2024. október 20.
Vereség a Kontinentális Kupa zárónapján
Magyar bajnok hokisaink bár szépítettek, végül 5-2-re kikaptak a lett bajnok HK Mogótól.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink számára nem csak fizikailag, de lelkileg is igen megterhelő volt a szombati játéknap az IIHF Kontinentális Kupa második körének brassói csoportjában. Mint beszámoltunk róla, a házigazda Corona kétgólos hátrányból felállva hosszabbításban győzött az esti mérkőzésen a mieink ellen, ám rendkívül vitatott módon, amiről hivatalos Facebook és Instagram oldalunkon is beszámoltunk. A mérkőzésen történtek akarva-akaratlanul is minden bizonnyal hatással voltak csapatunk tagjaira, így némileg nehezített körülmények között vágtunk bele a az utolsó játéknap találkozójába kora délután, amit az ugyancsak kemény, lett bajnok HK Mogo ellen vívtunk abban a tudatban, hogy a szombati kétes brassói siker után egyedül győzelemmel marad halvány matematikai esélyünk a továbbjutásra.

A játékoskeretet tekintve a szombati játéknaphoz képest nem történt változás, a szakmai stáb mindössze a sorok összetételén változtatott, a kapuban ugyanúgy Nagy Kristóf kezdett. Arany Gergely, Jake Crespi, Farkas Boldizsár, Galajda Zsombor és a pénteken megsérülő, időközben hazautazó Dominic Vidoli Magyarországról szurkolt a csapatnak.

Erősen kezdett ellenfelünk, még egy perc sem telt el, amikor Gint Meija megszerezte a vezetést (1-0). Majd jött az újabb hiba, Seregélyt küldték ki két percre a büntetőpadra, az előnyét viszont nem tudta kihasználni a lett bajnok, ám öt az ötben némi oda-vissza játékot követően közelről ismét betaláltak, Gatis Sprukts növelte tovább a gólkülönbséget (2-0). A találat után Fodor Szabolcs egyből kikérte az idejét, hogy még a mérkőzés elején rendet tegyen a fejekben. Érezhetően jobban nyomni kezdett a Fradi, Turbucz és Tyni is helyzetbe került, de egy palánk melletti ütközés következtében ismét emberhátrányba kerültünk, Heinót találták szabálytalannak. Kivédekeztük a hátrányt, majd egyből támadásba lendültünk, Brady a kapu előtt várakozó Keränent hozta helyzetbe, de finn csatárunk lövése elakadt a blokkban. Közel a harmad végéhez Razumnyak passzolt Némethnek, aki kihagyta a helyzetet, majd a Mogo ismét ellépett és Reinis Lejnieks Nagy lába között belőtte a harmadik gólt (3-0).

Az első harmad legvégén Heino újabb kétpercest kapott, így áthúzódó emberhátránnyal kezdtünk bele a második harmadba. A szünetben csapatunk kapust cserélt, az első meccsen parádésan védő Földes állt a vasak közé. A mieinknek sikerült néhány veszélyes helyzetet kialakítania, de akárcsak az első harmadban, ezúttal is több időt töltött a korong a Ferencváros harmadában, mint a Mogóéban. A mieinkne újfent a speciális játékra kellett támaszkodnia, Keränen pihent két percig. A mérkőzést egy kis közjáték szakította félbe közel a harmad feléhez, ugyanis az egyik palánkelemmel gondok adódtak, néhány percig emiatt állt a játék. Röviddel Keränen visszatérte előtt Bánt is kiküldték két percre, öt a háromban támadhattak a lettek, de Földes kitartott és hatalmas védéseket mutatott be. Egy ponton ugyan jelezte, hogy baj van a sisakjával, a játékvezetők nem állították meg a játékot, de fiatal kapusunk így is helyt állt. Azonban ő sem maradt kapott gól nélkül, Deivids Sarkanis maradt egyedül a kapunk előtt és kapott korongot, nem hagyta ki a ziccert (4-0). Kevesebb, mint fél perc alatt jött a következő, Karlis Ozolins szinte ugyanazt tudta megtenni, mint az imént gólt lövő Sarkanis (5-0). A szépítésre tett próbálkozásainknak végül meg lett az eredménye, egy remek akciót fejezett be közeli találattal Turbucz Martin (5-1).

 

A harmadik harmad elején a Fradi kezdett jobban, Razumnyak és Brady is helyzetbe került, és hiába voltunk többet az ellenfél harmadában, az újabb gól csak nem akart összejönni. A lettek érezhetően visszavettek egy kicsit az első két harmadban mutatott tempóból és a harmadunkra helyezett nyomásból is, ennek az oka a négygólos előnyük lehetett. Ezt viszont igyekezett kihasználni a Fradi és egyre többet támadtunk. Éppen Turbucz igyekezett megszerezni második gólját, amikor megszületett a mérkőzés első lett kiállítása. A helyzetet pedig sikerült kihasználnia a mieinknek, a lett kapus mamutja alatt csorgott át a korong, ami meg is ült mögötte, a gólvonal előtt, a leggyorsabban pedig az éppen ma 28 éves Valentin Razumnyak reagált és bepöccintette a hálóba a pakkot (5-2). Második gólunk után nehéz percek következtek a Mogo harmadában, az indulatok is elszabadultak, Heino keveredett hevesebb nézeteltérésbe egy lett játékossal. Az utolsó percekben komoly nyomás alá helyeztük ugyan a lett kaput, de nem tudtunk közelebb zárkózni, így vereséggel búcsúztunk a Kontikupától.

"Az teljesen nyilvánvaló, hogy a tegnapi ütés még bennünk volt mind fizikálisan, mind mentálisan. Talán a mentális része, az még komolyabban hatott a csapatra. Természetesen beszéltünk róla, próbáltuk elfelejtetni velük a történteket, de azért ebben a helyzetben ez nem egyszerű. Ahogy látszódott a meccsen, nem is nagyon sikerült. Szóval az azért rányomta a bélyegét, pláne az első harmadra és utána már olyan távolságra kerültek tőlünk, hogy küzdöttünk becsülettel, nagyon örülünk, hogy nem adtuk fel és mindent megpróbáltunk és az utolsó harmadot meg is nyertük, sőt, még jöhettünk volna közelebb is, megvoltak a helyzeteink hozzá. De ahogy említettem, az elején már elmentek és utána szinte már esélyünk sem volt." - Fodor Szabolcs

Férfi Jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa, 2. Forduló, D csoport

HK Mogo – FTC-Telekom 5-2 (3-0, 2-1, 0-1)

HK Mogo: Ancs (Milbergs) – Redlhis, Berzins, Bucenieks, Meija, Sarkanis – Jakobsons, Bergs, Ansons, Ozolins, Trasuns – Lipsbergs, Sotnieks, Ziemins, Krums, Zelubovskis – Virsnitis, Zaicevs, Sprukts, Lejnieks, Vasiljevs, Vezetőedző: Girts Ankipans

FTC-Telekom: Nagy (Földes) – Helgesen, Seregély, Turbucz, Brady, Keränen – Tyni, Kärmeniemi, Tóth, Kestilä, Heino – Mártonffy, Haranghy, Razumnyak, Mattyasovszky, Németh – Banga, Bán, Bogáti, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Meija (00:25, Ozolins), Sprukts (06:16, Ziemins, Zelubovkskis), Lejnieks (18:52, Ansons, Krums), Sarkanis (35:04, Sprukts, Ziemins), Ozolins (35:30, Sarkanis, Meija) illetve Turbucz (39:58, Seregély, Keränen), Razumnyak (48:13 EE, Brady, Tyni)

Cikkajánló

„jobb csapatként megyünk el Brassóból”

Vezetőedzőnk és a vasárnapi meccs első Fradi-gólját szerző Turbucz Martin értékelt a hazautazás előtt - VIDEÓ!

„Óriásit léptünk előre az elmúlt pár napban”

Vezetőedzőnk nyilatkozott a Corona Brassó elleni vitatott Kontikupa-vereséget követően – VIDEÓ!

Kontikupa: hajszálra a bravúrtól a házigazda ellen

Egy utolsó másodperces vitatott ítélet választotta el a mieinket a győzelemtől, a ráadásban 5-4-e kikaptunk.

„Holnap jóval nehezebb mérkőzés vár ránk”

Vezetőedzőnk és hibátlan kapusunk értékelt a Kontikupa győztes nyitónapja után - VIDEÓ!

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin