2024. szeptember 10.
Vereség Érsekújváron
Magyar bajnok hokisaink szétlövést követően 2-1-re kikaptak a szlovák Extraligás Érsekújvár otthonában.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk elérkezett a felkészülési időszak utolsó mérkőzéséhez, amit a szlovák élvonalban szereplő Érsekújvár ellen játszott.

A csapattal tartott ezúttal is a fiatal Bogátai Balázs, valamint visszatért Seregély Máté, aki az előszezon során eddig elővigyázatosságból nem lépett mérkőzésen pályára, kizárólag edzések alkalmával. A kapuban pedig akárcsak a Nyitra ellen, ezúttal is Arany Gergely kezdett, váltó társa Nagy Kristóf volt.

Az eddigi edzőmeccsekhez képest pörgősebben indult a találkozó, a Fradi igyekezett minél többet és minél dinamikusabban támadni. A találkozó első gólját mégis a hazaiak szerezték, egy Aranyról kipattanó korongot tessékelt az üresen tátongó hálóba Dillon Hamaliuk (1-0). Bár a folytatásban emberhátrányba kerültünk, nem tudták kihasználni a lehetőséget. Azonban nem hagytuk szó nélkül azt az egy hazai találatot, és még a harmad vége előtt Jake Crespi révén egyenlítettünk (1-1).

A második harmadban sem volt gond a tempóval, mindkét csapat odatette magát, az utolsó kapusról kipattanó korongot is összeszedték, azonban sem az érsekújvári csapat, sem a Ferencváros nem tudott újabb gólt szerezni, mindkét kapus remekül védett. Gólok nem, kiállítások viszont voltak, sőt, egy kisebb dulakodás is kialakult Arany kapuja mögött, így volt szimpla kiállítás és páros is a második 20 percben.

A harmadik játékrész elejét egy áthúzódó kiállítással kezdtük, majd a harmad során még két-két kiállítás volt mindkét csapatnál, de továbbra sem született gól, így jöhetett a hosszabbítás. A három a három elleni öt percnek az elején szinte egyből kiküldték két percre Vidolit, de sikerült kivédekeznünk, és az időt is lepörgettük, így végül az utolsó felkészülési mérkőzésünk sorsa büntető lövésekkel dőlt el. A kapusok ezúttal is brillíroztak, csupán egyetlen korong jutott a hálóba, szerencsétlenségünkre épp a miénkbe, így 2-1-es hazai győzelem született.

Ezzel magyar bajnok jégkorongcsapatunk lezárta a felkészülési szezont, innentől a fókusz már a pénteki Erste Liga rajton van. Hazai pályán pedig először vasárnap játszunk a BJA HC ellen, amire már kaphatóak a jegyek az Eventim hálózatán, ahol idén a bérletek is megvásárolhatóak. Érdemes már előre megvenni a szezonbérletet, hiszen az egy hét múlva, szeptember 17-én esedékes Szuperkupára a bérlettel rendelkező szurkolóink 50%-os kedvezménnyel vehetnek belépőt, erről részletesebben ITT olvashatnak.

Férfi Jégkorong, felkészülési mérkőzés

HC Nové Zámky – FTC-Telekom 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) Büntető lövések után

HC Nové Zámky: Grande (Tamminen) – Boudrias, Luža, Hamaliuk, Guay, Ducharme – Kowalczyk, Chatrnúch, Slovák, Lapšanský – Roman, Mészáros, Handlovský, Linet, Ružek – Géci, Ondrušek, Petrík, Král, Vezetőedző: Erik Čaládi

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Crespi, Payne, Brady, Turbucz – Helgesen, Vidoli, Razumnyka, Kestilä, Heino – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Mattyasovszky, Németh – Farkas, Haranghy, Banga, Bán, Tóth G. – Bogáti, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Hamaliuk (09:26, Kowalczyk), Slovák (65:00) illetve Crespi (16:56, Seregély, Brady)

Cikkajánló

A legerősebb magyar csapattal játszunk a Szuperkupáért

Férfi jégkorongcsapatunk az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-cel küzd meg a székesfehérvári Alba Arénában.

Vereség az első hazai Erste Liga-meccsen

Magyar bajnok hokisaink fordulatos mérkőzés végén 5-6-ra kikaptak a BJA HC csapatától.

Újra Erste Liga-meccs a Tüskecsarnokban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vasárnap hazai pályán fogadja a BJA HC csapatát az Erste Ligában.

Vereség az Erste Liga-nyitányon

Férfi jégkorongcsapatunk 7-4-re kikapott a DEAC otthonában a szezon első tétmeccsén.

Vadonatúj mezekkel indul a hokiszezon!

Férfi jégkorongcsapatunk mindhárom színű 2024/25-ös meze már meg is rendelhető online és személyesen is!

Idegenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongozóink pénteken a DEAC otthonában kezdik meg az Erste Liga-szereplést.

„Idén szeretnénk mi kijönni győztesen a küzdelemből”

Kedd délben megtartották a férfi jégkorong Erste Liga hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját.

Szurkolói ankétot tartott a jégkorong szakosztály

Nyíri Zoltán, Hudák Gábor és Fodor Szabolcs válaszolt a szurkolók kérdésére hétfő este.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin