2024. június 7.
Fradi-nevelésű játékosokkal erősödünk
Karai Miklós és Juhász Ádám is visszatér, nyártól felnőtt férfi kézilabdacsapatunk játékosai.

Három játékos, Ancsin Gábor, Győri Mátyás és Tóth Ádám érkezését már bejelentette az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata, ezúttal pedig kölcsönből visszatérő játékosainkról adunk hírt.

Karai Miklós végigjárta a ranglétrát utánpótlásunkban, majd 2020 őszén mutatkozott be az NB I-ben felnőttcsapatunkban. Az elmúlt három szezonban egy évig kettős játékengedéllyel Kecskeméten, majd két idényen keresztül kölcsönben Balatonbogláron a NEKA együttesében szerzett további élvonalbeli rutint. A 21 éves beálló Imre Bencéhez és Ónodi-Jánoskúti Mátéhoz hasonlóan tagja volt a tavaly nyáron U21-es világbajnoki ezüstérmet nyert juniorválogatottnak.

– Szerintem minden tekintetben sokat fejlődtem az elmúlt három szezonban, természetesen még van hova, de úgy érzem, egyre jobban megtalálom az utamat – mondta Karai a fradi.hu-nak. – Kellett nekem ez a három év kölcsönszereplés, sokat játszottam, fejlődtem, szerintem jól sikerült. Itt a Fradiban kezdtem a kézilabdát, és mindig is az volt az álmom, hogy a felnőttcsapatban játsszak. Régi barátaimmal együtt itt nőttünk fel, nagyon jó érzés újra itt lenni. Az elsődleges célom, hogy sikeresen beépüljek, megfeleljek az edzői stábnak és a csapattársaimnak.

Egyéves szegedi kölcsönjáték után tér vissza a Népligetbe Juhász Ádám. Alapvetően az NB I/B-ben szerepelt, két mérkőzésen pályára lépett az első osztályban is a mögöttünk hagyott szezonban, de az NB I-ben még 2023 tavaszán a Ferencvárosban mutatkozott be, ráadásul többször is jó játékkal segítette együttesünket. A 18 esztendős korosztályos válogatott balszélső szintén a 2022/23-as szezonban szerepelt az Európa-ligában is, pályára lépett a benidormi győzelem, valamint az Ystads otthonában elért bravúros, a továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú döntetlen alkalmával.

– Tavaly tavasszal egyszer már nagyon jó volt olyan klasszis játékosok mellett bemutatkozni a Fradiban, mint például Lékai Máté, úgy érzem, élni is tudtam azzal a lehetőséggel – kezdte honlapunknak Juhász. – Vártam, hogy ismét itt lehessek. Ugródeszka volt számomra az elmúlt év Szegeden, sokat tudtam erősödni, és szerintem ennek köszönhetően tudok most visszatérni. Izgatottan várom a következő szezont, motiváltan és pozitívan állok hozzá, remélem, minél hamarabb be tudok illeszkedni.

Cikkajánló

Kedden kapnak El-ellenfelet férfi kéziseink

Bundesliga-csapatok mellett többek között dán és spanyol riválissal is találkozhatunk az El-selejtezőben.

Visszatérnek férfi kéziseink az Európa-ligába!

Elfogadta feljebbsorolási kérelmünket az EHF, így egy évad kihagyás után visszatérünk az El-be.

Lékai, Imre és Ancsin is utazhat Párizsba

Kihirdette szűkített keretét Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy akarunk hazajönni, hogy egy ország büszke ránk!”

A nyáron a Ferencvárosba érkező Ancsin Gábor is a párizsi olimpiára készül a férfi kézilabda-válogatottal.

Lékai: „Jó a felkészülés, de már az olimpiát várom”

Kézilabdázónk, Imre Bence testvére vb-döntőjével hangolt a válogatott párizsi felkészülésre - VIDEÓ!

Rajtol az olimpiai felkészülés

A női kéziválogatott vasárnap, a férfiegyüttes hétfőn kezdi a közös gyakorlást a párizsi játékokra.

Csörgő Kristóf tanulásban is a legjobbak között

Férfi kéziseink sérülésből lábadozó fiatal irányítója ismét elnyerte a Magyarország tehetsége elismerést.

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin