2024. április 17.
Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t
Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Bár a múlt héten vereséget szenvedtünk a két Bajnokok Ligája-résztvevő magyar csapattól, mégis mondhatjuk, hogy jobb pozícióba kerültünk az NB I-es dobogóért folytatott versenyfutásban: a Tatabánya váratlan hazai veresége után mindössze egy pont választ el minket a harmadik helytől. A sorsunk továbbra sem csak a saját kezünkben van, így az igazán fontos, hogy amit tudunk, tegyünk meg, azaz zárjuk százszázalékos mérleggel az utolsó négy fordulót.

Ehhez az első lépést szerda este Pestszentlőrincen a PLER-Budapest otthonában tehettük meg, ez pedig előzetesen semmiképp sem ígérkezett egyszerű feladatnak, fővárosi riválisunk az elmúlt hetekben pazar formát mutatott, és elmozdult a kieső zónából. A jó kezdés és a jó védekezés úgy tűnt, megvan, szigorú volt a védekezésünk, nehezen kerültek helyzetbe a hazaiak, a 6. perc végén Balogh Zsolt hetese után már 4-1-re vezettünk. Ezt követően magára talált a PLER, miközben mi ziccereket rontottunk – ez azt jelentette, hogy előbb utolért bennünket, majd fordított is ellenfelünk (7-6).

A gyengébbre sikerült szakasz után sikerült rendezni a sorokat, sikeresebben állítottuk meg a támadásokat, különösen az addig elég sok problémát okozó Sunajko Filipet, és természetesen ki kell emelni a meccsbe remekül beszálló Győri Kristófot is, aki csaknem tíz percig nem kapott gólt, miközben elöl is eredményesek voltunk. A játékrész hajrájában vezettünk öttel is, végül egy eladott labda miatt csak három maradt belőle a szünetre, de nem lehettünk elégedetlenek, pláne a második tizenöt percet látva (13-16).

Az első percekre a folytatásban sem lehetett panasz, úgy alakult a játék, ahogyan nekünk a legjobb: jó védekezésekből labdákat szereztünk, abból pedig jöttek a könnyű gólok – bő öt perc alatt visszaállítottuk az ötgólos fórt (14-19). A 42. percben hatgólos különbségnél a hazaiak az utolsó időkérésüket is elhasználták, úgy tűnt, a legjobb úton járunk, amikor védelmünk egyik vezéregyénisége, Pordán Bálint piros lapot kapott.

Az utolsó bő negyedórára ezért ismét át kellett szervezni a csapatot, Pásztor István akadémistánkat, Mészáros Mátét küldte pályára, éppen az ő találata után lett plusz nyolc tizenkét perccel a vége előtt (18-26). Az utolsó tíz percre fordulva pedig már mindhárom utánpótlás játékosunk (Mészáros Máté mellett Mészáros Márk és Fülöp Péter) lehetőséget kapott, volt lehetőség a pihentetésre, és az előttünk álló programot látva kulcsjátékosainknak minden kispadon töltött perc aranyat érhet.

A hajrában egészen szokatlan formációkat is kipróbáltunk, Imre Bence jobbátlövőként szerepelt, ráadásul két gólt is szerzett. A végére a különbség nem változott, 32-24-gyel megérdemelten hoztuk el a két pontot.

A hétközi bajnoki siker után, amellyel megelőztük az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Tatabányát, újra Európa felé fordulunk, hiszen következik az Ek-elődöntő odavágója a görög Olympiakosz ellen. A szombaton 14 órakor kezdődő találkozóról ITT írtunk részletesen.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
22. forduló

PLER-Budapest – FTC-Green Collect 24-32 (13-16)
Helyszín:
 BUD Aréna
Időpont: 2024. április 17., 18 óra
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba
Gólszerzők: Sunajko F. 6, Tóth 5 (1), Markez 5, Fekete 3, Fodor 2, Mohamed 2, Simotics 1, ill. Imre 6, Balogh 5 (1), Nagy B. 5, Bognár 3, Kovacsics 3, Mészáros Máté 3, Csörgő 2, Fülöp 2, Debreczeni 1, Mikita 1, Győri 1

Pásztor István: – Ez már az ötödik hetünk, amelyen két meccsünk van, ez látszik is a csapat létszámán. Nagyon örülök, hogy a három fiatal bizonyította, miért az akadémiánk játékosai, remekül szálltak be. Nagy szükségünk lesz rá, hogy a következő időszakban tehermentesítsék a többieket. A védekezésünk másfél éves munka eredménye, ez fontos lesz szombaton is. A PLER-nek kívánom, hogy harcolja ki a bennmaradást.

Mészáros Máté: – Nagyot küzdöttünk, eleinte nem volt igazán jó a helyzetkihasználásunk. Szűkös a keret, remélem, hogy az előttünk álló feladatokat is meg tudjuk oldani, ehhez hasonló teljesítményre lesz szükségünk, megyünk tovább!

 

Cikkajánló

Évzáró banketten vettek részt kézilabdázóink

Jó hangulatban telt női és férfi kézilabdacsapatunk szezonzáró bankettje is.

Fradi-nevelésű játékosokkal erősödünk

Karai Miklós és Juhász Ádám is visszatér, nyártól felnőtt férfi kézilabdacsapatunk játékosai.

Válogatott játékos érkezik a jobbszélre

A több, mint 600 NB I-es gólnál tartó Tóth Ádámmal pótolja Imre Bencét férfi kézilabdacsapatunk.

Két játékosunk készülhet Párizsra a férfi válogatottal

Lékai Máté és Imre Bence is bekerült a férfi kézilabdázók 20 fős, az olimpiai felkészülést megkezdő keretébe.

Lékai Máté: Izgatottan várom az olimpiát!

Irányítónk 12 év után készül újra olimpiára, elmondta, mi változott azóta és kérdeztük a korán kelésről is.

Újra Nagy Bence lett az NB I gólkirálya

Átlövőnk 144-szer talált a K&H Férfi Kézilabda Liga 2023/24-es szezonjában, így ismét ő lett a...

Megoldható vb-csoportba kerültünk

Megtartották a jövő évi férfi kézi-vb sorsolását, a hollandokkal is találkozunk majd Varasdon.

Prainer Viktor: Egyre jobban hiányzik a labda

Férfi kézilabdacsapatunk márciusban megsérült átlövőjét kérdeztük, aki jövőre már nem adná alább a dobogónál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin