2024. október 22.
Elvesztettük veretlenségünket a DEBL-ben
Női jégkorongozóink hazai pályán 11-3-ra kikaptak a Villach csapatától az osztrák bázisú ligában.

Női jégkorongozóink október 20-án hazai pályán csaptak össze a Villach Lady Hawks csapatával az osztrák bázisú liga, a DEBL keretein belül.

A jelenleg tabella vezető Villach együttesével az elején még tudták tartani a tempót a mieink, azonban a vendégeknek így is sikerült már a nyolcadik percben betalálni, Lena Dauböck szerezte meg a vezetést (0-1). Majd még a szünet előtt megduplázta a Villach az előnyét, ugyancsak Dauböck talált be (0-2). Ugyan megvolt a lehetőségünk a szépítésre egy emberelőny révén, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Az első szünet után viszont az első hazai gól is megszületett, Kosztya Laura szépített (1-2). A szépítés után elkezdtek potyogni a gólok, előbb a vendégektől Vanessa Picka talált be előnyben (1-3), majd fél perccel később Kosztya szerezte meg önmaga és a Fradi második gólját (2-3). A 28. percben a vendégektől Hana Ostadal talált be (2-4), majd a Ferencvárostól Veszelovszki Bori is feliratkozott a gólszerzők közé (3-4). Fél percen belül újabb vendég támadás zárult eredményesen, Dauböck meglőtte önmaga harmadik, csapata ötödik gólját (3-5). A mieinktől erre már nem érkezett válasz, az osztrák csapat azonban nem állt meg itt, Picka növelte tovább még egy góllal a különbséget még a harmadszünet előtt (3-6). A cseh támadó a harmadik harmadban sem lassított a tempón, és egymás után háromszor is beköszönt, 9-3-ra változtatva ezzel az állást. Az 50. percben újabb támadása zárult góllal a Villach csapatának, Veronika Hujova lövése talált utat a hálóba (3-10). Röviddel a vége előtt pedig Picka beállította a végeredményt (3-11).

Ezzel csapatunk először szenvedett vereséget az osztrák bázisú ligában, a Villach 11-3-ra győzött az Fradi otthonában. Csapatunknak legközelebb már csak novemberben lesz lehetősége a javításra, akkor a Hokiklub Budapest otthonában lépnek majd jégre.

Női Jégkorong, DEBL, alapszakasz

FTC-Telekom – Villach Lady Hawks 3-11 (0-2, 3-4, 0-5)

FTC-Telekom: Bauer (Kaposvári) – Balogh, Algács, Kosztya, Sőléd, Kovács-Ferencz – Timkó, Keresztes, Nemszilaj, Gottlibet, Farkas – Maár, Hidasi, Veszelovszki, Vezetőedző: Holzer Bernadett

Villach Lady Hawks: Horinkova (Lipautz) – Ostadal, Hujova, Pack, Gentilini, Dauböck – Korotaj, Fuchs I., Zechner, Krainer, Picka – Fuchs L., Vezetőedző: Antony London

Gólok: Kosztya (24:03, Sőléd, Kovács-Ferencz), Kosztya (26:38), Veszelovszki (30:19, Hidasi, Maár) illetve Dauböck (08:23), Dauböck (14:37, Gentilini), Picka (26:10 EE, Hujova), Ostadal (28:58, Dauböck), Dauböck (30:32, Picka, Gentilini), Picka (32:46, Gentilini), Picka (41:09, Dauböck), Picka (45:59, Dauböck, Gentilini), Picka (47:40), Hujova (50:32, Ostadal), Picka (58:02)

Cikkajánló

Megvan a negyedik győzelem a DEBL-ben

Női hokisaink kapott gól nélküli, 3-0-s győzelmet arattak a Capitals otthonában az osztrák bázisú ligában.

Vereség az U25A első meccsén

Női hokisaink a MAC Budapest csapata ellen szenvedtek 4-2-es vereséget idegenben.

Zsinórban a harmadik győzelem is megvan a DEBL-ben

Női jégkorongozóink magabiztos, 6-1-es győzelmet arattak az osztrák bázisú bajnokság legutóbbi mérkőzésén.

Újabb győzelem a DEBL-ben

Női hokisaink hazai pályán arattak 4-3-as, hosszabbításos győzelmet a Graz ellen az osztrák bázisú ligában.

„Tavalyhoz képest nagyon sokat fejlődtek a lányok”

Női jégkorongozóink számára is elindult az új szezon, ami ezúttal is tele lesz kihívásokkal.

Győzelem a szezon első DEBL-meccsén

Női jégkorongozóink idegenben 3-1-re legyőzték a veszprémi Rampage csapatát.

Nemzetközi tornán jártak női hokisaink

A Fradi Erdélyben vett részt a női Négy Nemzet Tornán, amelyen harmadikként zárt Holzer Bernadett csapata.

„Sok fiatal játékos megmutathatta magát”

Női jégkorongozóink vezetőedzője, Holzer Bernadett röviden értékelt a 2023/24-es szezont követően.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin