2024. április 9.
Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél
Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nem a legjobban rajtolt az Erste Liga döntőjében. A négy nyert meccsig tartó párharc első két hazai mérkőzésen a vendég Corona Brassó tudott dominálni, és be is húzta a Tüskecsarnokbeli találkozókat. A hétfőn Brassóba érkező csapatunk célja tehát egyértelműen a szépítés volt a döntő harmadik meccsén.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak némiképp át kellett szabni a sorokat, ugyanis a legutóbbi meccs során Josef Hrabal megsérült, így vele nem számolhattak a brassói túra során, valamint nem lépett pályára Tóth Adrián sem. Kapusoknál is volt változás, ugyan a kapuban továbbra is Arany Gergely kezdett, de váltótársa ezúttal a negyeddöntőben remekelő Nagy Kristóf volt.

Az első két meccshez hasonlóan kezdődött a találkozó, a Brassó szinte egyből magához ragadta a játék irányítását, és sorra támadták Arany kapuját. A harmad első felében Boros volt szabálytalan, majd Sillst küldték ki, de egyik csapat sem tudott élni az emberelőny adta lehetőséggel. Egy kontra támadás során voltak gyorsak a hazaiak, és a Gligától kapott koronggal Ryan Lowney közelről megszerezte a vezetést a Brassónak (1-0). Egy kilőtt korongnak köszönhetően kapott kétperces pihenőt a házigazdák pontkirálya, a mieinknek pedig sikerült is felállni a speciális játékhoz. Némi korongjáratás után a kéken várakozó Vladimír Roth kapott korongot Kestilätól, és egy kékvonalas bombával egyenlített a cseh hátvéd (1-1). A harmad utolsó percében Williams volt szabálytalan, amiből több, mint egy perc áthúzódott, így előnyben kezdtük a második játékrészt.

Hiába kezdhettünk öt a négyben, nem sikerült átjutnunk a Brassó védelmén. Aztán jöhetett egy újabb hazai előny, Borost küldték ki, amit mindössze öt másodperc alatt gólra is váltottak, Piché lövésébe ért bele Jared Van Wormer a kapu előtt (2-1). Gyors játék folyt a jégen, mind a két oldalnak voltak helyzetei, az egyenlítéshez pedig a legközelebb Kestilä járt, mikor kettő a semmiben mehetett La Porte-tal, passz helyett viszont a lövést választotta, ami a kapuvason csattant. La Porte egyik próbálkozását követően a kapu előtt várakozó Němec és Bors között alakult ki verekedés, ezt páros kiállítással honorálták. Láthatóan gyorsabb fokozatra kapcsolt a Brassó, egy korongszerzést követően könnyedén tudtak ellépni, végül Connor Sills fejezte be góllal a letámadást (3-1). Az újabb hazai találatot követően Fodor Szabolcs időt kért, de egy perccel később megismételte gyors letámadását a hazai gárda, ezúttal viszont Samuel Williams volt a befejező ember (4-1). A negyedik Brassó-gól már ébresztőleg hatott, és egyre több és egyre fizikálisabb támadásokat hajtott végre a Fradi, aminek meg is lett az eredménye, Nagy Gergő maradt egyedül Dubeau lepkés oldalán, és lőtte be a kapott pakkot (4-2).

Harciasabban jött ki a Fradi az utolsó harmadra, igyekeztek minél több időt tölteni a támadó harmadban és Dubeau kapuja előtt, azonban nem tudtak átjutni a kanadai hálóőrön. A harmad elején ismét lehetősége volt emberelőnyben támadni a Brassónak, de többször is sikerült felszabadítania csapatunknak, így nem tudtak újabb gólt lőni előnyben. A Ferencváros minden lehetőséget megragadott, hogy támadjon és helyzetbe kerüljön, ennek érdekében Fodor Szabolcs több, mint két perccel a mérkőzés vége előtt lehozta Aranyt a kapuból. Többször is közel járt az üres kapus gólhoz a hazai csapat, de valahogy a pakk mindig elkerülte a kaput. Az 58. percben La Porte-ra fújtak rá egy kis büntetést, így kapusunk visszatért a helyére, de ahogy lehetősége adódott, le is korcsolyázott. Végül csak összejött az az üres kapus találat a házigazdáknak, Kóger passzából talált be Radim Valchar (5-2).

A Corona Brassó így hazai pályán 5-2-re tudott győzedelmeskedni, amivel behúzták a párharc harmadik meccsét is, meccslabdához jutva ezzel. Magyar bajnok csapatunknak mindent pluszra, minden apró lehetőségre szüksége lesz a szerdai meccsnapon, ha győzni akar.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3.mérkőzés
Corona Brassó – FTC-Telekom 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)

Corona Brassó: Dubeau (Tőke) – Piché, Williams, Kóger, Sills, Blackwater – Boriszenko, Lowney, Valchar, Cornet, Van Wormer – Bors, Holwell, Szabó P. K., Gliga, Zagidullin – Vasile, Kovács, Rokaly-Boldizsár, Vezetőedző: Dave MacQueen

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Németh – Boros, Kärmeniemi, Turcotte, Nagy G., Galajda – Banga, Haranghy, Tóth G., Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Lowney (13:17, Gliga, Blackwater), Van Wormer (25:58 EE, Piché, Blackwater), Sills (30:51, Kóger, Williams), Williams (31:54, Valchar, Piché), Valchar (59:40 EE, Kóger) illetve Roth (14:58 EE, Kestilä, La Porte), Nagy G. (32:24, Crespi, Galajda)

Kapura lövések: (9:5, 14:12, 8:10) 31:27
Védések: (4:8, 11:11, 10:7) 25:26
Kiállítás percek: (6:2, 2:4, 0:4) 8:10

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin