archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2016. október 14.
FTC-SZKSK 35-28
Férfi kézilabda-csapatunknak a Szigetszentmiklós sem tudott megálljt parancsolni, hét góllal győzött az Adorján legénység.

Ezúttal a Szigetszentmiklósi KSK látogat a népligeti faházba a bajnokság hatodik fordulójában, de nem sikerült pontot csenniük Adorján Gábor fiaitól.

Pár esztendővel ezelőtt izgalmas ütközeteket vívott a miklósi csapattal második számú felnőtt alakulatunk. A 2015-ös évben sikerült kiharcolniuk az NBIB-be való feljutást fiatal csapatunk előtt egyetlen egy ponttal, egy év pauza után feszült ismét egymásnak a két együttes.

Ellenfelünk a mérkőzés előtt a vízválasztó kilencedik helyen tartózkodott öt mérkőzés után két győzelemmel és három vereséggel. A nyitó fordulóban Tiszavasváriban sikerült egy gólos győzelmet aratniuk, majd három vereség következett a Nyíregyházától, a Székácstól és az Algyőtől. A regnáló bajnokot kis híján majdnem megfricskázták, igaz Kiss Olivér sem állt a csongrádi csapat rendelkezésére. Legutóbbi találkozójukon ismét sikerült győzniük, kettős váci erősítéssel mértek kiütést a sereghajtó Nyírbátorra.

2016/17 NBIB
VI. forduló

2016. október 15. 18:00 (szombat)
Helyszín: Népliget, Faház
Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Ferencvárosi TC - Szigetszentmiklósi KSK 35-28 (18-16)

Az eredmény alakulása: (7-4, 12-9, 14-13, 18-16; 25-19, 28-22, 32-26, 35-28)

Ferencvárosi TC Tuba Kovács, Nagy L., (kapusok), Bak 2, Kocsi, Takó 2, Benmiloud 3, Pálos 6, Tass, Varga, Bakos 5, Pál 1, Benis 3, Marczinkó 4, Nikolicza 1, Nagy M. 3, Márkus, Bujdosó 5
Vezetőedző: Adorján Gábor

Szigetszentmiklósi KSK Kiss, Kreisz (kapusok), Pádár 4, Zöldy 4, Patkós 3, Kovacsevics 4, Piroska 1, Laurinyecz, Nagy T. 4, Szabó 2, Grandjean 2, Kaló 1, Glózik 2, Árvai
Vezetőedző: Kökény István

Kiállítások 8 ill. 12 perc
Büntetők 5/3 ill. 7/3

I. félidő

Labdaszerzés után Bujdosó szerezte a mérkőzés első találatát, Nagy Tamás egyenlített. Marczinkó se volt rest, majd ismét a vendégek huszas számú játékosa volt eredményes. Újra Bujdosó révén jutottunk előnyhöz, majd Bakos is bombázott. Két ismerős név is feltűnhet a figyelmes olvasóinknak, a tavalyi esztendőben Grandjean még zöld-fehér színekben ontotta gólokat, míg Pádár utánpótlás mesterünk Kiss György nevelése. Kovacsevics és Nagy Tamás találataival zárkóztak a vendégek, de Bujdosónak köszönhetően továbbra sem engedtük ki a vezetést a kezünkből. A kihagyott vendég lehetőség után Bakos táncolt be, majd Benmiloud is betalált Kiss kapujába. Hamar kézbe vette az irányítást csapatunk nyolc perc elteltével Kökény István időt kért. Tuba Kovács védte szépen a lövést, Bujdosó pedig robogott és növelte nyolcra a különbséget. Pádár szépített, de Pálos azonnal válaszolt egy remek cunderral, szépen potyogtak a gólok. Pál passzolt beállóba, ahol váratlanul Pálos tűnt fel és pattintott hidegvérrel, a vendégektől újra Pádár talált be. Nagy Tamás révén igyekeztek tartani a három gólos különbséget a miklósiak.

Marczinkó labdaszerzése után Benmiloud növelte tovább góljainak a számát. Adorján Gábor is időt kért, a figura végén pedig Bak értékesítette a ziccert. Pádár lőtt közbe, majd Kaló is bevette Nagy Levente kapuját. Labdaszerzés után Grandjean futott végig és csökkentette ismét háromra a különbséget. Sőt több szerencsés fordulat és kipattanó után Kovacsevics is betalált. A szoros eredmény után megrázták magukat a zöld mezes urak, Pálos pókhálózta ki a hosszú felsőt kétszer is. Nikolicza is bombázott a beálló Kreisz kapujába. Erősen látszódott, hogy ez már nem az a Szigetszentmiklós amely nekirugaszkodott a szezonnak, sokat erősödtek. Pádár és Nagy húzták a szürke mezesek szekerét, nálunk ismét Pálos volt résen. Pádár talált be újfent, ezúttal a keresztléc hárította Bujdosó büntetőjét. Két gólos ferencvárosi előnyt mutatott a szünetben az eredményjelző tábla.

II. félidő

Fradi góllal indult a második félidő is, majd Nagy Levente védés után Benis pörgetett. Ismét a szerencsefaktor segített a szürke mezeseknek a gólszerzésben, majd másik szélsőnk Nagy Máté is betalált. Patkós büntetőjét védte Nagy Levente, de a kipattanó a lövő kezében landolt és ezt már nem hibázta el. Labdaszerzés után Pál eresztett el egy sistergős bombát a bal felső ficakba, Patkó büntetőből szépített. Bakos verte meg ismét lábbal a védőit, majd Nagy Levente bravúr után Nagy Máté révén volt közte hat gól. Sorozatban lőtték a büntetőket a vendégek Árvai és Zöldy találtak be, majd Nagy Levente fejjel védte Grandjean bombaerős lövését. Az újabb vendég átlövést követően Adorján Gábor időt kért. Marczinkó kíméletlenül bombázott a rövid szünet után, majd jól zárt a védelmünk is. Nagy Máté parádés góllal kápráztatta el a nagyérdeműt, hát mögött faulttal adott kötényt Kreisznek.

Rendeztük a sorokat, Bakos sem teketóriázott sokat átlőtte a magasodó vendég falat. Pádár és Bakos voltak ismét a gólszerzők, állandósulni látszott a hat gólos különbség. A kapkodós, rohanós és sok technikai hibával tarkított játékmenetet ezúttal Kökény edző szakította meg. Nagy Levente szemmel védte Zöldy büntetőjét, amely erősen föld körüli pályára állt. Egy gyors gólváltás következett, csapatunk tartotta megszerzett előnyét. Erősen véleményes büntetőt lőhettek ismét a vendégek, de Patkós lövését is hárította Nagy Levente. Egy komoly ütközés és sérülés után cserére kényszerültünk, de szélsőink tovább brillíroztak Pálos Benis duó vette be a vendég kaput. Szabó lőtt át szépen, de Pálos is remekül ejtett. Mi is hibáztunk egy hétméterest, de Nagy Levente már a negyedik miklósi büntetőt hárította ezúttal Kovacsevicsét. Benis talált be még zárszóként, nyolc góllal győzött csapatunk.

A vártnál kicsit döcögősebben, de ismét begyűjtötte csapatunk a két pontot és továbbra is vezeti az NBIB keleti csoportját. A lefújás után természetesen az edzők és játékosok is értékelték a mérkőzést.

Adorján Gábor (FTC - vezetőedző): "A győzelem megvan, de a kapott gólok számával, illetve a védekezésünkkel nagyon nem vagyok elégedett. A támadásokban könnyedén tudtunk gólokat szerezni, ami után könnyelműbben védekeztünk és megszenvedtünk ellenfelünkkel. A győzelem megvan, keményen készünk tovább az elkövetkezendő két héten!"

Kökény István (SZKSK - vezetőedző): " Sok gólt lőttünk, de nagyon sokat is kaptunk, a kapusteljesítményünk nem volt megfelelő. Küzdöttünk, hajtottunk ez volt a minimum, de nagyon sok technikai hibát vétettünk és heteseket is hibáztunk. Úgy gondolom lehetett volna szorosabb is, megmutattuk többször is, hogy milyen harcos kis csapat vagyunk. Teljesen más szintet képvisel a Ferencváros, azonban nem éreztem ma ekkora különbséget. A mérkőzés végére elfáradtunk és felőröltek minket."

Nagy Levente (FTC - kapus): " Nem lebecsülve az ellenfelet, de könnyebb mérkőzésre számítottunk. Az első félidőben nem igazán tudtunk felpörögni, nem igazán találtuk meg a ritmust, főként védekezésben voltak problémák. A második félidőben erőteljesebben, akaratosabban védekeztünk és kapusteljesítményben is tudtunk javulni."


Cikkajánló

A múlt hétvégi teljesítménnyel lehetünk újra sikeresek

Férfi kéziseink lesz miért visszavágniuk Dabason; a két pont megszerzésére készülnek a szombati bajnokin is.

„Ebben a szellemben kell játszanunk minden meccsen”

Kovacsics Péter szerint a komlói meccsből tanultak is kellettek a Tatabánya fölényes legyőzéséhez – VIDEÓ!

Fölényes győzelem a Tatabánya elleni rangadón

Férfi kézilabdázóink lehengerlő játékot mutattak a nagy rivális ellen, 41-33-re nyertek a Népligetben.

A szezon első rangadóján javíthatunk

Fontos lenne megszerezni első pontjainkat szombaton az elmúlt két év bronzérmese ellen a férfi kézi NB I-ben.

„Nem állt meg az élet, nagyon fontos meccs vár ránk!”

Férfi kézisienk szombaton a Tatabányát fogadják, a válogatott meghívót kapott Ónodi-Jánoskúti Mátét kérdeztük.

Öt fiatal játékosunk a „kísérleti” válogatott keretben

Ezúttal fiataloknak ad lehetőséget Chema Rodríguez a férfi kéziválogatott összetartásán.

Pont nélkül maradtunk

A szinte tökéletes kezdés után utolsó pillanatokban kapott góllal kaptak ki férfi kéziseink Komlón.

Nagyon fontos, hogy jól rajtoljunk

Férfi kéziseink az Európa-liga-búcsú és a Tatabánya elleni hazai rangadó között Komlón kezdenek az NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin