2024. január 20.
Óriási csatában győztük le a horvátokat!
Ismét hatalmasat játszott a válogatott, és felülmúlta Horvátországot a férfi kézi Eb középdöntőjében.

A parádés csoportkör után az osztrákok elleni vereséggel kezdte a kölni középdöntőt a magyar válogatott a németországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Mondhatnánk, hogy nagy lehetőséget szalasztott el a csapat, de részint semmi nincs veszve, részint pedig kár lett volna a korábbi mérkőzésekkel foglalkozni, hiszen szombat este a szintén nagyon erős horvát alakulat várt a mieinkre.

Déli szomszédunkat Európa-bajnokságon legutóbb 1998-ban győztük le (28-27), azon a találkozón az FTC-Green Collect vezetőedzője, Pásztor István 12 gólt szerzett, a csapat pedig végül minden idők legjobb magyar eredményét érte el a hatodik helyezéssel Olaszországban.

Az eddigiekből kiindulva sok szélsőgólban nem bízhattunk, a beállójátékaink és az átlövéseink viszont jól működtek az elején, tíz perc után 5-3-ra vezettünk, nem sokkal később pedig Imre Bence pillanatokon belül jött két góljával már hárommal vezettünk (7-4).

Negyedórát követően Lékai Máté hetesgóljával már 9-5-re vezettünk, de aztán javultak a horvátok, és elkezdett olvadni az előny. Ebben a periódusban Fazekas Gergő góljai kellettek nagyon, hogy ne forduljon meg az állás, a félidei hajrájában pedig Imre megszerezte a tizedik gólját az Eb-n, ezt ráadásul a tizedik kísérletéből tette meg. A végén pedig annak is örülhettünk, hogy a szünetben nálunk volt az előny (14-13).

A második félidő elején hosszú idő után értek utol minket a horvátok (15-15), ennek elsősorban az volt az oka, hogy tíz perc alatt csupán egyszer találtunk be. Nagyon küzdős volt a második félidő mindkét oldalon, úgy tűnt, erről a holtpontról mi mozdulunk el egy remekül sikerült emberhátrányos időszaknak köszönhetően, az utolsó bő nyolc percet kétgólos előnyben kezdhettük (23-21). Ráadásul két emberfórba kerültünk, majd Imre lőtt két újabb gyönyörű gólt a szélről. Higgadtan játszották a végjátékot a fiúk, Sipos Adrián pedig másfél perccel a vége előtt eldöntötte a mérkőzést, végül 29-26-ra nyertünk.

Ezzel a sikerrel kijavította az osztrákok elleni botlást a válogatott, és úgy várhatja a hétfői, németek elleni összecsapást, hogy még az elődöntőbe jutásért is versenyben van.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (2024. január 10-28., Németország)
I. középdöntőcsoport, 2. forduló

Magyarország – Horvátország 29-26 (14-13)
Helyszín: Lanxess Arena, Köln
Időpont: 2024. január 20., 18:00
Játékvezetők: Bojan Lah, David Sok (szlovénok)
Gólszerzők: Imre 7, Bodó 5, Lékai 4, Ancsin 3, Fazekas 3, Bánhidi 2, Bóka 2, Ilic 1, Máthé 1, Sipos 1, ill. Glavas 5, Lucin 5, Karacic 3, Klarica 3, Srna 3, Maras 2, Nacinovic 2, Cindric 1, Jelinic 1, Kusan 1, Mihic 1

A másik két mérkőzésen: Franciaország – Izland 39-32, Németország – Ausztria, 22-22

A középdöntőcsoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. Magyarország 4 (91-81), 3. Ausztria 4 (80-79), 4. Németország 3, 5. Horvátország 1, 6. Izland 0

ÉRTÉKELÉS

Imre Bence: – Az elején nem éreztem magam annyira stabilnak védekezésben, de sok segítséget kaptam a csapattársaktól. Örülök, hogy megnyertük a mérkőzést, nagyon várjuk a németek elleni összecsapást, meg szeretnénk élni a pillanatot, és természetesen le akarjuk győzni őket!

Cikkajánló

Debreczeni Dávid túl az ezredik gólján

Férfi kézilabdázóink csapatkapitánya fontos mérföldkőhöz ért, ennek kapcsán készítettünk vele interjút.

„Ez komoly lehetőség, most kell élni vele!”

Öt Ferencváros-játékossal edzőtáborozik Telkiben – ezúttal csak fiatalokkal – a férfi kéziválogatott.

Ancsin Gábor: Büszke vagyok a csapatra!

Férfi kéziseink dabasi győzelme után válogatott átlövőnk és Pásztor István vezetőedző értékelt.

Nehéz meccsen győztünk Dabason

Férfi kéziseink a második félidőben a maguk javára fordították a Dabas elleni idegenbeli bajnokit.

A múlt hétvégi teljesítménnyel lehetünk újra sikeresek

Férfi kéziseink lesz miért visszavágniuk Dabason; a két pont megszerzésére készülnek a szombati bajnokin is.

„Ebben a szellemben kell játszanunk minden meccsen”

Kovacsics Péter szerint a komlói meccsből tanultak is kellettek a Tatabánya fölényes legyőzéséhez – VIDEÓ!

Fölényes győzelem a Tatabánya elleni rangadón

Férfi kézilabdázóink lehengerlő játékot mutattak a nagy rivális ellen, 41-33-re nyertek a Népligetben.

A szezon első rangadóján javíthatunk

Fontos lenne megszerezni első pontjainkat szombaton az elmúlt két év bronzérmese ellen a férfi kézi NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin