2024. március 26.
Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén
Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

A múlt hét közepe óta immár 31-es magyar bajnok férfi jégkorongozóink az Erste Liga elődöntőjének pénteki és szombati első két összecsapása után hétfő hajnalban indultak útnak, hogy kedden és szerdán a nagy rivális Csíkszereda otthonában lejátsszák a négy győzelemig tartó párharc harmadik és negyedik mérkőzését. A csapatok 1-1-el érkeztek a Vákár Lajos Műjégpályára, és miután a Sportklub tudott mérkőzést nyerni a Tüskecsarnokban, abban a tudatban kezdtük meg a találkozót, hogy kettőből legalább egyszer nyernünk kell idegenben, hogy reális esélyünk maradjon a fináléba kerülésre. Ugyanakkor egy esetleges idegenbeli győzelem óriási lökést is adhatott volna a mieinknek, pláne rögtön az első csíkszeredai találkozón.

Sérülés miatt nem tudott a szakmai stáb rendelkezésére állni Turbucz Martin, Farkas Simon, Vladimír Roth és Nagy Kristóf sem, így ők nem is utaztak el a csapattal Erdélybe. Fodor Szabolcs vezetőedző nem változtatott a szombaton jól bevált sorokon, a vasak között ezúttal is Arany Gergely kezdett.

A felektől megszokott tempóban kezdődött a találkozó, majd a hazaiak egyre inkább átvették a játék irányítását, aminek gyorsan meg lett az eredménye. Eduard Casaneau indult meg a semleges harmadból egy koronggal, átfűzte magát a védelmen, majd góllal zárta az akciót (1-0). Bár a találat után Arany reklamált, a játékvezetők nem videózták meg az esetet. Nem sokkal később Kubat ült ki két percre a büntetőpadra játék késleltetéséért, és bár voltak veszélyes próbálkozások, sőt, La Porte kapuvasig jutott, nem tudtunk egyenlíteni. Fokozatosan vált egyre keményebbé a találkozó, előbb Hrabal akadt össze Fodor Csanáddal, majd Tóth Gergő és Ferencz-Csibi között is kialakult némi nézeteltérés, de kiállítás nem lett belőle. A hosszabb gólcsendet végül sajnos ismét a hazaiak tudták megtörni, a szünet előtti utolsó percben Péter Balázs közelről belőtte a kék-fehérek második találatát (2-0).

Harapósabban jött ki a korábbiaknál a Fradi a szünet után az öltözőből, sokkal keményebben letámadtunk, mint az első 20 percben. Azonban elég volt egy eladott korong, amivel Rokaly Szilárd kilépett és újabb hazai gólt szerzett (3-0). Öt másodperccel később ismét emberelőnyben támadhattunk, ismét Kubat volt szabálytalan, ezúttal Bangával szemben. Ebben az emberelőnyben több helyzetet is kialakított a Fradi, Galajda, Kestilä és Nagy Gergő is közel járt a szépítéshez, de továbbra sem tudtuk bevenni Adorján kapuját. Igazi playoff-hoki zajlott a jégen, ütközésekkel és gyors oda-vissza játékkal. A harmad végéhez közeledve a nemrég visszatérő Kärmeniemi hagyta el a kispadot és vonult az öltözőbe sérülés miatt, de szerencsére a harmadik harmadban folytatni tudta a játékot.

A szünet után sem vettek vissza a felek a játék tempójából, valamint mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak is, de hiába próbálkoztunk, semmi sem jött össze. A 46. percben aztán La Porte került a büntetőpadra, ám hiába állt fel gyorsan a Csíkszereda a speciális játékhoz, ezúttal nem tudtak élni az emberelőny adta lehetőséggel. A meccs hevében a Fradi kapuja mögött alakult ki nézeteltérés, La Porte és Fodor Csanád találták meg egymást, de a játékvezető ezúttal sem fújt szabálytalanságot. Végül vezetőedzőnk a szépítés reményében lehívta a jégről Arany Gergelyt, azonban a saját harmadukban korongot szereztek a hazaiak, és David Levin kiemelt korongja becsúszott az üresen álló kapuba, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (4-0).

A négy győzelemig tartó párharcban így jelenleg 2-1-re a Csíkszereda vezet, a mieinknek pedig nagyon gyorsan el kell felejteniük a mai mérkőzést, és koncentrálni a következő kihívásra, ugyanis rögtön szerdán, szintén a Vákárban jön is a széria negyedik összecsapása, amelyen a tét a mieink számára az egyenlítés.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 3.mérkőzés
SC Csíkszereda – FTC-Telekom 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

SC Csíkszereda: Adorján (Ambrus) – Kubat, Ferencz-Csibi, Részegh T., Rokaly Sz., Brown – Gecse, Rutkovszkij, Levin, Péter, Sofron – Salló, Láday, Szkacskov, Rokaly N., Becze – Bajkó, Casaneanu, Reisz, Fodor, Vezetőedző: Vacláv, Novák

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Hrabal, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Galajda, Brady, Nagy G. – Marva, Kärmeniemi, Banga, Tóth A., Németh – Haranghy, Turcotte, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Casaneanu (05:03, Reisz, Láday), Péter (19:05, Salló, Levin), Rokaly Sz. (24:25), Levin (57:35, Salló)

Kapura lövések: (8:9, 12:9, 9:9) 29:27

Védések: (9:6, 9:11, 9:8) 27:25

Kiállítás percek: (2:0, 2:0, 0:2) 4:2

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin