2020. január 8.
Szárnyal a ferencvárosi utánpótlás
Bari-Nagy Lajos vezetésével fantasztikusan szerepel a Ferencváros U15-ös fiú kézilabdacsapata.

A fradista fiatalok január elején Eperjesen arattak tornagyőzelmet egy nemzetközi tornán (fenti és lenti képünkön) úgy, hogy hibátlan teljesítménnyel végeztek az élen: megnyerték az ötfős csoportjukat, majd a helyosztókat követően a döntőben a szlovák Tatran Presov sem tudott megálljt parancsolni nekik.

„A gyerekek egy olyan védekezést tettek le a pályára a döntőben, hogy az ellenfél a hatodik percben szerezte az első gólját. Ezen én is meglepődtem, mert nemzetközi szinten is kimondottan jó csapat a Tatran, de amit mi mutattunk a fináléban, az extra volt” – mondta Bari-Nagy Lajos.

Az extra jelző az egész idei szezonra igaz az U15-ös csapat esetében, hiszen a gyerekbajnokságban csoportját toronymagasan, százszázalékosan nyerte meg, és a felsőházi rájátszásban is két meccs, két győzelemmel kezdett, többek között az egyik legnagyobb rivális Éles KISE együttesét is megverte.

Nem csoda, hogy a serdülő válogatott győri összetartására, a bő keretbe hat ferencvárosi játékos kapott meghívót: a 2004-es születésű Váci Dominik és Siklós-Szondi Bence, valamint a 2005-ös Juhász Ádám, Tóth Levente, Varasdi Simon és Auer Máté.

Ugyanez a csapat a másodosztályú serdülő bajnokságban is szerepel, nem is akárhogyan, hiszen csupán egyetlen döntetlennel, a többi mérkőzését megnyerve vezeti a tabellát.

„Ez azért hatalmas dolog, mert két-három évvel idősebbekkel játszunk – folytatta a vezetőedző. - Az a célunk, hogy jövőre két első osztályú csapatot indítsunk a serdülő első osztályban, akárcsak a Veszprém vagy a Szeged. Ehhez persze meg kell nyerni a másodosztályt, de annyira ügyes gyerekeink vannak, hogy a fizikai hátrány ellenére képesek lehetnek rá. A versenyeztetés szempontjából nagyon fontos lenne, hogy jövőre két együttesünk is ott legyen a legmagasabb osztályban. Azt gondolom, hogy az U15-ös korosztályban országos szinten egyetlen más csapatnak sincs ilyen jó kerete, míg a többi együttesben legfeljebb négy-öt extra játékos van, addig nálunk 14, hiszen minden posztra van két kiemelkedő kézilabdázóm.”

Bari-Nagy Lajos hozzátette, hogy a Ferencváros rendkívül vonzó a gyerekek számára, és több korosztályban is szeretnének minél több tehetséges kézilabdázót a Népligetbe csábítani.

„A legutóbbi kiválasztónkra is sok ügyes gyerek jött el, és azt kell mondjam, hogy már nemcsak a régió, hanem az egész ország egyik legvonzóbb klubja a Ferencváros. Hogy miért? Egyrészt van egy felnőtt NB I-es csapatunk, amely kiválóan szerepel. Van egy NB I/B-s felnőtt csapatunk is, amely ifistákból áll, és szintén erőn felül teljesít, a gyerekek pedig látják, hogy itt van lehetőség szintet lépni, és bekerülni akár a válogatottba is. Harmadrészt, amikor eljönnek vidékről a gyerekek a Népligetbe, és körbevezetjük a létesítményen, akkor a szüleikkel együtt leesik az álluk. Nagyon kevés egyesület tud ilyen körülményeket biztosítani, mint a Ferencváros, és ezért nagyon hálásak vagyunk a klubvezetésnek.”

Az U15-ös gyerekbajnokság február 16-án folytatódik, pont az Elek Gyula Arénában rendezik a felsőház következő, dupla fordulóját: 11.00-kor a Békéssel, 18.00-kor a Kecskeméttel játszik rangadót Bari-Nagy Lajos csapata.

Cikkajánló

Kőkeményen bele kell állni a szombati mérkőzésbe is

Férfi kéziseink a Budakalász otthonában lépnek pályára zsinórban negyedik bajnoki győzelmükért.

Pásztor István: Ez volt a legjobb védekezésünk idén!

A Balatonfüred elleni győztes bajnoki után vezetőedzőnk és csapatkapitányunk értékelt.

Megvan sorozatban a 3. siker, legyőztük a Füredet!

Remek védekezéssel és jó hajrával felülmúltuk a Balatonfüredet a K&H Liga 5. fordulójában.

Szombaton jön a második hazai rangadó!

Férfi kéziseink a Balatonfüred ellen szereznék meg zsinórban harmadik győzelmüket a bajnokságban.

Debreczeni Dávid túl az ezredik gólján

Férfi kézilabdázóink csapatkapitánya fontos mérföldkőhöz ért, ennek kapcsán készítettünk vele interjút.

„Ez komoly lehetőség, most kell élni vele!”

Öt Ferencváros-játékossal edzőtáborozik Telkiben – ezúttal csak fiatalokkal – a férfi kéziválogatott.

Ancsin Gábor: Büszke vagyok a csapatra!

Férfi kéziseink dabasi győzelme után válogatott átlövőnk és Pásztor István vezetőedző értékelt.

Nehéz meccsen győztünk Dabason

Férfi kéziseink a második félidőben a maguk javára fordították a Dabas elleni idegenbeli bajnokit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin