2024. október 19.
Nagyot harcoltunk, két pontot ért
Férfi kéziseink végig irányítottak Budakalászon és szoros hajrában megszerezték zsinórban negyedik sikerüket.

Könnyen megtévesztő lehetett a tabella férfi kéziseink szombati bajnokija kapcsán, mert ugyan a sereghajtó Budakalász otthonába látogattunk, de riválisunkat ismerve semmiképp sem számíthattunk könnyű kétszer harminc percre. Ahogyan azt felvezető interjúnkban, Borbély Ádám is elmondta, akár hat ponttal is állhatna az első öt forduló után Csoknyai István együttese, amely többször szoros csatában maradt alul az ősszel.

Annak mindenképpen örülhettünk már a kezdés előtt, hogy visszatérhetett és az évadban először került be védekezőspecialistánk, Jakub Mikita, akinek csatasorba állása bővítette Pásztor István variációs lehetőségeit.

A mérkőzés első két ferencvárosi ziccere kimaradt, de a nagy tempónak köszönhetően 4. percben így is már 3-1-re vezettünk. A helyzetkihasználásunk azonban ezt követően sem volt hibátlan, ezért nem sikerült meglépni a hazaiaktól, az első tíz perc végére elfogyott az előnyünk (5-5). Az addig sem rossz védekezésünk ezt követően legalább eggyel magasabb színvonalra kapcsolt, már nyolc perce nem kaptunk gólt, amikor a hazaiak négygólos Fradi-előnynél kértek időt (5-9).

Még az első félidőben közel ötven százalékkal védő Győri Kristóf is betalált, kétszer támadhattunk az ötgólos vezetésért, de a játékrész hajrájában ismét kicsit bizonytalanabbá vált a támadójátékunk. Aggódhattunk, hogy a nyakunkra jön a Kalász – ahhoz, hogy ezt megakadályozzuk, Füzi Dániel üres kapuba ívelése is nagyon kellett öt másodperccel a dudaszó előtt (10-13).

Jól jöttünk ki a szünet után a 37. percben Debreczeni Dávid góljával már hattal vezettünk, de megtörte a lendületünket a kettős emberhátrány, így nemhogy nem sikerült megtörni a hazaiakat, percek alatt visszajöttek három gólra (15-18). Nem tudtunk igazán megnyugtató előnybe kerülni a végjáték előtt, ami magában hordozta a kockázatot, hogy riválisunk, elhiszi, van még visszaút ebbe a meccsbe.

Kulcspillanatban védett előbb hetest, majd ziccert Borbély Ádám, így nem zárkózott kettőre a Kalász, majd Bujdosó Bendegúz negyedik magabiztos befejezését követően karnyújtásnyira kerültünk a győzelemtől (21-25). Volt még egy csavar a meccsben, ugyanis az utolsó két percre ismét kettős emberhátrányba kerültünk, de két gól megmaradt a fórból, és 27-25-tel megszereztük újabb győzelmünket.

A sorozatban negyedik bajnoki siker után jövő héten visszatérünk az Elek Gyula Arénába, szombaton – az előzetes időponthoz képest két órával korábban – 16 órakor az Egert fogadjuk. A jegyértékesítés hétfőn indul.

FÉRFI KÉZILABDA NB I
6. forduló

CYEB-Budakalász – FTC-Green Collect 25-27 (10-13)
Helyszín: Budakalászi Sportcsarnok
Időpont: 2024. október 19., 17 óra
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba
Gólszerzők: Varga M. 6, Kovács D. 4, Varjú 4, Mikhalin 3, Juhász 2, Papp B. 2, Fórizs 1, Juric-Grgic 1, Polcar 1, Tyiskov 1, ill. Bujodosó 4, Lékai 4, Nagy B. 4, Füzi 3, Ónodi-Jánoskúti 3, Debreczeni 2, Tóth Á. 2, Ancsin 1, Győri K. 1, Karai 1, Kovácsics 1, Prainer 1

Cikkajánló

Pásztor: Örülök, hogy meccsek óta stabil a védekezésünk

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője értékelt a Budakalászon aratott bajnoki siker után.

Kőkeményen bele kell állni a szombati mérkőzésbe is

Férfi kéziseink a Budakalász otthonában lépnek pályára zsinórban negyedik bajnoki győzelmükért.

Pásztor István: Ez volt a legjobb védekezésünk idén!

A Balatonfüred elleni győztes bajnoki után vezetőedzőnk és csapatkapitányunk értékelt.

Megvan sorozatban a 3. siker, legyőztük a Füredet!

Remek védekezéssel és jó hajrával felülmúltuk a Balatonfüredet a K&H Liga 5. fordulójában.

Szombaton jön a második hazai rangadó!

Férfi kéziseink a Balatonfüred ellen szereznék meg zsinórban harmadik győzelmüket a bajnokságban.

Debreczeni Dávid túl az ezredik gólján

Férfi kézilabdázóink csapatkapitánya fontos mérföldkőhöz ért, ennek kapcsán készítettünk vele interjút.

„Ez komoly lehetőség, most kell élni vele!”

Öt Ferencváros-játékossal edzőtáborozik Telkiben – ezúttal csak fiatalokkal – a férfi kéziválogatott.

Ancsin Gábor: Büszke vagyok a csapatra!

Férfi kéziseink dabasi győzelme után válogatott átlövőnk és Pásztor István vezetőedző értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin