött szezonjában kivétel nélkül száz bajnoki gól fölé jutott, ezzel összesen 684 NB I-es találatnál jár a Fradiban, a hazai és nemzetközi kupasorozatokat tekintve pedig már 891-szer volt eredményes zöld-fehérben. Vagyis, ha hasonló ütemben folytatja, a következő évadban meglehet az ezredik ferencvárosi találata is.

Cikkajánló

Kedden kapnak El-ellenfelet férfi kéziseink

Bundesliga-csapatok mellett többek között dán és spanyol riválissal is találkozhatunk az El-selejtezőben.

Visszatérnek férfi kéziseink az Európa-ligába!

Elfogadta feljebbsorolási kérelmünket az EHF, így egy évad kihagyás után visszatérünk az El-be.

Lékai, Imre és Ancsin is utazhat Párizsba

Kihirdette szűkített keretét Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy akarunk hazajönni, hogy egy ország büszke ránk!”

A nyáron a Ferencvárosba érkező Ancsin Gábor is a párizsi olimpiára készül a férfi kézilabda-válogatottal.

Lékai: „Jó a felkészülés, de már az olimpiát várom”

Kézilabdázónk, Imre Bence testvére vb-döntőjével hangolt a válogatott párizsi felkészülésre - VIDEÓ!

Rajtol az olimpiai felkészülés

A női kéziválogatott vasárnap, a férfiegyüttes hétfőn kezdi a közös gyakorlást a párizsi játékokra.

Csörgő Kristóf tanulásban is a legjobbak között

Férfi kéziseink sérülésből lábadozó fiatal irányítója ismét elnyerte a Magyarország tehetsége elismerést.

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin