2024. szeptember 3.
Vereséget szenvedtünk hazai pályán
Magyar bajnok hokisaink büntető lövések után 4-3-ra kikaptak a DAB csapatától a második felkészülési meccsen.

Múlt hét pénteken kezdte meg az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a felkészülési mérkőzések sorát a szlovákiai Garamszentkereszten, ahol végül hosszabbításban győzni is tudott a Fradi. Kedden pedig ismét pályára léptek a mieink, ám ezúttal hazai terepen fogadták Erste Ligás ellenfelüket, a Dunaújvárosi Acélbikákat.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ezúttal is próbajátékosokkal a soraiban vágott neki a felkészülési mérkőzésnek. A pénteken Garamszentkereszten már pályára lépő Bogáti Balázs és Kucsma Richárd mellett ezúttal Mártonffy Máté kapott lehetőséget a felnőtt csapatban. A keddi találkozón nem öltözött Haranghy Bence és Seregély Máté, a kapuban pedig Nagy Kristóf kezdett.

A mérkőzésén elején hátrányba kerültünk Helgesen kiállítása révén, amit némi korongjáratás után ki is használt ellenfelünk, Tyler Watkins talált be (0-1). A vendég találat után viszont a mieink támadhattak előnyben, amit Adam Brady egy bombával ki is használt (1-1). Az egyenlítést követően mindkét kapus állta a lövések sorát, azonban a Fradi talált hamarabb rést, és az idén nyáron érkezett Valentin Razumnyak kíméletlenül belőtte a pakkot a hálóba (2-1). A második gólt követően ismét hátrányba kerültünk, amit sikeresen kivédekezett a csapat.

A második harmad pörgősebben indult, mindkét kapusnak akadt dolga bőven, de ütközésekből sem volt hiány. A harmad és a mérkőzés felénél kettős emberhátrányba kerültünk, amit gólra is váltott a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, Sági Martin kotorta be a pakkot, és egyenlített (2-2).

Az utolsó játékrész elején ismét hátrányba kerültünk, de a kapuban lévő Nagy Kristóf és a védelem is tette a dolgát. Egyenlő létszámban egy kontratámadás során tudtak kettő az egyben megindulni a dunaújvárosiak a kapunkra, amit a végletekig kijátszottak,és Eriks Zohovs megszerezte csapata harmadik gólját (2-3). Turbucz indult meg a védekező harmadból, akit durván szerelt le Faith, az ütközést Mártonffy és Helgesen is igyekezett megtorolni, végül Faith és Helgesen dobta le a kesztyűt, öt-öt perccel jutalmazták a mutatványt a játékvezetők. Másodpercekkel később pedig Kucsma csatlakozott a Fradi büntetőpadján társához, ezt a lehetőséget azonban nem tudta kihasználni a DAB. A Fradi mondhatjuk, hogy magasabb fokozatra kapcsolt a kiegészülés után, aminek meg is lett az eredménye, Jake Crespi a kék vonal mellől bombázta be az egyenlítést érő gólt (3-3). Röviddel a vége előtt előnybe kerültünk, de élnünk nem sikerült a lehetőséggel.

Végül hosszabbításra került sor, ami alatt mindkét csapat összeszedett egy-egy kiállítást. Kestilä járt a legközelebb egy emelt koronggal a gólszerzéshez, a pakk azonban a vasról kifelé pattant. Végül a túlóra sem hozott eredményt, így a találkozó büntetőlövésekkel dőlt el, amiben a vendégek bizonyultak jobbnak ezúttal (3-4).

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés

FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1) B.U

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Kucsma, Crespi, Payne, Brady, Turbucz – Helgesen, Vidoli, Razumnyak, Kestilä, Heino – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Mattyasovszky, Németh – Bogáti, Farkas, Banga, Bán, Tóth Gergő - Mártonffy, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth B. (Bobrov) – Faith, Leiter, Waatkins, Zohovs, Mikkel Jensen – Sysak, Kluuskeri, Sári, Hári, Sági – Jurkovics, Tóth Gergely, Csémi, Mazzag, Mathias Jensen – Bánki, Szűcs, Cseh, Kuminka, Vezetőedző: Somogyi Balázs

Gólok: Brady (05:14 EE, Turbucz), Razumnyak (15:55, Helgesen, Turbucz), Crespi (52:09, Heino, Razumnyak) iletve Watkins (03:32 EE, Mikkel Jensen, Hári), Sági (27:59 EE2, Zohovs, Kluuskeri), Zohovs (47:41, Watkins), Zohovs (65:00)

 

Cikkajánló

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen

Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin