2022. október 29.
Az első félidőben eldöntöttük
Férfi kézilabdacsapatunk magabiztos teljesítménnyel, 36-28-ra nyert a HSA NEKA vendégeként Balatonbogláron.

Amikor legutóbb, április végén a Nemzeti Kézilabda Akadémián vendégeskedett férfi kézilabdacsapatunk, roppant kiélezett mérkőzésen 26-25-ra győzött. Ezúttal is egyértelműen az volt a cél, hogy az Európa-liga-menetelés közben megszerezzük a két pontot, és ha lehet, az előzőnél simább összecsapáson. Erre utalt kapusunk, Győri Kristóf is mérkőzés előtti nyilatkozatában, amelyben elmondta, már az elején tudatosítanunk kell a HSA NEKA fiataljaiban, hogy melyik a jobb csapat, máskülönben ismét nehéz dolgunk lehet.

Két visszatérőt is köszönthettünk a meccsen: bukaresti sérülése után Ónodi-Jánoskúti Máté térhetett vissza a keretbe, Török Ádám pedig vállproblémájából felépülve először futhatott ki ferencvárosi mezben a pályára tétmérkőzésen. Vezéregyéniségeink egyike, Lékai Máté viszont kedden nagy ütést kapott a fejére Izlandon, ezért a mai összecsapást kihagyta.

A találkozó első két gólját ellenfelünk szerezte, de utána pillanatok alatt fordítottunk a kapuban remeklő Győri Kristóf, valamint Nagy Bence és Imre Bence vezérletével, sőt Balogh Zsolt találatával bő hat perc után már 6-2-re vezettünk, jött is rögtön a hazai időkérés. A játék képe azonban annak ellenére sem változott különösebben, hogy kettős emberhátrányban is voltunk, kemény védekezéssel és lendületes támadójátékkal növeltük a különbséget, a 12. percben Sótonyi László már másodszor hívta magához egy percre csapatát (4-10).

Ezt követően is kézben tartottuk a találkozót, persze, ahogyan azt várni lehetett, a bogláriak is kezdték felvenni a ritmust. De így is növeltük az előnyünket, összességében elmondható, hogy kiváló első félidőt játszottunk, Győri tíz védése, valamint a – Debreczeni Dávid és Füzi Dániel által összehozott – kilenc beállógól is az extra kategóriájába sorolható; megérdemelt volt a nyolcgólos előny a szünetben (12-20).

Parázs hangulatban kezdődött a második játékrész, egymásnak estek a csapatok a félidőt követően, vezettünk tizeneggyel is, majd a kétperces kiállítások sorozata után a 40. percre visszaállt a félidei különbség (18-26).

Az utolsó szűk negyedórára aztán ötre jött fel riválisunk, de még pont az előtt sikerült megállítani a felzárkózást, hogy veszélyes közelségbe került volna hozzánk. A mérkőzés utolsó szakaszát három góllal megnyertük, döntetlenre hoztuk a második harminc percet, és ezzel meggyőző sikert arattunk Balatonbogláron.

Legközelebb kedd este az Európa-ligában lépünk pályára a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, ahol a svéd Ystads lesz az ellfenél. Az összecsapásra a helyszínen, kedden 16:45-től lehet belépőt váltani - aki csak teheti, jöjjön, szurkoljuk ki együtt az első El-pontjainkat!

K&H FÉRFI KÉZILABDALIGA
6. forduló

HSA NEKA – Ferencvárosi TC 28-36 (12-20)
Helyszín: NEKA Csarnok, Balatonboglár
Időpont: október 29., 18 óra
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
Gólszerzők: Dobi 5, Szilágyi 4, Sztraka 4, Karai 3, Krakovszki B. 3, Dely 2. Kovács T. 2, Krakvoszki Zs. 2, Draskovics 1, Fekete 1, Papp T. 1, ill. Füzi 7, Debreczeni 6, Imre 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Prainer 4, Nagy B. 3, Balogh 2, Pordán 2, Bognár 1, Csörgő 1, Kovacsics 1

Pásztor István: – A legfontosabb kérdés az volt számomra, hogy miként lendülünk át azon a kettős terhelésen, amibe most belekerültünk. Két napunk volt felkészülni, bevallom, tartottam az ellenféltől, erőszakos, agresszív játékot játszik, ami sokaknak a torkán akad. Kérdés volt, hogy két nap felkészülés mire lesz elég, a meccs után viszont szinte százszázalékosan meg vagyok elégedve a látottakkal, akadtak persze hullámvölgyek, de nagyon sokat visszakaptam a pályán a mérkőzés előtt megbeszéltekből. Azt mondtam a srácoknak is, hogy ha ezt így folytatjuk, meredeken felfelé ívelő pályára léphetünk.

Nagy Bence: – Úgy éreztem, hogy nagyon hajtós mérkőzés lesz, és tényleg az elejétől a végéig futott mind a két csapat. Szerencsénk, hogy ilyen hosszú a kispadunk, most is visszatért két játékosunk sérülésből, lehetőséget kaptak, és éltek is vele. Szerintem jó úton vagyunk, és ebbe az irányba kell továbbmennünk.

Cikkajánló

Kedden kapnak El-ellenfelet férfi kéziseink

Bundesliga-csapatok mellett többek között dán és spanyol riválissal is találkozhatunk az El-selejtezőben.

Visszatérnek férfi kéziseink az Európa-ligába!

Elfogadta feljebbsorolási kérelmünket az EHF, így egy évad kihagyás után visszatérünk az El-be.

Lékai, Imre és Ancsin is utazhat Párizsba

Kihirdette szűkített keretét Chema Rodríguez a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Úgy akarunk hazajönni, hogy egy ország büszke ránk!”

A nyáron a Ferencvárosba érkező Ancsin Gábor is a párizsi olimpiára készül a férfi kézilabda-válogatottal.

Lékai: „Jó a felkészülés, de már az olimpiát várom”

Kézilabdázónk, Imre Bence testvére vb-döntőjével hangolt a válogatott párizsi felkészülésre - VIDEÓ!

Rajtol az olimpiai felkészülés

A női kéziválogatott vasárnap, a férfiegyüttes hétfőn kezdi a közös gyakorlást a párizsi játékokra.

Csörgő Kristóf tanulásban is a legjobbak között

Férfi kéziseink sérülésből lábadozó fiatal irányítója ismét elnyerte a Magyarország tehetsége elismerést.

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin