2023. február 25.
Vereség Miskolcon, hétfőn hatodik meccs jön
Férfi hokisaink bár kikaptak a negyeddöntő ötödik meccsén, még mindig vezetik a párharcot.

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton kora délután a Miskolci Jégcsarnokban lépett jégre az Erste Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén. Mivel Fodor Szabolcs együttese az egy-egy miskolci és ferencvárosi győzelemmel véget ért első két idegenbeli mérkőzést követően szerdán és csütörtökön is legyőzte a DVTK Jegesmedvéket a Tüskecsarnokban, így a képlet egyszerű volt: amennyiben a Fradi az ötödik, ismét idegenbeli összecsapást is meg tudja nyerni, 4-1-re behúzza a négy győzelemig tartó párharcot, és továbbjut a liga elődöntőjébe. Pokolian nehéz feladatnak ígérkezett ez, hiszen ellenfelünk az életben maradásért küzdött, ráadásul hazai jégen – igaz, a Ferencvárost is népes és hangos tábor kísérte el a borsodi megyeszékhelyre.

A mieink meccskerete egy az egyben megegyezett a csütörtöki, győztes mérkőzésen látottakkal, a kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett, míg a kétmeccses eltiltása második mérkőzését töltő Matias Sointu, valamint a betegség miatt hiányzó Jari Sailio és Julius Marva nem álltak Fodor Szabolcs rendelkezésére.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a mieink számára, már a második percben megszerezte a vezetést a DVTK, Galajda kapu mögül érkező fonák visszapasszát Berdnyikov lőtte közelről Arany kapujába (1-0). A gyors kapott gól után sikerült rendezni a sorokat, és felvenni a mérkőzés ritmusát, de annak ellenére, hogy ezúttal is gyors, kemény, vérbeli playoff-hoki zajlott a jégen, az igazán nagy helyzetek mindkét oldalon elmaradtak. A 10. percben emberelőnybe kerültünk Miskolczi szabálytalansága után, és bár sikerült felállni a miskolci harmadban, a nyomás nem hozott gólt. Sőt, szinte rögtön a kiegészülés után az ellenfél kilépő játékosát Tóth Gergő csak szabálytalanul tudta megállítani, a Jegesmedvék együttese pedig kihasználta az első adódó emberelőnyt (bár technikailag már nem volt emberelőny, mert a fór végén a kiállított Tóth már elindult a büntetőpadról a jégre), Vas bal oldali keresztpassza után Kiss Roland lőtt, Arany védett, Vojtkó pedig közvetlen közelről a hálóba lőtte a kipattanót (2-0). A kétgólos hátrány azért sem volt jó hír, mert a két csapat párharca minden tekintetben a legszorosabb a negyeddöntők közül, olyannyira, hogy az eddigi négy meccsen aki két góllal vezetni tudott, meg is nyerte az adott találkozót. Ezúttal viszont a folytatás sem sikerült jobban, nemhogy zárkóztunk volna, de jött egy újabb hazai találat, a 17. percben egy lövés utáni kipattanót Razumnyak gyűjtött be a bal oldalon, középre korcsolyázott, majd Arany mamutja mellett az ellentétes sarokba visszahúzva laposan a kapuba lőtt (3-0). Fodor Szabolcs a gólt megelőző lövésnél kialakult szituáció miatt kikérte az edzői challenge-et, ám a játékvezetők a videózás után is megadták a találatot. A harmad hajrájában még kiszórták a miskolci kapu mögött Tóth Adriánt a jégre lebirkózó Kiss Rolandot, ám nem sikerült élni az emberelőnnyel.

43 másodperc áthúzódó emberelőnnyel indult a második játékész, ám ez is kihasználatlan maradt. A folytatásban a mieink háromgólos hátrányban is mindent megpróbáltak, hogy közelebb férkőzzenek az ellenfélhez, és valahogy visszajöjjenek a meccsbe, de ezen a délutánon semmi sem jött össze, előbb Voris védett valószínűtlenül nagyot, majd Hrabal kékvonalas bombája csattant a vason. Ez pedig megbosszulta magát, a 35. percben Kiss Roland lőtt távolról, a korong pedig a jobb felsőbe vágódott, Arany nem érhetett oda (4-0). A szünetig hátralévő percek feszülten teltek, előbb Kreisz szabálytalansága után alakult ki tömegjelenet a miskolci harmadban, amelynek nyomán a vétkes mellett Kärmeniemi és a túloldalról Miskolczi is kiültek két-két percre, majd hamar odalett a hazai emberelőny, Vojtkó akadályozta ellenfelét. Négy a négy ellen folytatódott a játék, de nem volt ideje kiegészülni a feleknek, mert Borost is kiszórták magas bot miatt. Emberhátrányban Kulmala még meglépett egy koronggal, de ő is a vasat találta telibe, így nem zárult jól a játékrész.

Négygólos előnye birtokában kényelmes helyzetből várhatta a DVTK a záró harmadot, amelyben a játék helyett már inkább a keménység dominált. Rögtön a játékrész első percében Kulesov kapott két percet, de nem tudtuk végigjátszani előnyben a két percet, ugyanis Betteridge is szabálytalankodott Vorisszal szemben – igaz, ehhez a hazai kapus méretes homorítása is kellett. Wehrs volt a következő kiállított, így Betteridge visszatérése után volt egy kis emberelőnyünk, ám kihasználatlan maradt. Az 50. percben Galántai közelről a kapuba kotorta Kozma Vorisról kipattanó lövését (4-1), ám a szépítés már túl későn érkezett. Az 55. percben még Borosra fújtak 2+2 percet magas bot miatt, majd Mesikämmen is két percet kapott, a hazaiak viszont nem éltek az öt a három elleni lehetőséggel. Hat másodperccel később még megérkezett a playoffban nem ritka, és ebben a párharcban is szinte menetrendszerű, meccset lezáró bunyó, Lövei szabálytalanságát követte egy bunyó, aminek végén Kucsma és Galajda is mehettek az öltözőbe.

A Ferencváros nem tudott élni az első lehetőséggel, hogy kiharcolja a negyeddöntőbe jutást, de még így is 3-2-re vezeti a négy győzelemig tartó párharcot, így hétfő este a Tüskecsarnokban ismét megpróbálhatja lezárni a nyitott kérdéseket.

Férfi jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő, ötödik mérkőzés

DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom 4-1 (3-0, 1-0, 0-1)
Miskolc, Miskolci Jégcsarnok

DVTK Jegesmedvék: Voris (Gratzl) – Kiss R., Vojtkó, Páterka, Kulesov, Razumnyak – Ilvessuo, Wehrs, Blasko, Miskolczi, Mattyasovszky – Skrabov, Szirányi, Berdnyikov, Vas J., Farkas M. – Bennett, Illés, Pecsét, Galajda, Lövei. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Kucsma, Betteridge, Kestilä, Tóth A. – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Turbucz – Boros, Mesikämmen, Bán, Farkas S., Tóth G. – Galántai, Kozma, Kreisz. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Gólok: Berdnyikov (01:23, Galajda, Vas J.), Vojtkó (13:30, Kiss R., Vas J.), Razumnyak (16:49, Páterka, Kiss R.), Kiss R. (34:42, Razumnyak, Vojtkó), illetve Galántai (49:50, Kozma, Hrabal)

Kapura lövések: (15:10, 8:17, 7:13) 30:40
Védések: (10:12, 17:7, 12:7) 39:26 / 97.50% : 86.67%
Kiállítás percek: (4:2, 4:6, 26:35) 34:43
Emberelőny kihasználás: (7 / 0) 0.00% / (4 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 9:21 / 6:47
Emberhátrányos védekezés: (0 / 4) 100.00% / (0 / 7) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin