2024. június 11.
Négy kulcsjátékosunkkal hosszabbítottunk
Lékai Máté, Kovacsics Péter, Füzi Dániel és Borbély Ádám is hosszabbított. Kialakult férfi kéziseink kerete.

Ancsin Gábor és Győri Mátyás átigazolását már februárban bejelentette az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata, az elmúlt napokban pedig további három játékos (Tóth Ádám, Karai Miklós, Juhász Ádám) érkezéséről adtunk hírt. Ezúttal is pozitív fejleményekről számolunk be: négy kulcsjátékosunk is meghosszabbította a szerződését.

Lékai Máté két évvel ezelőtt négyszeres magyar bajnokként, hatszoros kupagyőztesként és háromszoros BL-ezüstérmesként érkezett a Népligetbe. Az eddig itt töltött két szezonjában meghatározó játékosa lett a Ferencvárosnak is, emellett fiatal játékosaink is rengeteget tanulhatnak tőle. A klubszínek mellett a válogatottban is kiemelt szerep hárul rá, a januári történelmi Európa-bajnoki szereplésből és a sikeres olimpiai kvalifikációból is alaposan kivette a részét.

– Két éve, amikor ideigazoltam, tárt karokkal fogadott a Ferencváros, nagyon szerették volna, hogy jöjjek, és hamar befogadtak – kezdte válogatott irányítónk. – Most a szerződéshosszabbításnál is ugyanez volt az érzésem, és az én elképzeléseim is pontosan ugyanezek voltak, ezért nagyon gyorsan lezajlottak a tárgyalások. Örömmel játszom a következő szezontól is a Ferencvárosban, bízom benne, hogy még feljebb tudunk lépni a bajnokságban.

Már hat éve csapatunk megbízható balszélsője Kovacsics Péter, aki szintén keretünk fontos láncszeme lesz a folytatásban is. Többször kapott már válogatott meghívót, miközben részese volt csapatunk folyamatos fejlődésének az elmúlt években. A tavasszal orrsérüléssel bajlódott, de a szezonhajrára visszatért, és motiváltan várja a következő évadot is.

– Nagyon örülök a hosszabbításnak, igazából nem volt kérdés, hogy szeretnék maradni, és a Ferencváros részéről sem volt az, hogy szeretnének megtartani, ezért könnyen megegyeztünk – mondta el honlapunknak Kovacsics. – Boldog vagyok, amiért a jövőben még magasabb célokért küzdünk, és együtt dolgozhatunk tovább ezekért. Motiváltan várom a folytatást.

Négy évvel ezelőtt, 2020 nyarán lett a Ferencváros játékosa Füzi Dániel. Az ifjúsági Eb-ezüstérmes beálló fontos szereplője volt a tavalyi, történelmi Európa-liga menetelésnek, ahogyan az idei, elődöntővel zárult Európa-kupa szereplésből is kivette a részét. Elmondta, minden erejével azon lesz, hogy a következő idényben még feljebb lépjen férfi kézilabdacsapatunk.

– Örülök, hogy maradok a klubnál, hamar megegyeztünk a szerződéshosszabbítás részleteiről. Nem is gondoltam arra, hogy váltani szeretnék, nagyon jól érzem itt magam. Kicsit átalakul a keretünk a következő szezonra, reméljük, ez jól fog elsülni. A célunk a harmadik hely megszerzése lesz a bajnokságban, a nemzetközi kupában pedig a minél jobb szereplés. Azt szeretném, ha minél több szurkolónk látogatna ki a meccseinkre, mert hatalmas erőt tudnak adni.

Borbély Ádám jelentős nemzetközi rutinnal felvértezve lett 2022-ben a Ferencváros kapusa, és az elmúlt két évben számos alkalommal játszott kulcsszerepet zöld-fehérben is, legyen szó akár a bajnokságról, akár a nemzetközi porondról. A két együtt elért bajnoki negyedik hely, valamint a pozitív európai kupaszereplések után ő is bizakodó a jövővel kapcsolatban.

– Könnyen megegyeztünk, hiszen nagyon jól érzem magam a klubban és a csapatban is. Csak magyar játékosok vannak az öltözőben, szerintem ez olyan plusz, ami rengeteg erőt ad az egész csapatnak. Úgy érzem, hogy a csapat évről évre fejlődik, az igazolások is ezt mutatják. Örömmel hosszabbítottam, és várom a következő szezont, hogy még sikeresebbek legyünk!

Rajtuk kívül két ifjúsági játékosunk, a kapus Balogh Ádám és a beálló Mészáros Máté is felnőttcsapatunk tagja lesz a következő szezonban, ezzel pedig kialakult az FTC-Green Collect 2024/25-ös játékoskerete.

Cikkajánló

Kedden kapnak El-ellenfelet férfi kéziseink

Bundesliga-csapatok mellett többek között dán és spanyol riválissal is találkozhatunk az El-selejtezőben.

Visszatérnek férfi kéziseink az Európa-ligába!

Elfogadta feljebbsorolási kérelmünket az EHF, így egy évad kihagyás után visszatérünk az El-be.

Lékai, Imre és Ancsin is utazhat Párizsba

Kihirdette szűkített keretét Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy akarunk hazajönni, hogy egy ország büszke ránk!”

A nyáron a Ferencvárosba érkező Ancsin Gábor is a párizsi olimpiára készül a férfi kézilabda-válogatottal.

Lékai: „Jó a felkészülés, de már az olimpiát várom”

Kézilabdázónk, Imre Bence testvére vb-döntőjével hangolt a válogatott párizsi felkészülésre - VIDEÓ!

Rajtol az olimpiai felkészülés

A női kéziválogatott vasárnap, a férfiegyüttes hétfőn kezdi a közös gyakorlást a párizsi játékokra.

Csörgő Kristóf tanulásban is a legjobbak között

Férfi kéziseink sérülésből lábadozó fiatal irányítója ismét elnyerte a Magyarország tehetsége elismerést.

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin