archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2016. október 29.
Algyő-FTC 30-31
Széllel szemben, egy góllal sikerült győzni a tavalyi bajnok Algyő otthonában egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen.

2016/17 NBIB
VII. forduló

2016. október 29. 16:00 (szombat)
Helyszín: Algyő, Fehér Ignác Ált. Isk. Sportcsarnok
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás

ContiTech FKSE-Algyő - Ferencvárosi TC 30-31 (14-16)

Az eredmény alakulása: (3-5, 5-8, 7-10, 9-14, 14-16; 15-19, 22-21, 28-27, 30-31)

Ferencvárosi TC Tuba Kovács, Nagy L. (kapusok), Bak, Bakos 11, Benis 2, Benmiloud 4, Bujdosó 2, Kocsi 1, Marczinkó 5, Nagy M. 1, Nikolicza, Pál 3, Pálos 2, Márkus, Tass, Varga L.
Vezetőedző: Adorján Gábor

ContiTech FKSE-Algyő Kiss, Stavri (kapusok), Ambrus, Rafai, Gazsó 1, Tóth, Molnár, Kocsis 1, Döme 2, Vadkerti 1, Valaczkai 4, Béleczki 1, Velky 7 (5), Teimel 3, Simon 10, Varga D.
Vezetőedző: Dankó Ervin

Büntetők: 8/6 ill. 1/1
Kiállítások: 10 ill. 14 perc

I. félidő

Már a találkozó előtt jóval megtelt színültig a Fehér Ignác Általános Iskola csarnoka, szurkolókkal és ismert sportolókkal egyaránt, jól jelezve a találkozó fontosságát. A hazai csapat rózsaszín-fekete szerelésben, míg a mi fiaink talpig zöldben kezdték meg a találkozót a Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki sporttársak sípjelére a mérkőzést. Bakos szerezte a mérkőzés első találatát, a hazaiak egyből egyenlítettek. Kivédekezték a hazaiak a következő támadást, Velky talált be büntetőből, majd Pálos egalizált. Bujdosó szerzett labdát, Bakos meg sem állt Kiss kapujáig teketóriázás nélkül belőtte. A sporttársak 5 perc után mind a három sárga lapot felmutatták csapatunknak, Tuba Kovács védett szépen. Pál harcolt ki büntetőt, Bujdosó élt is a lehetőséggel. Velky is ismét büntetőt lőhetett, ő sem hibázott, de Benmiloud sem a rózsaszín falban.

Bakos szerzett labdát, Pálsohoz passzolt remekül, a befejező ember ismét Benmiloud volt. Labdát szereztek a hazaiak, Tuba Kovács védte a ziccert. Marczinkó kínaiját még hárította Kiss, de Pál lövésénél már tehetetlen volt. Gyors indítás után Pálos is betalált, háromra nőtt csapatunk előnye Dankó Ervin időt kért, eddig remekül működött a megbeszélt taktika. A hazaiak szurkolásban is ráerősítettek a Tisza partjáról, a Szeged-Veszprém mérkőzésről érkeztek szurkolók kék szerelésben. A mérkőzés folyására sem lehetett a hazaiaknak panasza, hosszasan és sokat támadhattak a kapunk előtt, a sokadik támadást védekezte ki csapatunk. A gólcsendet megtörték a hazaiak, de Benmiloud egyből válaszolt Bujdosó pontos passza után. A hatalmas beállósunkat nem bírták tartani a rózsaszín mezesek, a két-három gólos különbséget ismét büntetőből tartották a csongrádiak. Adorján mester is sárga lapot kapott, Velky a negyedik büntetőjét lőhette 15 perc után, míg a hazaiak kósza sárga kártyákat kaptak csak a kemény ütközések után. Pálos dühből eresztett el négy perces emberhátrányban egy hatalmas átlövést, tartva továbbra is a két gólos különbséget. Az ötödik hazai büntetőt már fogta Tuba Kovács, majd a ziccert is védte a balszerencsés kipattanó után. Pál tört be szépen a falba ismét három volt közte. Egyenlő létszámba kerültek a csapatok, Adorján mester is kikérte első idejét, hatalmas taktikai csata folyt a két kispad között.

A taktika remekül ült, támadóink szétszedték a falat, Marczinkó pedig bombázott. Kocsi blokkolt hatalmast, Pálos, Pál, Bujdosó gyors passzok után ötre nőtt a különbség.Válaszul Simon kozmetikázott átlövésből. Kiss és Tuba Kovács is szépen védtek, majd következett a hatodik hazai büntető Kocsis belőtte, három közte. A hazaiaknál elszakadt a cérna, egy kettő perces ítélet után következett egy durva szabálytalanság is, villant az egyből piros lap, Ambrus szállt ki végleg. A szerencse a hazaikkal volt, rosszul sáfárkodtunk az előnnyel Simon pedig kihasználta a helyzeteket. Két gyors támadás végén Bakos és Döme találtak be, nem engedte át a vezetést csapatunk. Pál is elhelyezett egy szép átlövést Kiss kapujába, két gólos Fradi előnnyel mentek az öltözőbe a csapatok.

II. félidő

A félidőben érdekes anzix, párbeszéd zajlott a szegedi és kézilabdás körökben jól ismert Mezei Richárd és mestere, jelenlegi utánpótlás mesterünk Kiss György beszélgettek. Algyői büntetővel és Fradi emberhátránnyal kezdődött a második félidő is, de Nagy Levente is büntetőt fogott. Kiss védte Nagy Máté lövését, Teimel szépített. Döme orra alá tört borsot Nagy Levi, majd Kiss is védett újra. Nagyot átkozták a rózsaszín mezes lövők, Bakos azonban megtörte a jeget, zörgette a hazai hálót. Zárt a zöld-fehér védelem, Marczinkó eresztett el egy hatalmas bombát, majd egy újbóli remek blokk után Kocsi is betalált. Döme igyekezte tartani a három gólos különbséget beállóból. Bakos hátrányban sem rettent meg meg, az algyőiektől Teimel cunderezett szépen. Benis lövése kiperdül, míg Döméé befele, zárkózott a hazai csapat. Simon és Kocsi is betalálnak, egy-két gól volt közte. Labdaszerzés után újabb Simon gól, egalizálnak a hazaiak, Adorján Gábor időt kér.

Sőt szerencsésen a hazaiak játékosának lábáról, kezükbe pattan a labda, ami után támadhattak is, Simon robogott végig, először a mérkőzésen megszerezték a vezetést. Emberhátrány ismét, szélről betaláltak a rózsaszín mezesek, Tuba Kovács érkezett vissza a kapuba. Bakos talált be újfent már kettős hátrányban, a hazaiak egész pályás gólt lőttek üres kapura. Benis is betalált hátrányban, kapaszkodtunk, Simon ismét gólt szerzett. Érhetetlen ítéletek, 10-3-as etap, amiben mi is ludasak vagyunk, Adorján Gábor harmadik idejét is kikérte, hárommal vezettek a hazaiak. Mindkét kapus védett, majd szélről találnak be az algyőiek. Bakos tarolják le, betalált, de huzamosabb időre lent maradt, további ítélet elmaradt.

Simon egyszemélyes góllövőként harcolt a hazaiaknál, nálunk Marczinkó talál be. Először kapnak passzív jelzést a hazaiak támadásnál negyvenöt perc után, de hamar lekerül a kéz. Labdaszerzés után Benis betalált, Dankó Ervin időt kért nyolc és fél perccel a vége előtt. Vadkerti lő főlé, Bakos nem hibázott, újra egy közte. Tuba Kovács védett, Nagy Máté pókhálózott, újra egál. Öli az időt a kapunk előtt az Algyő percekig támadtak, amíg újfent emberelőnyhöz jutottak. Tuba Kovács ziccert véd, majd büntetőt kapnak ismét a hazaiak és még egy kiállítással tetézik a sporttársak. Velky belövi a büntetőt. Bakos kettős hátrányba lövi ki a bal alsót, majd Bujdosó labdát szerzett. Nagy Máté ütés után lent maradt a földön, kiállítás nincs, Simon fut végig, ismét az Algyő vezet. Bakos labdát szerzett, újra egyenlő, ő is lent marad a földön a találat után. Tuba Kovács véd, szövegelésért két perccel a vége előtt emberelőnybe kerülünk. Marczinkó betalál, ismét vezetünk! Egy perc, forr a csarnok. Vadkerti ellépi, mi jövünk. Lepörgetjük az órát, még egy időn túli szabaddobás de megvan a győzelem.

Junior csapatunk is győzelemmel abszolválta a rangadót, két góllal győzött fiatal együttesünk.

2016/17 NBIB (junior)
VII. forduló

2016. október 29. 18:00 (szombat)
Helyszín: Algyő, Fehér Ignác Ált. Isk. Sportcsarnok

ContiTech FKSE-Algyő - Ferencvárosi TC 25-27


Adorján Gábor (FTC - vezetőedző) " Az első félidő minden szempontból jól sikerült, a második játékrész elején volt egy rossz időszakunk, amivel visszahoztuk a mérkőzésbe az Algyőt. Onnan hatalmasat küzdöttünk és a végén thrillerbe, illő jelentek mellett megnyertük a mérkőzést. A mai mérkőzés a küzdeni tudás, az akarat és a Fradi szív diadala. A külső körülményekkel nem szeretnénk foglalkozni, gratulálok a csapatom minden tagjának, nagy és fontos győzelem volt a mai!"

Dankó Ervin (FKSE-Algyő - vezetőedző) " Rengeteg minden kavarog a fejedben, rendkívül fordulatos találkozó volt. Hol mi, hol a Fradi játszott jobban, igyekeztünk felülírni, hogy ők az esélyesebbek. A mérkőzés sem változtatott ezen és megérdemelték a győzelmet, de az is igaz, hogy mi is megérdemeltük volna. Ez kettősség, de volt olyan szakasza amikor a mi akaratunk érvényesült és ők is belehibáztak. Természetesen ők nyertek, gratulálunk!

Bakos György (FTC - iránytó) " A mérkőzés elején kézben tartottuk a meccset, működött amire készültünk. A második félidőben, volt egy hullámvölgyünk, sőt a házigazdák átvették a vezetést és futottunk az eredmény után. A mérkőzés végén azonban kis szerencsével és hatalmas akarattál, küzdéssel nyertünk és elhoztuk a két pontot."


Cikkajánló

A múlt hétvégi teljesítménnyel lehetünk újra sikeresek

Férfi kéziseink lesz miért visszavágniuk Dabason; a két pont megszerzésére készülnek a szombati bajnokin is.

„Ebben a szellemben kell játszanunk minden meccsen”

Kovacsics Péter szerint a komlói meccsből tanultak is kellettek a Tatabánya fölényes legyőzéséhez – VIDEÓ!

Fölényes győzelem a Tatabánya elleni rangadón

Férfi kézilabdázóink lehengerlő játékot mutattak a nagy rivális ellen, 41-33-re nyertek a Népligetben.

A szezon első rangadóján javíthatunk

Fontos lenne megszerezni első pontjainkat szombaton az elmúlt két év bronzérmese ellen a férfi kézi NB I-ben.

„Nem állt meg az élet, nagyon fontos meccs vár ránk!”

Férfi kézisienk szombaton a Tatabányát fogadják, a válogatott meghívót kapott Ónodi-Jánoskúti Mátét kérdeztük.

Öt fiatal játékosunk a „kísérleti” válogatott keretben

Ezúttal fiataloknak ad lehetőséget Chema Rodríguez a férfi kéziválogatott összetartásán.

Pont nélkül maradtunk

A szinte tökéletes kezdés után utolsó pillanatokban kapott góllal kaptak ki férfi kéziseink Komlón.

Nagyon fontos, hogy jól rajtoljunk

Férfi kéziseink az Európa-liga-búcsú és a Tatabánya elleni hazai rangadó között Komlón kezdenek az NB I-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin