2024. szeptember 15.
Vereség az első hazai Erste Liga-meccsen
Magyar bajnok hokisaink fordulatos mérkőzés végén 5-6-ra kikaptak a BJA HC csapatától.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk 7-4-es vereséggel kezdte az Erste Liga 2024/25-ös szezonját Debrecenben, így vasárnap a javítás reményében léptek jégre hazai környezetben, a Tüskecsarnokban. Rangadóra készülhetett az FTC-Telekom, hiszen az ellenfél az elmúlt években rendre a bajnokság élmezőnyéhez tartozó Budapest Jégkorong Akadémia HC volt, amelynek színeiben először tért vissza ellenfélként a nyáron hat, rendkívül sikeres év után távozó korábbi csapatkapitányunk, Nagy Gergő, oldalán a válogatott ikon Sofron Istvánnal, illetve a szintén a Ferencvárosból a székhelyét Káposztásmegyerre áttevő Boros Dániellel.

A mieink keretében nem volt sérült, a létszám miatt Farkas Boldizsár maradt ki a mai napon, a kapuban Arany Gergely kezdett.

Remekül kezdett a Fradi, tanulva a pénteki, DEAC elleni mérkőzésből, nem engedték közel a kapuhoz a BJA HC játékosait. Olyannyira nem, hogy már a második perc végén megszereztük a vezetést, egy gyors ellentámadás végén újdonsült kapitányunk, Adam Brady váltotta gólra az ellenfél harmadába nagy lendülettel betörő Crespi remek átadását (1-0). Sőt, egy percet sem kellett várni a következő hazai találatra, Banga Nándor érkezett jó ütemben egy kipattanó korongra, és Farkas Roland kapujába bombázott (2-0). Lassacskán éledezett a BJA, sőt, a 9. perc legelején a rendkívül motiváltan játszó Nagy Gergő kapu mögül visszatett korongját Szabó Bence lőtte a hálónkba (2-1). A vendégek szépítő gólja után ismét lendületbe jöttek a mieink, sőt, sikerült visszaállítani a kétgólos különbséget, egy Farkasról kipattanót Robbie Payne tessékelt közvetlen közelről a hálóba (3-1).

Jobban jöttek ki a vendégek a második harmadra, Aranynak már az első percektől nagy védéseket kellett bemutatnia, igaz, Farkasnak is volt dolga a túloldalon. A felek nem finomkodtak egymással, a második játékrészben többször is beindult az adok-kapok, a játékvezetők viszont sokáig engedték a keményedő játékot. Egészen a 25. percig, amikor Kärmeniemi borította fel a vele szemben érkező Schlekmannt, ami után befújták a mérkőzés első kiállítását. Sikerült kivédekezni a két percet, viszont utána nem tudtunk visszarendeződni, a BJA pedig nyomás alatt tartotta a harmadunkat, és végül Sofron passzából a kékvonal előtt várakozó Curtis Roach a hálóba bombázott (3-2). Nem sokkal később Nagy Gergő fogta le Brady ütőjét, aminek szintén kiállítás lett a vége, ám kivédekezte a hátrányt a BJA. Bangát szórták ki fejre-nyakra irányuló támadásért, ezt pedig már kihasználták a vendégek, Roach adta vissza a kölcsönt, és gólpasszal szolgálta ki Sofron Istvánt, aki egyenlített (3-3). Kärmeniemi kapott újabb kisbüntetést, amit ezúttal nem használt ki a BJA. A harmad hajrájában talán a Fradi tett többet az újabb találatért, gólt mégis a fehérmezesek szereztek, Sofron lőtte meg önmaga második, a vendégek negyedik gólját (3-4).

Alig kezdődött el a harmadik harmad, ismét emberhátrányban kellett védekeznünk Payne szabálytalansága nyomán, de kivédekeztük. A hátrány után két emberelőny következett, Sofron szabálytalanságát még nem sikerült kihasználni, Roach hibája után viszont egyenlítettünk, a Robbie Payne lövése után felperdülő korong került a hálóba (4-4). Sőt, szinte a következő támadásból jött az újabb Fradi-gól, egy támadó harmadbéli korongszerzés után Lauri Kärmeniemi lőtt a kontra végén a hálóba (5-4), 19 másodperc alatt fordítottunk! Volt azonban még fordulat a mérkőzésben, az 54. percben Luke Santerno egyenlített (5-5), az 56. percben pedig Pozsgai Tamás maradt bántóan egyedül elöl egy túl lendületes támadásunk végén, és nem is hibázta el a lehetőséget (5-6). Becsülettel támadtunk az újabb egyenlítésért, az utolsó percre a kapusunkat is mezőnyjátékosra cseréltük, de nem sikerült a bravúr.

A BJA egy fordulatos, remek mérkőzésen elvitte mindhárom pontot a Tüskecsarnokból, így a 2018 ősze óta tartó Fodor Szabolcs-érában először kezdte két vereséggel az aktuális Erste Liga-idényt a Ferencváros. Javítani pénteken és vasárnap lehet, előbb a Gyergyói HK-t, majd az Újpestet fogadjuk a Tüskecsarnokban.

"El tudom fogadni ezeket a meccseket is, ha a végén mi nyerjük meg, de ez ma nem így volt. Egyértelműen látszik, hogy még nem vagyunk készen, teljesen nyilvánvaló, hogy ez a csapat még nincs összegyúrva. De ha hozzávesszük, hogy hányan érkeztek tavaly, és hány új játékos érkezett idén, azt mondhatjuk, a fele-háromnegyede új ember ebben a klubban, és ez most még nagyon látszik. Nem voltunk még eleget a jégen, emiatt nagyon rapszodikus a teljesítményünk, vannak hullámhegyek-hullámvölgyek és természetesen óriási hibák, amik végül vereséghez vezetnek. Arany Gerinek van egy kis egészségügyi problémája, ami csak hab volt a tortán, ez a harmadik harmad előtt derült ki, de vállalta, hogy végig játssza a mérkőzést. Ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy rengeteget kell még dolgoznunk, de az lenne a furcsa, ha már most, a szezon legelején készen állna egy csapat, főleg ennyire komoly változásokkal a hátunk mögött. Mindezek mellett kevesebbet is tudtunk készülni, szóval egyelőre az a feladat, hogy keményen dolgozzunk tovább, és kijavítsuk a hibákat. Türelmesnek kell lenni, mert még nagyon az út elején járunk."

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – BJA HC 5-6 (3-1, 0-3, 2-2)

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Crespi, Payne, Brady, Turbucz – Helgesen, Vidoli, Razumnyak, Kestilä, Heino – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Mattyasovszky, Németh – Haranghy, Bogáti, Banga, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

BJA HC: Farkas (Kiss) – Pozsgai, Roach, Sofron, Nagy G., Schlekmann – Szabó B., Szabó D., Somoza, Keresztes, Santerno – Varga, Boros, Ravasz, Weidemann, Molnár – Dóczi, Tóth R., Vezetőedző: Kangyal Balázs

Gólok: Brady (01:44, Crespi, Seregély), Banga (02:51, Bán), Payne (15:48, Haranghy), Payne (49:27 EE, Crespi, Brady), Kärmeniemi (49:46, Kestilä) illetve Szabó B. (08:01, Nagy G., Schlekmann), Roach (27:08, Sofron), Sofron (33:15 EE, Roach, Schlekmann), Sofron (38:59, Schlekmann, Keresztes), Santerno (53:45, Somoza, Szabó B.), Pozsgai (55:40, Keresztes, Sofron)

Cikkajánló

A legerősebb magyar csapattal játszunk a Szuperkupáért

Férfi jégkorongcsapatunk az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-cel küzd meg a székesfehérvári Alba Arénában.

Újra Erste Liga-meccs a Tüskecsarnokban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vasárnap hazai pályán fogadja a BJA HC csapatát az Erste Ligában.

Vereség az Erste Liga-nyitányon

Férfi jégkorongcsapatunk 7-4-re kikapott a DEAC otthonában a szezon első tétmeccsén.

Vadonatúj mezekkel indul a hokiszezon!

Férfi jégkorongcsapatunk mindhárom színű 2024/25-ös meze már meg is rendelhető online és személyesen is!

Idegenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongozóink pénteken a DEAC otthonában kezdik meg az Erste Liga-szereplést.

Vereség Érsekújváron

Magyar bajnok hokisaink szétlövést követően 2-1-re kikaptak a szlovák Extraligás Érsekújvár otthonában.

„Idén szeretnénk mi kijönni győztesen a küzdelemből”

Kedd délben megtartották a férfi jégkorong Erste Liga hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját.

Szurkolói ankétot tartott a jégkorong szakosztály

Nyíri Zoltán, Hudák Gábor és Fodor Szabolcs válaszolt a szurkolók kérdésére hétfő este.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin