2024. március 13.
Vereség Debrecenben, ötödik meccs jön szombaton
Férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DEAC-tól a negyeddöntő 4. meccsén, így még nem jutottak tovább.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk 2019 után ismét az élen zárta az Erste Liga március 5-én véget ért alapszakaszát, így első kiemeltként vágott neki a rájátszásnak. Mivel az idei szezontól eltörölték a negyedöntős ellenfélválasztást, a playoff első körének párosítása az alapszakasz-helyezések alapján, a keresztbejátszás elve szerint alakult ki, így a Fradi a 8. helyen zárt DEAC-ot kapta ellenfélül a négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcra. Fodor Szabolcs együttese két hazai sikert követően kedd este Debrecenben is nyerni tudott, így szerdán azzal a tudattal léptek jégre a mieink a Debreceni Jégcsarnokban, hogy egy újabb győzelem esetén söpréssel, 4-0-s összesítéssel továbbjutnak a legjobb négy közé, az Erste Liga elődöntőjébe.

A szakmai stáb nem változtatott a sorokon az egy nappal korábbihoz képest, továbbra is hiányzott Arany Gergely, Lauri Kärmeniemi, Vladimir Roth, és Galajda Zsombor, a kapuban Nagy Kristóf kezdett.

A már megszokott, rájátszáshoz méltó, tempós játékkal indult a mérkőzés, mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak, de Nagy Kristóf és Hetényi is jól kezdték a meccset. A 4. percben Crespi szabálytalansága után emberelőnybe került a DEAC, de nagyobb nehézség nélkül védekeztük ki a két percet. A hazaiak viszont lendületben maradtak, és ezt ki is használták, a 8. percben Dominik Novotny lőtt nagy erővel a kapunkba (1-0). Megpróbálta kihasználni a helyzetet a DEAC, és gyorsan megduplázni az előnyt, Nagy Kristóf azonban kétszer is bravúrral védett. A harmad második felére átvettük a kezdeményezést, megérkeztek a lövések és a helyzetek, de Hetényi eszén nem tudtak túljárni a mieink.

Finoman szólva sem kezdtük jól a második harmadot, alig egy perc elteltével megduplázta előnyét a DEAC, Kozma Ferenc csúsztatta el laposan a korongot Nagy Kristóf mellett (2-0). Egy perccel később a kapu irányába kanyarodó Bánt akasztotta Kloz, így megkaptuk az esélyt a szépítésre egy emberelőny formájában, de nem sikerült élni vele. Nem sokkal a kiegészülés után Kloz ezúttal lökött, ismét kiküldték a büntetőpadra, ám hiába nyomtuk meg nagyon az emberelőnyt, nem sikerült betalálni, Hetényi nagyon elkapta a fonalat. Öt az ötben is rohamoztunk, a DEAC gyors kontrákra rendezkedett be, Nagy Kristófnak résen kellett lennie az ilyen jeleneteknél, de megoldotta. Nyolc perccel a harmad vége előtt Németh állt bele egy ütközésbe, az eset után sisakját is elveszítve maradt lenn a jégen a palánknál, de néhány ijesztő pillanat után szerencsére talpra állt, és kis szünetet követően folytatni tudta a játékot. A 16. percben Tóth Adriánra szórtak rá két percet, és sokáig úgy nézett ki, nem tudnak élni a lehetőséggel, sőt, Kestilä mehetett el egy a semmiben, ám kihagyta a kínálkozó lehetőséget. A DEAC viszont végül kihasználta az emberelőnyt, Tóth már visszatérni készült a büntetőpadról, amikor Novotny került helyzetbe, és a hálónkba lőtt (3-0).

A harmadik harmadnak minden mindegy alapon mentünk neki, mindent egy lapra feltéve rohamoztunk. A 45. percben emberelőnyhöz jutottunk, amivel még nem sikerült élni, de öt az ötben végre megtört a jég, Seregély Máté fejezett be egy középről leadott pontos lövés után góllal egy akciót (3-1). Nem hagytuk felocsúdni a hazaiakat, ismét lerohantuk a DEAC-ot, fél perccel az első gól után pedig La Porte lapos korongja is utat talált Hetényi mellett-alatt a hálóba (3-2). Nem sokkal később újabb emberelőnyt kaptunk, elképesztő nyomást helyeztünk a hazai kapura, de nem sikerült túljuttatni Hetényin a korongot. Mindent elmond a harmadik játékrész képéről, hogy 27:5 lett a kapura lövési arány a javunkra, ám a végén kapuslevitellel, hat az öt ellen sem sikerült a bravúros egyenlítés.

3-2-es vereségünk azt jelenti, hogy a DEAC 3-1-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását. Újabb „meccslabdánkat” szombaton a Tüskecsarnokban kísérelhetjük meg értékesíteni.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 4.mérkőzés
DEAC - FTC-Telekom 3-2 (1-0, 2-0, 0-2)
DEAC:
Hetényi (Szeles) – Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Szmirnov – Mingazov, Krollis, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev – Jakabfy Cs., Jakabfy S., Bucskin, Rétfalvi, Mihalik A. – Usnyev, Domán, Molnár D., Mazzag, Mihalik G. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.
FTC-Telekom:
Nagy K. (Földes) – Boros, Hrabal, Németh A., Brady, Nagy G. – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Bán, Turbucz, Farkas S., Tóth G. – Haranghy, Turcotte, Tóth A., Banga. Vezetődző: Fodor Szabolcs.
Gólok:
Novotny (07:47), Kozma (21:11, Vasziljev, Mingazov), Novotny (37:11, EE, Kloz, Bucskin), illetve Seregély (47:22, Turbucz, Nagy G.), La Porte (47:49, Kestilä)
Kapura lövések:
26:57 (13:17, 8:13, 5:27)
Védések:
55:23 (17:12, 13:6, 25:5)
Kiállítás percek:
8:6 (0:2, 4:2, 4:2)

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin