2024. január 12.
Vereség Gyergyószentmiklóson
Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink nagyot küzdöttek, ám végül 3-2-re kikaptak a címvédő Gyergyói HK-tól.

Alig 24 órával a Csíkszereda elleni meccset követően férfi jégkorongcsapatunk erdélyi túrájának bázisát, Brassót elhagyva máris buszra ült, hogy tavalyi ligadöntős ellenfelével, a Gyergyói HK-val csapjon össze. Mindkét fél vesztes meccsből érkezett a mai mérkőzésre, és nagyon fontos lett volna lélektani szempontból egy siker, ezért már előzetesen is komoly mérkőzésre lehetett számítani.

Ami az összeállításunkat illeti, a sérülések miatt alapból is sok kulcsembert nélkülöző zöld-fehérek újabb embert vesztettek el a csütörtöki csíkszeredai rangadón, ugyanis a Nagy Gergőt ideiglenes csapatkapitányként helyettesítő, ám az első harmadban sérülést szenvedő Kulmala Rasmus nem léphetett pályára Gyergyószentmiklóson. A csapatkapitányi C betűt így Adam Brady viselte a mezén a pénteki találkozón, a vasak között pedig Arany Gergely kezdett.

A Ferencváros az első pillanattól kezdve igyekezett nyomást helyezni a gyergyóiak védekező harmadára, aminek viszonylag hamar meg is lett az eredménye: Farkas Simon szerzett a támadóharmadban korongot, amit gyorsan gólra is váltott (0-1). Nem sokkal később kettős emberhátrányba kerültünk, előbb Roth kapott két percet palánkra lökésért, 15 másodperccel később Brady-t küldték ki játék késleltetésért. A speciális alakulat viszont öt a három ellen is hősiesen állta a sarat, nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. A 17. percben emberelőnybe kerültünk Sárpátki szabálytalansága után, amit fél perc alatt Adam Brady egy Kestilätól kapott koronggal ki is használt (0-2). A harmad utolsó percében Němec kapott kis büntetést, valamint másodpercekkel a szünet előtt egy páros kiállítást is befújtak, Roth és Vincze ültek ki.

A folytatásban keményebben nyomott a GYHK, több időt töltöttünk a védekező harmadunkban, mint azon kívül. Sikerült pár nagyon veszélyes helyzetet kialakítania a hazaiaknak, de gólt csak nem tudtak szerezni. Mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás a harmad során, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségeivel.

A harmadik harmadra az eddigieknél is harcosabban jött ki a Gyergyó, aminek a 44. perceben meg is lett az eredménye, Imre Patrik lövése csúszott át Aranyon (1-2). A szépítés után Roth került ismét a büntetőpadra, amit villámgyorsan használt ki a hazai csapat, Bodó Christopher kotorta be az egyenlítő gólt (2-2). Ezt követően egy cserénél váltotta el magát a Fradi és ránk fújtak egy csapatbüntetést túl sok ember miatt, a kiegészülés pillanatában pedig Fejes Nándornak sikerült a kékvonalról belőnie a harmadik gyergyói találatot (3-2). A harmad végéhez közeledve Dalhuisen kiállítása révén kerültünk emberelőnybe, ami közben Fodor Szabolcs kikérte a rendelkezésre álló idejét, de nem sikerült az egyenlítés. Végül utolsó reményként, másfél perccel a mérkőzés vége előtt Arany korcsolyázott le, hogy hat mezőnyjátékossal tudjunk támadni és bár közel jártunk az egyenlítéshez, végül nem sikerült a bravúr, így a záró harmadban kicsúszott a kezünkből a győzelem.

Kétgólos hátrányból fordítva, szoros küzdelem végén végül az Erste Liga-címvédő GYHK 3-2-re nyert az FTC-Telekom ellen és otthon tartotta mindhárom pontot. Ezzel tovább olvadt előnyünk a tabella élén, de még mindig éllovasként várhatjuk az alapszakasz első fázisának utolsó erdélyi mérkőzését, a Corona Brassó elleni vasárnapi találkozót.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 3-2 (0-2, 0-0, 3-0)

Gyergyói HK: Rinne (Mag) – Haaranen, Kozma, Tranca, Orban, Bodó – Dalhuisen, Fejes, Sylvestre Vincze P., Sárpátki – Imre, Mesikämmen, Császár, Szigeti, Sándor-Székely – Csiszer, Silló, Di Diomete, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Roth, Turbucz, Brady, Németh – Marva, Haranghy, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Tóth G., Bán, Farkas – Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Imre (44:36, Császár, Bodó), Bodó (45:56 EE, Vincze, Sylvestre), Fejes (51:08, Tranca) illetve Farkas (05:10), Brady (17:58 EE, Kestilä)

Kapura lövések: (8:10, 20:11, 13:12) 41:33
Védések: (8:8, 11:20, 12:10) 31:38
Kiállítás percek: (4:8, 2:2, 2:4) 8:14
Emberelőny kihasználás: (6/1) 17.00% / (3/1) 33.00%
Emberhátrányos védekezés: (3/2) 67.00% / (6/5) 83.00%
Emberelőnyben töltött idő: 07:55 / 05:26

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin