2022. november 22.
Nagyot játszottunk, de nem jött össze a bravúr
A félidei háromgólos vezetés után hárommal kikaptunk a PAUC elleni El-csoportmérkőzésen.

Újabb nagy kihívás, talán nem túlzás kijelenteni, hogy az eddigiek közül a legjobb erőkből álló rivális, a francia PAUC Handball várt férfi kézilabdacsapatunkra Aix-en-Provence-ban, az Európa-liga-csoportkör harmadik fordulójában. Nem könnyítette a helyzetünket, hogy a szakmai stáb kisebb sérülés miatt nem számíthatott válogatott irányítónkra, Lékai Mátéra, de persze ettől még a céljaink nem változtak, a laza délelőtti séta és a videózás után ugyanúgy kiélezett, szoros mérkőzésre készültünk a franciák ellen.

Remekül kezdtük a találkozót, és már az első percekben szembetűnő volt, hogy az elmúlt mérkőzésekhez képest sokkal masszívabb a védekezésünk, és ahogyan azt Pásztor István szerette volna a mérkőzés előtt, a beálló elleni játék is eléggé rendben volt. Többek között ennek, és persze Győri Kristóf védéseinek köszönhettük, hogy tíz percet követően Kovacsics Péter üres kapus góljával előnybe kerülhettünk (4-5).

A következő tíz percben pedig már időnként egyenesen a tanácstalanság látszott a hazaiakon. Taktikusan, amikor lehetett, persze óriási tempót diktálva távolodtunk el riválisunktól, a 20. percben Nagy Bence találata után négygólos ferencvárosi előnynél időt is kértek a franciák (7-11).

A félidő hajráját is jól játszottuk, vezettünk öttel is, végül három maradt belőle a szünetre, és ebben az utolsó másodpercekben Ónodi-Jánoskúti Máté labdaszerzéssel, majd értékesített ziccerrel játszott főszerepet (14-17).

A fordulás után elég sokat hibáztunk támadásban, amit megbüntetett a PAUC, öt perc alatt kiegyenlített, de a legkevésbé sem estünk szét, sőt, nem sokkal később – Borbély Ádám két hetesvédésének (az egész meccsen összesen hat büntetőt fogtak kapusaink) is köszönhetően – visszaállt a félidei háromgólos előnyünk (18-21).

Sajnos a második félidő közepén viszont megakadtunk, a hazaiak újra kiegyenlítettek, majd a 47. percben a vezetést is átvették, és a hajrára kétgólos hátrányban fordultunk rá (28-26). A végén mindent megtettünk, hogy viszajöjjünk, elővettük a hét a hat elleni játékot is, de az egyenlítés már nem jött össze. A 33-30-as francia siker után – bár az első félidei teljesítményünk alapján ennél feltétlenül többet érdemeltünk volna – mindkét pont Aix-en-Provence-ban maradt.

A szerdai hazautazást követően szombaton a Komlót fogadjuk az Elek Gyula Arénában, majd jön az újabb El-összecsapás, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban a Benidorm ellen, amelyre már el is indult az online jegyértékesítés.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B-csoport, 3. forduló

PAUC Handball – Ferencvárosi TC 33-30 (14-17)
Helyszín: Aréna du Pays d’Aix
Időpont: 2022. november 22., 18:45
Játékvezetők: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)
Gólszerzők: Ong 7, Ben Ali 5, Tarrafeta Serrano 5, Loesch 4, Silva da Borges 4, Lagarde 3, Camarero 2, Claire 2, Moreira Rodriguez 1, ill. Nagy B. 6, Kovacsics 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Balogh 3, Füzi 3, Bognár 2, Csörgő 2, Debreczeni 2, Prainer 2, Bujdosó 1


Pásztor István: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, és örülök, amiért a mérkőzés jelentős részében jó eredményt értünk el. Alapvetően esélyesebb és jobb csapat otthonában nem tudtuk végig fenntartani a védekezésnek és a támadásnak a magas minőségét, és ez a hajrában eldöntötte a meccset.
Nagy Bence: – Ilyen mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy nagyon jó csapattal találkozunk, próbáltuk megnehezíteni a dolgukat, negyvenöt-ötven percig ez sikerült is, utána úgy éreztem, kicsit elfogytunk. Megyünk tovább, mert szeretnénk még pontokat szerezni!

Cikkajánló

Sportos csapatépítőt tartottak férfi kézilabdázóink

Jó hangulatú, aktív csapatépítőn vettek részt férfi kézilabdázóink a fővárosi Lupa Beachen - VIDEÓ!

Szoros győzelem után megyünk tovább

Férfi kézilabdacsapatunk gólgazdag meccsen nyert a Budakalász ellen a második nyári felkészülési meccsen.

Megvannak az időpontok az Európa-liga selejtezőre

Férfi kéziseink Dániában augusztus 31-én, az Elek Gyula Arénában szeptember 8-án találkoznak a Silkeborggal.

Debreczeni Dávid lett az új csapatkapitány

Férfi kézilabdacsapatunk Pordán Bálint távozása után újabb beállót választott kapitányának; őt kérdeztük.

Győztes meccsel kezdtük a felkészülést

Férfi kéziseink négy góllal győzték le a Dabast, új játékosaink remek játékkal debütáltak.

Felmérésekkel és csapatépítővel kezdődött a felkészülés

Férfi kéziseink is elkezdték a nyári alapozást, a cél, hogy a nyár végi El-selejtezőre topformába kerüljenek.

Szeptemberben már jön is az első bajnoki rangadó

Elkészítették a férfi kézilabda NB I sorsolását, a Tatabányával és a Veszprémmel is itthon játszunk ősszel.

Akár a Montpellier-vel is találkozhatunk az El-ben

Elkészítették a férfi kézi El csoportbeosztását, ha továbbjutunk, a francia bronzérmessel is találkozunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin