2024. március 16.
Kikaptunk Norvégiától, ki-ki meccs jön a portugálokkal
Végig a norvégok után futott a férfi kéziválogatott Tatabányán, vasárnap este győzni kell a kvótáért.

A portugálok délutáni sikerével eldőlt, hogy szombaton még nem biztosíthatja be a kijutást a férfi kézilabda-válogatott a tatabányai olimpiai selejtezőtornán. Nem volt kérdés persze, hogy a norvégok esetleges legyőzésével mennyivel közelebb érezhetnénk magunkat a kvótához. Csak hogy érzékeltessük, hogy az ötkarikás részvétel kiharcolása mekkora tett lenne: a 2021-re halasztott tokiói játékok előtt északi riválisunk egy híján ötven évig volt távol az olimpiáktól a férfi szakágban.

A mieink egy tizenkétéves kényszerszünet megszakításán dolgoznak a napokban, az első fordulóban szinte kivétel nélkül biztató jeleket láttunk Lékai Mátééktól, akik különösebb probléma nélkül győzték le Tunéziát. A csütörtöki meccshez hasonlóan ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyett irányítónk mellett Imre Bence is.

Ezúttal nem a miénk volt a kezdés, támadásban nehezen jöttek a lehetőségek, ráadásul több ziccert is elrontottunk. Ezeket a hibákat, ahogyan az várható volt, meg is büntette egy ilyen szintű rivális, tíz percnyi játék után Chema Rodríguez négygólos hátrányban kért időt (3-7). Aggasztó volt, hogy a kapuból sem igazán jött segítség, az első hét gólunkat hét különböző játékos szerezte, ami azt mutatta, nincs igazán vezére ezen a meccsen a magyar válogatottnak.

Fazekas Gergő pályára lépését követően nem sokkal azzá vált, többször is ő villant, ezzel nagyot lendített a támadójátékunkon. A félidő hajrájára fordulva a mínusz ötös állás veszélyesnek tűnt, benne volt a levegőben, hogy a szünetig olyan hátrányt szedünk össze, amit nagyon nehéz lesz ledolgozni (10-15). Könnyen lehet, hogy a kapuban ezt érezte Bartucz László is, a játékrész utolsó perceiben sorra mutatta be a bravúrokat, elkezdtük a felzárkózást, Imre Bence hetestalálata után már csak kétgólos volt a hátrány. Az utolsó szó a norvégoké volt, a játékot látva mégis bízhattunk abban, hogy képesek vagyunk megfordítani az összecsapást (13-16).

A kézilabda nélkül telt negyedórában elfogyott a lendület, bár mi vezettük az első támadást, mégis az északiak lőttek zsinórban három gólt. Sőt, szűk hatpercnyi játék után már hétgólos hátrányban voltunk (14-21). Az ezt követő szakaszban Bartucz tartotta meccsben a csapatot, az ő védései kellettek ahhoz, hogy egy 5-1-es rohammal háromra zárkózzunk, de a következő lépést nem sikerült megtenni, az utolsó szűk tíz percre ötgólos hátrányban fordultunk (21-26).

Volt még innen visszaút, legalábbis az esélyt megteremtettük rá, két gólra megközelítettük az ellenfelet, de csodát már nem tudtunk tenni. Négy góllal, 29-25-re nyert Norvégia, ezzel biztos olimpia résztevő. Mi pedig azonos pontszámmal, azonos gólkülönbséggel várjuk vasárnap este Portugáliát, de a kevesebb lőtt gólunk miatt győznünk kell a párizsi repülőjegyért.

FÉRFI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA (március 14-17., Tatabánya)
2. forduló

Magyarország – Norvégia 25-29 (13-16)
Helyszín: 
Tatabányai Multifunkciós Csarnok
Időpont: 2024. március 16., 19:30
Játékvezetők: Gjorgji Nachevski, Slave Nikolov (észak-macedónok)
Gólszerzők: Bodó 3, Bóka 3, Fazekas 3, Imre 3, Ancsin 2, Bánhidi 2, Ilic 2, Lékai 2, Hanusz 1, Rodríguez Alvarez 1, Rosta 1, Sipos 1, Szita 1, ill. Grondahl 8, Blonz 7, Björnsen 4, Gullerud 3, Lyse 2, Sagosen 2, O’Sullivan 1, Overby 1, Reinkind 1

A másik mérkőzésen: Portugália – Tunézia 37-29

A csoport állása: 1. Norvégia 4 pont, 2. Portugália 2 (66-61), 3. Magyarország 2 (58-53), 4. Tunézia 0

A vasárnapi program:

18:30: Tunézia–Norvégia
21:00: Magyarország–Portugália

 

Cikkajánló

Átrohantak rajtunk a dánok az odavágón

Nem volt esélyünk szoros eredményre a Silkeborg vendégeként a férfi kézi El-selejtezőn.

Kőkemény dániai teszt vár ránk az első tétmeccsen

Férfi kéziseink már a helyszínen készülnek a Silkeborg elleni Európa-liga selejtező odavágójára.

Olimpiai bajnokokkal várja csapatunkat a Silkeborg

Férfi kézisienk szombaton dániai El-selejtezővel kezdik az idényt, klasszisokkal felálló rivális következik.

Pásztor: Mindent megcsináltunk, amit szerettem volna

A felkészülés utolsó meccsén legyőztük a szlovén ezüstérmest, férfi kéziseink vezetőedzőjét kérdeztük.

Remek játékkal győztük le az El-résztvevő szlovénokat

Férfi kézilabdacsapatunk a Trebnje elleni sikerélménnyel fordulhat a dániai El-selejtező felé.

Kikaptunk a boglári edzőtábor végén

A felkészülés legkeményebb hetét a nyáron alaposan megerősödött Győr ellen zárták férfi kéziseink.

Már olimpikonjainkkal edzőtáborozunk

A héten Balatonbogláron készülnek férfi kéziseink, hétfő óta Lékai Mátéval és Ancsin Gáborral kiegészülve.

Sportos csapatépítőt tartottak férfi kézilabdázóink

Jó hangulatú, aktív csapatépítőn vettek részt férfi kézilabdázóink a fővárosi Lupa Beachen - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin