2024. szeptember 6.
Vereség Nyitrán
Férfi jégkorongozóink 5-2-re kikaptak a szlovák Extraligás Nyitra otthonában a harmadik felkészülési meccsen.

31-szeres magyar bajnok jégkorongcsapatunk szeptember 6-án a szlovákiai Nyitrára utazott, hogy lejátssza előszezonbeli harmadik felkészülési mérkőzését a szlovák Extraliga címvédője, a rendkívül komoly erőkből álló HK Nitra ellen. Ezt megelőzően a mieink két edzőmérkőzést játszottak idén, Garamszentkereszten hosszabbításban nyertek szlovák másodosztályú ellenfelük otthonában, míg hazai pályán szétlövésben kaptak ki a Dunaújvárosi Acélbikáktól.

Az utazó keretben ezúttal sem volt benne az előző szezonban elszenvedett sérülése után rehabilitációja végén járó Seregély Máté, valamint a fiatal Mártonffy Máté. A csapattal tartott viszont a próbajátékon lévő Bogáti Balázs és Kucsma Richárd is, a kapuban Arany Gergely kezdett.

Nagy tempóban, agresszíven kezdett a hazai csapat, alig telt el 10 másodperc a meccsből, és a kapu mögül visszakanyarodva már be is tessékelték az első gólt (1-0). A harmad felénél emberelőnybe kerültünk, amit a legutolsó pillanatban sikerült gólra váltani az üresen maradt Aku Kestilä révén (1-1). Ezt követően hamar visszavette a vezetést a Nyitra, Lacka tuszkolta be közelről a korongot és bár Arany szabálytalanságot reklamált, nem nézték vissza a találatot a játékvezetők (2-1). Bár sikerült felvenni a tempót a hazaiakkal, az újabb gólt ismételten a kék-fehérek szerezték, a kapu előtt egy jó ütemű közbeszúrás után pattant Arany kapujába a pakk (3-1).

A szünetet követően akadt dolga a kapusoknak bőven, mindkét oldalon remek támadások érkeztek. Bár voltak nagy helyzetek, újabb gólt egyik csapatnak sem sikerült lőnie, így maradt a 3-1-es hazai vezetés a harmadik harmadra.

A záró játékrészben a gólok mellett a kiállítások is nagyobb szerepet kaptak, a játékvezetők szinte gondolkodás nélkül szórták a két perces kisbüntetéseket. Bár a következő hazai gól egyenlő létszámban született (4-1), azt rögtön egy kettős emberelőny követte. Az újabb korongbedobást megelőzően Fodor Szabolcs ki is kérte az idejét, ennek pedig meg is lett az eredménye, Kestilä ismét betalált (4-2). A folytatásban nálunk is szerepet kapott a speciális egység, de a hazaiak nem tudták gólra váltani az emberelőnyüket. Az utolsó percben Arany lekorcsolyázott, így hat az öt ellen támadtunk, egy utolsó pillanatos korongszerzéssel viszont a Nyitra üres kapura beállította az 5-2-es végeredményt (5-2).

Csapatunk a játék képét nézve remekül helyt állt a szlovák Extraliga címvédőjének otthonában, ami biztató a közelgő Erste Liga-rajtra nézve. Már csak egyetlen felkészülési mérkőzés vár a mieinkre a liga szeptember 13-ai első mérkőzése előtt, méghozzá szeptember 10-én, kedden 18:00-tól Érsekújváron.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés

HK Nitra – FTC-Telekom 5-2 (3-1, 0-0, 2-1)

HK Nitra: Kasik (Aittokallio) – Fatul, Stacha, Baca, Nemec, Pobezal – Vitalos, Cotton, Mezei, Cederle, Chrenko – Lisy, Baco, Lacka, Hrnka, Csányi – Alger, Okolicány, Jackson III., Bubela, Mark

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Haranghy, Crespi, Payne, Brady, Turbucz – Helgesen, Vidoli, Razumnyak, Kestilä, Heino – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Mattyasovszky, Németh – Farkas, Kucsma, Banga, Bán, Tóth G. – Bogáti, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Cederle (00:19, Stacha), Lacka (11:14, Cederle, Mark), Hrnka (12:51, Fatul, Alger), Lacka (43:06, Cederle), Cederle (59:57, Lacka) illetve Kestilä (09:21 EE, Razumnyak, Tyni), Kestilä (49:21)

Cikkajánló

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen

Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin