2024. január 14.
Ott vagyunk a Eb-középdöntőben!
A férfi kéziválogatott pazar játékkal legyőzte Szerbiát, és biztosan továbbjutott a csoportjából az Eb-n.

Óriási csatában, nem a legjobb játékát mutatva, de ami a legfontosabb, megnyerte első csoportmeccsét a magyar válogatott péntek este Münchenben Montenegró ellen a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A kőkemény kvartettet nézve előzetesen is elengedhetetlennek tűnő két pont megszerzésével, valamint az izlandi-szerb pontosztozkodással kifejezetten jó pozícióba került együttesünk. Még egy meccset kellett nyernie a továbbjutáshoz, és persze azt gondoltuk, jó lenne ezt vasárnap, déli szomszédunk ellen letudni.

Az első meccshez hasónlóan Imre Bence nem került be a 16 fős keretbe, Lékai Máté viszont a legelejétől irányította a magyar válogatott támadásait. Ezúttal riválisunk rajtolt jobban, de nem maradtunk le, sőt a 7. percben először Szita góljával átvettük a vezetést. Ez sajnos nem volt tartós, de a 15. percben Lékai remek bejátszása után Rosta Miklós talált be, és ismét a mieinknél volt az előny (7-8). Az addig is remek magyar szurkolótábornak nem kellett több, a korábbiakra rátett még egy lapáttal, így Münchenben is azt érezhettük, hogy otthon vagyunk. A csaknem hétperces szerb gólcsend adhatott (volna) egy kis nyugalmat, többször támadtunk a plusz háromért, az végül Bánhidi Bence találatával lett meg (10-13). A félidő hajrája viszont ezúttal sem sikerült igazán jól, igaz, a montenegró elleni meccsel szemben ezúttal megőriztünk egy gólt a fórunkból (13-14).

A szerbek a szünet után rögtön egyenlítettek, de az irányítást nem engedtük ki a kezünkből. Összességében nem lehetett panasz a játékunkra, de elhúzni nem tudtunk az egyébként remek erőkből álló déli szomszédunktól. A 44. percben ismét labdánk volt a háromgólos előnyhöz, de kimaradt Bóka Bendegúz ziccere, majd néhány pillanattal később a Palasics Kristóf helyére beálló Bartucz László is óriásit hárított, Bóka újabb pörgetése után pedig meglett az a bizonyos plusz három… (18-21).

Úgy fordultunk rá az utolsó kilenc percre, hogy már öttel vezettünk (20-25), innentől kezdve pedig már az eredmény jó menedzselése maradt a magyar válogatott legfontosabb feladata. Négy és fél perccel a vége előtt mégis feljött kettőre ellenfelünk, de többek között irányítónknak köszönhetően ennél közelebb már nem engedtük, és 28-27-re megnyertük az összecsapást.

A szerbek elleni pazar sikernek köszönhetően pedig kedd este Izland ellen úgy játszhatunk, hogy biztosan középdöntősök vagyunk. Egy esetleges újabb sikerrel pedig azt is bebiztosíthatjuk, hogy két pontot viszünk magunkkal tovább a következő szakaszba.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2024. január 10-28., Németország)
C csoport, 2. forduló

Szerbia – Magyarország 27-28 (13-14)
Helyszín: Olympiahalle, München
Időpont: 2024. január 14., 20:30
Játékvezetők: Lars Jorum, Havard Kleven (norvégok)
Gólszerzők: N. Ilic 5, Vorkapic 5, Borzas 4, Djordjic 2, Kukic 2, Marsenic 2, Orbovic 2, Pechmalbec 2, V. Ilic 1, Vejin 1, ill. Bánhidi 9, Máthé 5, Lékai 3, Rosta 2, Sipos 2, Szita 2, Ancsin 1, Bodó 1, Bóka 1, Fazekas 1, Krakovszki Zs. 1

A csoport másik mérkőzésén: Montenegró – Izland 30-31

Cikkajánló

Kőkeményen bele kell állni a szombati mérkőzésbe is

Férfi kéziseink a Budakalász otthonában lépnek pályára zsinórban negyedik bajnoki győzelmükért.

Pásztor István: Ez volt a legjobb védekezésünk idén!

A Balatonfüred elleni győztes bajnoki után vezetőedzőnk és csapatkapitányunk értékelt.

Megvan sorozatban a 3. siker, legyőztük a Füredet!

Remek védekezéssel és jó hajrával felülmúltuk a Balatonfüredet a K&H Liga 5. fordulójában.

Szombaton jön a második hazai rangadó!

Férfi kéziseink a Balatonfüred ellen szereznék meg zsinórban harmadik győzelmüket a bajnokságban.

Debreczeni Dávid túl az ezredik gólján

Férfi kézilabdázóink csapatkapitánya fontos mérföldkőhöz ért, ennek kapcsán készítettünk vele interjút.

„Ez komoly lehetőség, most kell élni vele!”

Öt Ferencváros-játékossal edzőtáborozik Telkiben – ezúttal csak fiatalokkal – a férfi kéziválogatott.

Ancsin Gábor: Büszke vagyok a csapatra!

Férfi kéziseink dabasi győzelme után válogatott átlövőnk és Pásztor István vezetőedző értékelt.

Nehéz meccsen győztünk Dabason

Férfi kéziseink a második félidőben a maguk javára fordították a Dabas elleni idegenbeli bajnokit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin