2023. december 29.
Vereség Debrecenben
Férfi hokisaink 4-2-re kikaptak a DEAC vendégeként, így is hétpontos előnnyel zárják az évet a tabella élén.

A 2023-as naptári év utolsó mérkőzéséhez érkezett magyar bajnoki címvédő és Erste Liga-listavezető férfi jégkorongcsapatunk. Ellenfelünk a tabella hetedik helyén lévő DEAC volt, az pedig már a találkozó előtt biztos volt, hogy a mieink a tabella élén állva fordulnak rá 2024-re, csak az volt a kérdés, hány pont előnyünk lesz a második BJA HC előtt.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb dolgát továbbra is sok sérülés és betegség nehezíti, nem utazott a csapattal a Hajdúságba Jake Crespi, Galajda Zsombor, valamint Nagy Gergő sem, így Kulmala Rasmus töltötte be a csapatkapitányi tisztséget. Mellettük a legutóbbi, Gyergyó elleni rangadóhoz hasonlóan a pontrendszer adta korlátok miatt Tóth Adrián és Kocsis Botond sem lépett pályára. Visszatért azonban Németh Attila, a kapuban pedig a születésnapos Arany Gergely kezdett.

Ahogy arra számítani lehetett, a listavezető ellen küzdő, idén a Fradi ellen eddig két vereséget szenvedő, így bizonyítási vágytól égő házigazda az első perctől kezdve igyekezett nyomást helyezni a Ferencvárosra, ami egyre hatékonyabban sikerült, a Fradi sokszor nem igazán tudott veszélyesen kitörni a saját harmadából. Az első komolyabb lehetőség is a DEAC előtt adódott, amikor Kärmeniemit kiküldték gáncsolásért. Az emberelőny azonban kihasználatlanul maradt, a nyomásnak viszont meglett az eredménye, öt az ötben nem sokkal később Hári Norbert bombázta Arany kapujába a mérkőzés első gólját (1-0).

A második harmadra az eredmény tükrében nem váratlanul harcosabban jöttek ki a zöld-fehérek, amit a kapura lövések is jól mutatnak, hiszen a középső játékrészben nem kevesebb, mint 21 alkalommal találtuk el a debreceni kaput. Sőt, gyorsan emberelőnybe is kerültünk, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ami nem jött össze előnyben, az viszont a mieinknek is összejött egyenlő létszámban, Németh Attila góljával egyenlítettünk (1-1). A kapott gól után megrázta magát a DEAC, ám ismét szabálytalankodtak, de az újabb emberelőnyünk is kihasználatlan maradt. A dudaszó előtt néhány másodperccel LA Porte kapott nagyot a palánknál, így majdnem teljes két percnyi áthúzódó emberelőnnyel kezdtük a harmadik harmadot.

Az előnyt ezúttal sem sikerült kihasználni, sőt, egy gyors kontrából Molnár Dávid megszerezte az újabb hazai gólt (2-1). Közel tíz perccel a vége előtt Kulmalát szórták ki két percre, ezt pedig már kihasználta a DEAC, Vojtech Kloz talált be (3-1). Majd jött egy újabb Fradi-emberelőny és akárcsak a hazaiak, mi is éltünk vele, Aku Kestilä tessékelte a korongot a kapuba (3-2). Volt még hátra több mint öt perc, bőven volt idő egyenlíteni. Ez sokáig nem jött össze, majd másfél perccel a vége előtt Fodor Szabolcs lehívta a jégről Aranyt, hogy emberelőnyben próbáljuk meg a bravúrt. Hiába azonban a mieink nyomása, nem jött össze az egyenlítés, sőt, öt másodperccel a vége előtt Dobmayer Dominik az üres kapuba találva beállította a végeredményt (4-2).

Ugyan az FTC-Telekom 4-2-es vereséget szenvedett Debrecenben, a DEAC így az idény harmadik egymás elleni meccsén először tudta legyőzni a mieinket, így sem panaszkodhatunk, hiszen sérült kulcsembereink hiányában is nagyot küzdöttünk, ráadásul hétpontos előnnyel várhatjuk a tabella éléről az újévet, amelynek első találkozóját január 3-án játsszuk, rögtön egy csúcsrangadót, a második helyen álló BJA HC ellen a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom 4-2 (1-0, 0-1, 3-1)

DEAC: Hetényi (Szeles) – Kloz, Dobmayer, Bucskin, Novotnyi, Szmirnov – Mingazov, Usnyev, Yeliseyenka, Kozma, Vasilev – Krollis, Bukor, Mihalik, Rétfalvi, Koblar – Jakabfy S., Jakabfy Cs., Molnár, Mazzag, Hári, Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Roth, Kestilä, Brady, La Porte – Marva, Boros, Turbucz, Kulmala, Németh – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Němec, Tóth G. – Haranghy, Banga, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Hári (11:47, Molnár, Dobmayer), Molnár (43:14, Hári, Usnyev), Kloz (53:02 EE), Dobmayer (59:55, Vasilev) illetve Németh (25:17 EE, Kulmala, Turbucz), Kestilä (54:37)

Kapura lövések: (20:12, 11:22, 15:19) 46:53
Védések: (12:19, 21:11, 18:12) 51:42
Kiállítás percek: (0:2, 6:0, 4:4) 10:6

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin