2024. szeptember 13.
Vereség az Erste Liga-nyitányon
Férfi jégkorongcsapatunk 7-4-re kikapott a DEAC otthonában a szezon első tétmeccsén.

31-szeres magyar bajnok jégkorongcsapatunk kicsit több, mint három hét közös készülés, valamint négy edzőmérkőzés után szeptember 13-án pénteken Debrecenbe utazott, hogy tavalyi negyeddöntős ellenfelünk a DEAC otthonában kezdje meg a 2024/25-ös Erste Liga-szezont. Ahogy arról a meccs előtti beharangozó cikkünkben is említettük, a debreceniekhez érkeztek új emberek a mag azonban együtt maradt, míg a Ferencváros csapata elég nagy változáson esett át, ami a játékoskeretet illeti.

A felkészülési mérkőzések során a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb több változatot is kipróbált, így alakult ki az összeállítás az első Erste Liga-meccsünkre. Farkas Boldizsár nem utazott a csapattal, helyette a fiatal Bogáti Balázs kapott helyet a negyedik sorban, a kapuban pedig Nagy Kristóf kezdett.

Gyorsan bekezdett a hazai csapat, még egy perc sem telt el a hazaiak egyik új igazolása, Anton Shenfeld váltott gólra egy passzt (1-0). Nem kellett sokat várni a második találatra sem, a bedobókörtől bombázta be Jevgenyij Mozer a pakkot (2-0). Sokáig ment az oda-vissza hoki, csapatunk kezdte megtalálni a ritmust, azonban a Nagy kapujának közelébe szerzett korongot Culigin, aki rálőtte pechére kipattant, a leeső korongra azonban villámgyorsan csapott le a vele együtt érkező Mozer és emelte a hálóba (3-0). Ezt követően az FTC-Telekom kapust cserélt, Arany Gergely ugrott be. Ez mintha segített volna, és egy gyors letámadás után újdonsült kapitányunk, Adam Brady lőtte be a Fradi első gólját (3-1). Kevesebb, mint 20 másodperccel később pedig a második Fradi-gól is landolt Hetényi hálójában, Lauri Heino tudott eredményes lenni (3-2). A gólok sorának itt azonban még nem volt vége, Mattyasovszky Gergely a kapu torkából megszerezte első gólját a Ferencváros színeiben, amivel egyenlített (3-3). Azonban erre már válaszolt a DEAC, Alexander Stensson állította vissza az egygólos különbséget (4-3). A szünet után fej-fej mellett korcsolyáztak a felek, egy kapuba csorgó ferencvárosi korong után kezdtek el ünnepelni a mieink, azonban a játékvezetők nem ítéltek gólt. A döntésüket némi szünet követte majd egy videózás is, de maradt a 4-3-as hazai vezetés. A második 20 percben inkább a kiállítások domináltak, elsőként Razumnyak ült ki Galohával együtt, majd Kestilä találta magát a büntetőpadon. Ezután kettős hátrányban is kellett védekeznünk, abban a másodpercben pedig amikor az lejárt, Shenfeld újabb gólt lőtt (5-3). Egy perccel később viszont jött a válasz, Dominic Vidoli szépített (5-4). Az utolsó játékrészt egy előnnyel kezdtük bár élnünk nem sikerült a lehetőséggel, a kiegészülés után viszont újabb hazai gól született, Kirils Galoha köszönt be (6-4).  Ezt újabb kiállítás hullám követte, nagyrészben nekünk kellett az emberhátrányos játékunkra támaszkodni, de újabb találat nem született. Kettő perccel a játék vége előtt Fodor Szabolcs időt kért és lehozta Aranyt, így hat az ötben támadhattunk. Sokáig jól tartottuk magunkat és a szépítéshez is közel jártunk, de a hazaiak megszerezték a korongot, amit Galoha tessékelt be az üres kapunkba lezárva ezzel végleg a találkozót (7-4).

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk vereséggel zárt az Erste Liga nyitónapján, azonban gyorsan tovább kell lépnie a csapatnak ezen, hiszen vasárnap már hazai pályán, a BJA HC ellen játsszuk a következő találkozót. A mérkőzésre még kaphatóak online elővételben a jegyek az Eventim hálózatán, valamint a mérkőzést megelőzően személyes bérlet vásárlásra is lesz lehetőség a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

DEAC – FTC-Telekom 7-4 (4-3, 1-1, 2-0)

DEAC: Hetényi (Szeles) – Ustsinenka, Stensson, Mozer, Galoha, Culigin – Jakabfy Cs., Bukor, Mihalik G., Kreisz, Shenfeld – Kloz, Dobmayer, Bucskin, Novotnyi, Mihalik A. – Jakabfy S., Molnár, Nyisztor, Vezetőedző: Vasznyin Artyom

FTC-Telekom: Nagy (Arany) – Seregély, Crespi, Payne, Brady, Turbucz – Helgesen, Vidoli, Razumnyak, Kestilä, Heino – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Mattyasovszky, Németh – Haranghy, Bogáti, Banga, Bán, Tóth, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Shenfeld (00:34, Dobmayer, Kresiz), Mozer (03:11, Ustsinenka, Culigin), Mozer (13:00, Culigin), Stensson (18:03, Culigin, Galoha), Shenfeld (37:05 EE, Mozer, Stensson), Galoha (48:26, Mozer, Stensson), Galoha (59:30, Mozer, Dobmayer) illetve Brady (15:09), Heino (15:27, Razumnyak, Kestilä), Mattyasovszky (17:29, Galajda, Németh), Vidoli (38:02, Razumnyak)

Kapura lövések: (16:20, 13:8, 11:10) 40:38
Védések: (17:12, 7:12, 10:9) 34:33
Kiállítás percek: (2:0, 2:8, 4:6) 8:14
Emberelőny kihasználás: (5/1) 20.00% / (2/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (2/2) 100.00% / (5/4) 80.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:03 / 04:00

Cikkajánló

A legerősebb magyar csapattal játszunk a Szuperkupáért

Férfi jégkorongcsapatunk az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-cel küzd meg a székesfehérvári Alba Arénában.

Vereség az első hazai Erste Liga-meccsen

Magyar bajnok hokisaink fordulatos mérkőzés végén 5-6-ra kikaptak a BJA HC csapatától.

Újra Erste Liga-meccs a Tüskecsarnokban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vasárnap hazai pályán fogadja a BJA HC csapatát az Erste Ligában.

Vadonatúj mezekkel indul a hokiszezon!

Férfi jégkorongcsapatunk mindhárom színű 2024/25-ös meze már meg is rendelhető online és személyesen is!

Idegenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongozóink pénteken a DEAC otthonában kezdik meg az Erste Liga-szereplést.

Vereség Érsekújváron

Magyar bajnok hokisaink szétlövést követően 2-1-re kikaptak a szlovák Extraligás Érsekújvár otthonában.

„Idén szeretnénk mi kijönni győztesen a küzdelemből”

Kedd délben megtartották a férfi jégkorong Erste Liga hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját.

Szurkolói ankétot tartott a jégkorong szakosztály

Nyíri Zoltán, Hudák Gábor és Fodor Szabolcs válaszolt a szurkolók kérdésére hétfő este.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin