2024. augusztus 7.
Debreczeni Dávid lett az új csapatkapitány
Férfi kézilabdacsapatunk Pordán Bálint távozása után újabb beállót választott kapitányának; őt kérdeztük.

Az előző szezon végén egy korszak lezárult férfi kézilabdacsapatunknál: öt játékosunk is távozott a keretből, köztük az együttest 2021 óta csapatkapitányként szolgáló Pordán Bálint is. Ez természetesen azt jelentette, hogy a játékosok új kapitányt választanak, a szavazáson ismét egy beálló, Debreczeni Dávid végzett az élen. Vele beszélgettünk új szerepköréről.

– Csapatkapitánynak választottak a csapattársaid. Mekkora megtiszteltetés ez?

– Hatalmas megtiszteltetés és hatalmas felelősség is egyben. Megpróbálok élni a bizalommal, és remélem, nem csalódnak bennem a fiúk. Bendivel (Bujdosó Bendegúz – a szerk.) hasonló számú szavazatot kaptunk, ő lett az egyik helyettesem, míg Lékai Máté a másik. Úgy gondolom, minden segítséget megkapok majd tőlük, hálás vagyok, hogy segítenek és a csapattársaknak is, amiért rám gondoltak.

– Eddig is az egyik hangadónak számítottál a csapaton belül. Változik valami a közösségen belül betöltöd szerepedben mostantól?

– Szerintem a felelősség változik nagy mértékben, mostantól minden ügyes-bajos problémával én foglalkozom, de ez igazából édes teher. Csapatkapitányként legfontosabb feladatom a csapategység egyben tartása, illetve a csapat érdekeinek képviselete a vezetőség és a vezetőedző felé, ebben szerintem Bendi és Máté is nagy segítségemre lesz.

– Ahogyan az elmúlt években, úgy most is sok fiatal játékos fejlődik a csapatban. Mi az, amiben ti, rutinosabb csapattagok segíteni tudtok nekik?

– Ilyenkor elsőbálozóként kapnak egy csomó feladatot, mint labdacipelés, vaksz és hasonlók – ezeket szigorúan be is hajtjuk rajtuk. A tapasztaltabb játékosok közül természetesen mindenki próbál segíteni a fiatalabbaknak néhány jótanáccsal vagy egy-két csibész trükk elmesélésével, szerintem ez így van jól és a legtöbb csapatban hasonlóan működik.

– Tudni lehet rólatok, hogy edzésidőn kívül is sokat vagytok együtt. Milyen csapatot alkot a mostani Fradi?

– Nagyon jó a csapategység itt már nagyon régóta. A civil életben is jó barátok vagyunk, remélem, ebben a fiúk is meg tudnak erősíteni, de erre mindig figyelni kell, hogy így is maradjon. Ha véletlenül konfliktus adódik a csapaton belül, azt gyorsan rendezni tudjuk, erre az elmúlt években nagyon jó rendszer alakult ki.

– Izgalmas szezon előtt álltok, visszatértetek az Európa-ligába, a bajnokságban pedig a bronzérem megszerzése lehet a cél. Mit vártok az idénytől?

– Az Európa-liga csoportkörébe jutáshoz nagyon erős ellenfelet kaptunk, de semmi sem lehetetlen, mindig úgy kell pályára lépnünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. A harmadik hely megszerzése is nagyon nehéz, de nyáron Ancsin Gábor és Győri Mátyás személyében bővültünk két sokszoros bronzérmes játékossal, ők biztosan tudják a csínját-bínját, hogy miként lehet odakerülni. Velük és az eddig is itt lévők jó hozzáállásával sikerülhet elérni a nagy célt.

 

Férfi kézilabdacsapatunk az első felkészülési mérkőzését múlt pénteken megnyerte a Dabas ellen, csütörtökön a Népligetben a Budakalásszal, jövő pénteken pedig Balatonbogláron a Győrrel találkozik, egyaránt zárt kapuk mögött. Az edzőmeccsek sora augusztus 23-án, pénteken a szlovén ezüstérmes Trebnje ellen zárul Nagykanizsán.

Cikkajánló

Sportos csapatépítőt tartottak férfi kézilabdázóink

Jó hangulatú, aktív csapatépítőn vettek részt férfi kézilabdázóink a fővárosi Lupa Beachen - VIDEÓ!

Szoros győzelem után megyünk tovább

Férfi kézilabdacsapatunk gólgazdag meccsen nyert a Budakalász ellen a második nyári felkészülési meccsen.

Megvannak az időpontok az Európa-liga selejtezőre

Férfi kéziseink Dániában augusztus 31-én, az Elek Gyula Arénában szeptember 8-án találkoznak a Silkeborggal.

Győztes meccsel kezdtük a felkészülést

Férfi kéziseink négy góllal győzték le a Dabast, új játékosaink remek játékkal debütáltak.

Felmérésekkel és csapatépítővel kezdődött a felkészülés

Férfi kéziseink is elkezdték a nyári alapozást, a cél, hogy a nyár végi El-selejtezőre topformába kerüljenek.

Szeptemberben már jön is az első bajnoki rangadó

Elkészítették a férfi kézilabda NB I sorsolását, a Tatabányával és a Veszprémmel is itthon játszunk ősszel.

Akár a Montpellier-vel is találkozhatunk az El-ben

Elkészítették a férfi kézi El csoportbeosztását, ha továbbjutunk, a francia bronzérmessel is találkozunk.

Dán sztárcsapattal találkozunk az El-csoportkörért

Férfi kéziseink a dán Bjerringbro-Silkeborg gárdájával játszanak az Európa-liga selejtezőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin