2024. március 20.
Zsinórban a hatodik: megvan a 31. magyar bajnoki cím
A BJA HC búcsújával az FTC az egyetlen magyarországi Erste Liga-elődöntős csapat, így magyar bajnokok lettünk.

A Ferencváros férfi jégkorongcsapata az alapszakasz megnyerése után az elmúlt hétvégén megnyerte a negyeddöntő ötödik meccsét, amivel 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a DEAC együttesét az Erste Liga 2024-es rájátszásában, bejutva ezzel az elődöntőbe az Újpestet 4-0-s söpréssel búcsúztató, címvédő Gyergyói HK mellé. A hét elején a Corona Brassó ismét nyerni tudott a DVTK Jegesmedvék otthonában, amivel az is eldőlt, hogy az alapszakaszt a második helyen záró brassóiak az elődöntő harmadik résztvevői, és biztosan a bajnokság első részében harmadikként záró GYHK-val találkoznak majd a fináléba kerülésért.

A kiemelések alapján biztos volt, hogy a mieink ellenfele a BJA HC-Csíkszereda párharc győztese lesz, amely széria nem zajlott zökkenőmentesen. A második meccset egy 59. percben elkövetett játékvezetői műhiba miatt megóvta a BJA HC, a liga fegyelmi bizottsága pedig helyt adott az óvásnak, ezzel törölte a mérkőzés eredményét. A budapestiek így 1-0-s hátránnyal utaztak ki Erdélybe, ahol kettőből az első meccsüket megnyerték, a másodikat behúzta a Csík. Az újabb budapesti találkozón a BJA hosszabbításban nyert, egyenlítve ezzel. Hétfőn Csíkszeredában egy hosszabbításban, emberelőnyben eladott korong okozta a rozsomákok vesztét, amellyel a szerda esti hatodik meccs előtt „meccslabdához” jutott a Sportklub.

Szerdán úgy érkezett tehát a Csíkszereda a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumba, hogy pontot tehet a párharc végére. Nagyot küzdött az életben maradásért a BJA HC, de végül a vendég Csíkszereda a hosszabbításban 3-2-re megnyerte a meccset, így összesítésben 4-2-re legyőzte a BJA HC csapatát a negyeddöntőben, utolsó résztvevőként bejutva ezzel az Erste Liga elődöntőjébe.

Az utolsó negyeddöntős párharc kimenetele nem csak azért volt fontos, mert a győztes csapattal kerülünk össze az Erste Liga-elődöntőben. A Csíkszereda továbbjutásával ugyanis három erdélyi együttes mellett a Fradi lett az egyetlen magyarországi csapat, akik bejutottak az elődöntőbe. A 2008-ban, akkor még MOL Liga néven létrehozott, határokon átívelő magyar-erdélyi közös liga elindulásakor pedig az OB I-es versenysorozatot a magyarországi csapatok számára integrálták az Erste Ligába, vagyis a ligában legtovább jutó magyarországi együttes nyeri a magyar bajnoki címet.

A BJA HC kiesésével az FTC-Telekom három erdélyi csapattal került az elődöntőbe, így eldőlt, hogy a Ferencváros megnyerte története 31. magyar bajnoki címét!

Az FTC-Telekom 2019, 2020, 2021, 2022 és 2023 után zsinórban hatodszor ünnepelhet magyar bajnoki aranyat, és 31 bajnoki címével tovább erősítette vezető helyét az örökranglistán az egyaránt 13-13 sikernél tartó UTE és Alba Volán előtt.

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin