2023. október 22.
Vereség Dunaújvárosban
Hiába Brady triplája, hokisaink 7-4-re kikaptak az Acélbikák vendégeként.

Csapatunk a pénteki hazai győzelem után, vasárnap buszra szállt és elutazott az első idegenbeli Erste Liga-meccsére, Dunaújárosba. Természetesen ez sem ment olyan simán, mint azt terveztük, hiszen egy utolsó pillanatban kapott határozat értelmében Tóth Gergő egy meccses eltiltást kapott a FEHA19 elleni mérkőzésen történtekért. A keretben ezen kívül nagy változás nem történt, a vasak között Nagy Kristóf kezdett.

Erősen rajtolt mind a két csapat, a DAB és a Fradi kapujára is voltak veszélyes helyzetek. Az első nagyobb dunaújvárosi lehetőség Crespi kiállításával adódott, de nem tudtak gólt szerezni. Öt perccel a vége előtt pedig mi kerültünk előnybe, amikor Somogyit kiszórták. Rengeteg próbálkozásunk volt, végül egy keresztpasszt követően Adam Brady tette a hálóba a pakkot (0-1).

Határozottabban jött ki a hazai csapat a folytatásra, ám gyorsan egy páros kiállítást ítéltek a játékvezetők Farkas és Lorraine ült ki. A Fradi harmadában egy buli elhozatala után Santeri Sillanpaa lőtte el kapásból a korongot és be is talált (1-1). A kezdő bedobást követően viszont gyorsan válaszoltak a mieink, Adam Brady hozta el a korongot, amit gólra is váltott (1-2). Ezután a kiállítások domináltak a harmadban. Rögtön egy kettős emberhátrányban találtuk magunkat, Roth és Nagy Gergő kaptak kis büntetés, a hazaiak pedig éltek a lehetőséggel, Henry Maarnela bombázta Nagy Kristóf kapujába a pakkot (2-2). A kiegészülés után La Portéra fújtak rá két percet, amivel egy időben Ivan Sysak újabb hazai gólt szerzett (3-2). Két perccel később pedig Elliot Lorraine is feliratkozott a hazai gólszerzők listájára (4-2). A gól után ismét hátrányba kerültünk, amit ezúttal Niki Koskinen használt ki (5-2). A harmad vége előtt még Němecet is kiküldték, azonban Adam Brady ismét villant és egy emberhátrányos góllal megszerezte a harmadik ferencvárosi találatot (5-3).

Kétgólos hátránnyal vágtunk bele a harmadik harmadba, az Acélbikák csapata pedig folytatni tudta azt, amit az előző játékrészben elkezdett és Szalma Zsolt megszerezte a csapat hatodik gólját (6-3). A szépítés érdekében Fodor Szabolcs lehívta Nagy Kristófot és Jake Crespi tudott kozmetikázni az eredményen egy Nagy Gergőtől kapott koronggal (6-4). Végül Santeri Sillanpaa állította be a 7-4-es végeredményt egy üreskapus góllal.

Ez a vereség volt a csapatnak az első ebben a szezonban, de jövő héten lesz lehetőség a javításra, ugyanis az első erdélyi túrájára indul az FTC-Telekom.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 7-4 (0-1, 5-2, 2-1)

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth K. (Kovács) – Varga, Maarnela, Somogyi, Lorraine, Hadzinikolic – Ahonen, Svars, Szalma, Koskinen, Elomaa – Sysak, Léránt, Dosztalek, Nemes, Sillanpaa – Blomberg, Marosi, Strenk, Pinczés, Vezetőedző: Niko Eronen

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh, Brady, La Porte – Bán, Roth, Němec, Kestilä, Galajda – Banga, Haranghy, Tóth A., Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Sillanpaa (28:11, Nemes), Maarnela (30:52 EE2, Somogyi, Lorraine), Sysak (32:53, Hadzinikolic, Somogyi), Lorraine (34:44 EE), Koskinen (36:32 EE2, Lorraine, Hadzinikolic), Szalma (43:18, Koskinen, Blomberg), Sillanpaa (58:59, Elomaa) illetve Brady (16:03 EE, Roth, Kestilä), Brady (28:25), Brady (38:48 EH, La Porte), Crespi (57:29, Nagy G.)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin