2023. április 2.
Fordítottunk, és megvan a nagyon fontos két pont!
A második félidőben ritmust váltottunk, és legyőztük az óriási bravúrból érkező HSA NEKA-t a K&H Ligában.

Aki esetleg kételkedett abban, hogy rendkívül veszélyes rivális a HSA NEKA, annak múlt szombaton egyértelmű bizonyítékot adott a Balaton-parti gárda, amikor hazai pályán pontot szerzett a bajnokságban addig hibátlan Telekom Veszprém ellen (29-29). Szombaton pedig éppen a boglári fiatalok látogattak az Elek Gyula Arénába, és az előzmények után az Európa-menetelését kedden Montpellier-ben lezáró férfi kézilabdacsapatunk is kőkemény 2x30 harminc percre számíthatott.

A két csapat őszi összecsapásán (28-36) idegenben gyakorlatilag az első tíz percben eldöntöttük a lényegi kérdéseket, és most is a hasonlóan jó kezdést célozhattuk meg annak érdekében, hogy megtörjük a vendégek előző fordulóban szerzett lendületét.

Ennek megfelelően indítottuk a meccset, pillanatok alatt előnybe kerültünk, vezettünk hárommal is, a 10. perc végére utolért minket ellenfelünk, sőt, kicsit később hétméteresből előnybe is került (4-5).

A támadójátékunk nagyon megakadt, tíz perc alatt mindössze egyszer találtunk a kapuba, ezt a problémát Pásztor István időkérése után megoldottuk, jöttek a gólok, de riválisunknak is, így a félidő jelentős részében futottunk az eredmény után – és sorra kaptuk a 2 perces kiállításokat.

A játékrész hajrájában félő volt, hogy nagyobb hátrányt is összeszedhetünk a szünetre, többször támadott a négygólos vezetésért is a NEKA, végül „megúsztuk” mínusz hárommal, de így is egyértelmű volt, hogy ha ezen a mérkőzésen pontot szeretnénk szerezni, akkor sokkal pontosabb játékra van szükség a második harminc percben (13-16).

A fordulás után Borbély Ádám egy büntető hárításával adta meg az alaphangot, és Imre Bence találataival egyre zárkóztunk. Lékai Máté irányításával egészen más tempóban vezettük fel a támadásainkat – a 38. percben éppen az ő passzából egyenlített Kovacsics Péter, majd Török Ádám egész pályás ívelése az üres kapuban kötött ki, ezzel hosszú idő után vezettünk újra (20-19).

Az utolsó negyed órára, ha nem is kényelmes, de jelentős előnnyel fordulhattunk rá, miután Nagy Bence álompasszát Pordán Bálint váltotta gólra (24-20). A csaknem tízperces vendég gólcsend a 48. percben tört meg, a lendületünk viszont töretlen volt, jól és okosan menedzseltük az előnyünket.

Plusz hétnél pedig már a győzelem kapujában érezhettük magunkat, és végül be is léptünk rajta. Egyet ugyan ledolgoztak a hátrányukból a bogláriak, de összességében így is szinte tökéletes második félidővel 32-26-ra nyertünk, és megérdemelten tartottuk itthon a két pontot. 

A roppant fontos siker után pozíciónkat megerősítve a tabella negyedik helyéről várjuk a folytatást. A jövő héten a Magyar Kupa négyes döntője miatt nem lesz NB I-es forduló, a mögöttünk hagyott rendkívül sűrű két hónap után kicsit töltődhet együttesünk, amely a következő bajnokiját szűk két hét múlva, április 15-én (szombaton) a Fejér B.Á.L.-Veszprém vendégeként játssza. 

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
20. forduló

Ferencvárosi TC – HSA NEKA 32-26 (13-16)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
április 2., 18 óra
Játékvezetők: 
Bujdosó Máté, Horváth Viktor
Gólszerzők:
Debreczeni 6, Imre 6, Török 4, Kovacsics 3, Lékai 3, Nagy B. 3, Pordán 3, Balogh 2, Bognár 2, ill. Sztraka 6, Kovács T. 4, Krakovszki B. 3, Krakovszki Zs. 3, Papp T. 3, Dely 2, Temesvári 2, Ács 1, Dobi 1, Szilágyi 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Kedden kapnak El-ellenfelet férfi kéziseink

Bundesliga-csapatok mellett többek között dán és spanyol riválissal is találkozhatunk az El-selejtezőben.

Visszatérnek férfi kéziseink az Európa-ligába!

Elfogadta feljebbsorolási kérelmünket az EHF, így egy évad kihagyás után visszatérünk az El-be.

Lékai, Imre és Ancsin is utazhat Párizsba

Kihirdette szűkített keretét Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy akarunk hazajönni, hogy egy ország büszke ránk!”

A nyáron a Ferencvárosba érkező Ancsin Gábor is a párizsi olimpiára készül a férfi kézilabda-válogatottal.

Lékai: „Jó a felkészülés, de már az olimpiát várom”

Kézilabdázónk, Imre Bence testvére vb-döntőjével hangolt a válogatott párizsi felkészülésre - VIDEÓ!

Rajtol az olimpiai felkészülés

A női kéziválogatott vasárnap, a férfiegyüttes hétfőn kezdi a közös gyakorlást a párizsi játékokra.

Csörgő Kristóf tanulásban is a legjobbak között

Férfi kéziseink sérülésből lábadozó fiatal irányítója ismét elnyerte a Magyarország tehetsége elismerést.

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin