2019. szeptember 3.
Visegrád Kupa: szoros, pörgős, harcos meccs, de vereség
Férfi hokisaink a Jastrzebie vendégeként léptek pályára a Visegrád Kupában, a házigazda 4-3-ra tudott nyerni

Férfi jégkorongcsapatunk a Szuperkupa szombati döntője után, amelyen komoly tettet végrehajtva megszorongatták Magyarország jelenleg legmagasabban jegyzett csapatát, a Hydro Fehérvár AV19et, a Visegrád Kupában folytatták az előszezont, méghozzá idegenben, Lengyelországban.

Az FTC-Telekom és a JKH GKS Jastrzebie még egyetlen versenysorozatban sem találkozott korábban, de barátságos mérkőzésen sem mérték össze erejüket a csapatok. Most azonban itt volt a lehetőség, a Visegrád Kupában. A mieink a már korábban felavatott fehér mezükben futottak ki a jégre. A találkozót a hazaiak kezdték dinamikusabban, gyorsan ott voltak a kapunk előtt, a lövés is megvolt, de elkerülte a kaput. Keményen egymásnak mentek a felek, nem igazán voltak kíméletesek. Két perc után az első Fradi helyzetet is feljegyezhettük: Hajós próbálkozott, de a kapus védeni tudott. Újabb két perc elteltével Kulmala is célba vette a lengyel kaput, de a kapus ezúttal is résen volt. Gyakorlatilag felváltva jöttek a lövések, az ex-ferencvárosi Jaborník is lőtt, de fölé. Öt és fél perc játék után mindkét oldal cserélt, Németh Attila ezt gyorsan lereagálta, ellentétben a hazai védelemmel, de a korong ezúttal is csak a kapusig jutott. Még ugyanezen játékperc végén kisebb kavarodás alakult ki Arany kapuja előtt, senki nem találta a korongot, végül a védelemnek sikerült felszabadítani. Csaknem nyolc perce folyt a találkozó, amikor a játékvezető Myles Fitzgeraldot látta szabálytalannak, két perces kiállítás lett a jutalma. Az emberelőnyt gyorsan megpróbálta kihasználni a hazai együttes, Rothla volt az, aki egymásután háromszor is célba vette a kapunkat, de Arany mindannyiszor résen volt. Mi sem tétlenkedtünk, Kulmala robogott el a jobb oldalon, lekészítette a korongot Pullinak, aki ugyan lőtt, de ez is a kapus kezébe ment. Túl voltunk az első harmad felén, a találkozó továbbra is kiegyenlített volt, egyik fél sem tudta megtörni a másikat, ráadásul a Fradi nagyszerűen védekezett, rendre odaértek a támadókhoz, de ha lőni is tudtak, Arany védett. Tizenhárom perc játék után Roczanov éles szögből is megpróbálta átverni a kapust, de csak a sisakját sikerült tesztelnie. Negyed óra után Nagy Gergő is eljutott két lövésig, de eredménye sajnos ezúttal sem lett. Három perccel a játékrész vége előtt ismét minket büntetett a játékvezető: ezúttal Tóth Gergelyt küldte a büntetőpadra, amit gyorsan sikerült kihasználni: Jaborník lőtte középre a korongot, ami Aranyról Wrobelre pattant, onnan pedig a kapuba (1-0). Hazai szemszögből szerencsés találat volt, egygólos Jastrzebie-előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A második harmadot Matusik kiállítása miatt kétperces emberelőnnyel kezdtük. Ennek tudatában feljebb toltuk a védelmet, és megpróbáltuk nyomás alá helyezni a házigazdát. Sajnálatos módon az előnyt nem tudtuk kihasználni. Másfél perccel azután, hogy a lengyelek kiegészültek, pont a büntetett Matosik vette be Arany kapuját (2-0). Gyorsan jöhetett volna rá a mi válaszunk: Pulli passzolt az üresen érkező Roczanovnak, aki így egy az egyben lőhetett is, de a kapus védeni tudott. Öt és fél perc után a játékvezető Past küldte ki a büntetőpadra két percre, így ismét előnyben támadhattunk. Hegyi kétszer is célba vette a lengyel kaput, a hálóőr azonban védett. Alighogy kiegészültek a hazaiak, tőlünk is kiszórták Tóth Gergelyt, egy támadóharmadban elkövetett véleményes szabálytalanságért. Tizenhárom másodperccel később Pozsár is csatlakozott hozzá: a korongot belelőtték a nadrágjába, ahonnan az nem esett ki, így szabálytalan korongtartásért kapott két percet. 1.47-ig kettős emberelőnnyel jöhettek, de ezt valahogy sikerült átvészelni, ám ritkán látott módon három perccel később ismét kettős hátrányban voltunk: Pulli és Farkas kapott gyors egymásutánban két percet – kissé szigorúan fogott a játékvezetők sípja ebben a játékrészben, a Jastrzebie nem panaszkodhatott arra, hogy nem kapta meg a hazai pályát. Hiába a folyamatos hősie védekezés, a zöldmezes lengyelek a második kettős előnyt öt másodperc alatt kihasználták, Nalewajka lőtte be csapata harmadik találatát (3-0). Negyed óra játék után Arany a vonalról kotorta ki a korongot, majd még kétszer kellett hárítania egy percen belül. Két és fél perccel a játékidő vége előtt Josszafov is két percet kapott, majd mielőtt az ő büntetése lejárt Pas is mehetett a padra, így hét másodpercig mi mehettünk kettős emberelőnyben. Josszafov két perce lejárt, Pas viszont még csaknem másfél percig a büntetőpadon lesz a harmadik harmadban.

A záró játékrész elején ismét a miénk volt az első helyzet: Kulmala tette le Nagy Gergőnek, aki csak az oldalhálót találta el, majd gyorsan le is telt a megmaradt kiállítás. Továbbra is mentünk előre, ezúttal Kulmala lőtt a kapusba. Nem egészen öt perce ment a játék, amikor Kasperlik tette át a hosszú oldalra, ajtó-ablak ziccerbe hozva a társát, de ő nem találta el jól a korongot. Hét perc után itt is ott is egy kiállítás: tőlünk Tóth Gergely, tőlük Michalowski állt ki két percre. Ötven másodperccel később Hegyi és Rantanen játékából Fitzgerald tudott szépíteni (3-1). Nagyon gyorsan jött a hazai válasz: Radzienciak találta el tökéletesen korongot (4-1). Túl voltunk a záró harmad felén, amikor Karmeniemi passzolt Kulmalának, ő tovább Nagynak, a kapitány meg köszönte szépen, belőtte (4-2). Tizenhárom perc után azonban, éppen amikor visszajöhettünk volna a meccsbe, Fitzgerald ismét a büntetőpadon találta magát. Mi éppen csak kiegészültünk, a hazaiak pedig megfogyatkoztak: Nalewajka is két percet kapott. Az utolsó perceket már kapus nélkül hozta le a csapat, hátha sikerül berámolni még egyet. Mindössze huszonhat másodperccel a találkozó vége előtt a bal oldalról Hajós tette középre a korongot, Nagy pedig ismét ott volt, és ezt is belőtte (4-3). Ugyan a maradék rövid időben még ott voltunk a lengyel kapu előtt, nem sikerült újabb gólt lőni, így bár ismét hatalmasat küzdöttünk, és a végén majdnem sikerült visszajönni a meccsbe, a Jastrzebie otthon tartotta a három pontot.

A találkozó után Fodor Szabolcs értékelte a mérkőzést:
„Megint egy olyan meccs volt, ahol nem tudtuk játszani a saját játékunkat. Az első negyven perc nem a mi elképzeléseink szerint alakult, nem tetszett, amit láttunk, de ezt átbeszéltük a srácokkal a harmadik harmad előtt. Úgy gondolom a végén úgy jöttünk ki, ami jellemez minket, és azt a hokit játszottuk, amit a szezonban is játszani szeretnénk. Sajnos eddig minden meccsen volt néhány perc kihagyás. Most két harmad volt, a Szuperkupában az első. Az a dolgunk, hogy ezt összerakjuk hatvan percre. Erre a pénteki meccsen lesz még egy alkalmunk, de ez csak akkor valósulhat meg, ha mindenki szívét-lelkét kiteszi és hatvan percig tudja produkálni.”

A Ferencváros legközelebb pénteken, 18.30-kor lép pályára. A Pesterzsébet Jégcsarnokban a Katowice lesz az ellenfél, szintén a Visegrád Kupában.

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa
JKH GKS Jastrzebie – FTC-Telekom 4-3 (1-0, 2-0, 1-3)
Lodowisko Jastor
JKH GKS Jastrzebie: Raszka (Marek D.) – Jass, Gorny, Kasperlik, Urbanowicz, Walega – Jabornik, Kostek, Iossafov, Rohtla, Wrobel – Michalowski, Radzienciak, Pas, Jarosz, Nalewajka – Giminski, Matusik, Nalewajka, Kulas, Pelaczyk Vezetőedző: Dariusz Wywial
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Nagy, Kulmala, Fitzgerald – Hegyi, Sarcia, Tóth Ri., Tóth Ad., Tóth Gergely – Pulli, Jászai, Németh, Hajós, Pavuk – Pozsár, Roczanov, Farkas, Tóth Gergő
Gólszerzők: Wrobel, Matusik, Jabornik, Radzienciak illetve Fitzgerald, Nagy Gergő 2x

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin