2024. szeptember 30.
Zsinórban a harmadik győzelem is megvan a DEBL-ben
Női jégkorongozóink magabiztos, 6-1-es győzelmet arattak az osztrák bázisú bajnokság legutóbbi mérkőzésén.

Női jégkorongcsapatunk szombaton és vasárnap is pályára lépett az osztrák bázisú nemzetközi liga, a DEBL alapszakaszában. Az FTC-Telekom előbb a Graz csapatát fogadta, amelyet szombaton hosszabbításban győzött le, majd vasárnap a Linz érkezett az FTC Sátras Jégpályára.

Az első harmad inkább a kiállításokról szólt, vendégeink összesen hat kisbüntetést szedtek össze, míg a Fradi két alkalommal volt szabálytalan. Gól mindezek ellenére egyenlő létszámban született, méghozzá hazai oldalon, Kovács-Ferencz Lorin értékesített egy Gottlibettől kapott korongot (1-0). A szünet után már emberelőny-kihasználásban is jeleskedett a Fradi, a 29. percben Sőléd Orsolya talált be speciális játékhelyzetben (2-0). Nem sokkal később vendégeink is gólt szereztek, amivel visszazárkóztak egy gólra (2-1). A harmad lefújása előtt azonban egy újabb emberelőnyös góllal Kosztya Laura visszaállította a kétgólos ferencvárosi előnyt (3-1). A harmadik harmadot másfél perc áthúzódó emberelőnnyel kezdtük, és ahogy előzőleg, úgy most is remekelt a mieink speciális egysége, ezúttal Veszelovszki Bori volt a befejező ember (4-1). A lányok belelendültek, alig négy perccel később pedig landolt az újabb korong a vendégek hálójában, Gottlibet Zóra is feliratkozott az emberelőnyös gólok szerzői közé (5-1). Bár volt lehetősége emberelőnyben támadni a Linznek is, ők nem tudtak élni a lehetőséggel, a mieink pedig végül az 52. percben Kovács-Ferencz duplájával lezárták a találkozót. (6-1).

Ez volt zsinórban a harmadik győzelme volt női csapatunknak az osztrák bázisú ligában, az FTC-Telekom így kiváló rajtot vett. A következő találkozóra idegenben kerül sor, a Vienna Capitals otthonában.

Női Jégkorong, DEBL, alapszakasz

FTC-Telekom - IceCats Linz 6-1 (1-0, 2-1, 3-0)

FTC-Telekom: Bauer (Kaposvári) – Keresztes, Algács, Kosztya, Sőléd, Kovács-Ferenc – Balogh, Rácz, Nemszilaj, Gottlibet, Veszelovszki – Popov, Hidasi Sz., Maár, Vezetőedző: Holzer Bernadett

IceCats Linz: Geber (Reisinger) – Jobst, Aumayr-Hackl, Sári, Wiesinger, Stieger – Friedrich, Capan, Bayer, Huber, Luger – Lorenzana, Pfann, Zehetner, Vezetőedző: Fülöp Harald

Gólok: Kovács-Ferencz (14:12, Gottlibet, Algács), Sőléd (29:46 EE, Kosztya, Kovács-Ferenc), Kosztya (35:43 EE, Algács), Veszelovszki (40:49 EE, Nemszilaj), Gottlibet (44:51 EE, Algács), Kovács-Ferencz (52:51, Kosztya, Sőléd) illetve Wiesinger (33:52)

Cikkajánló

Elvesztettük veretlenségünket a DEBL-ben

Női jégkorongozóink hazai pályán 11-3-ra kikaptak a Villach csapatától az osztrák bázisú ligában.

Megvan a negyedik győzelem a DEBL-ben

Női hokisaink kapott gól nélküli, 3-0-s győzelmet arattak a Capitals otthonában az osztrák bázisú ligában.

Vereség az U25A első meccsén

Női hokisaink a MAC Budapest csapata ellen szenvedtek 4-2-es vereséget idegenben.

Újabb győzelem a DEBL-ben

Női hokisaink hazai pályán arattak 4-3-as, hosszabbításos győzelmet a Graz ellen az osztrák bázisú ligában.

„Tavalyhoz képest nagyon sokat fejlődtek a lányok”

Női jégkorongozóink számára is elindult az új szezon, ami ezúttal is tele lesz kihívásokkal.

Győzelem a szezon első DEBL-meccsén

Női jégkorongozóink idegenben 3-1-re legyőzték a veszprémi Rampage csapatát.

Nemzetközi tornán jártak női hokisaink

A Fradi Erdélyben vett részt a női Négy Nemzet Tornán, amelyen harmadikként zárt Holzer Bernadett csapata.

„Sok fiatal játékos megmutathatta magát”

Női jégkorongozóink vezetőedzője, Holzer Bernadett röviden értékelt a 2023/24-es szezont követően.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin