2019. december 13.
Vereség a franciáktól, az ötödik helyért játszhatunk
Férfi jégkorongválogatottunk a hazai rendezésű Hat Nemzet Tornán Franciaországgal nézett farkasszemet.

Férfi hokiválogatottunk a Japán elleni 2-1-es váratlan vereséget követően másnap rögtön megkapta az esélyt a javításra, ahol Franciaország legjobbjai ellen kellett bizonyítania Jarmo Tolvanen tanítványainak. A meccskeretben négy ferencvárosi játékos is helyet kapott: Nagy Gergő, Németh Attila, Tóth Gergely valamint Arany Gergely, utóbbi viszont csak a kispadról figyelhette a mérkőzést.

Az első harmad eleje az ismerkedés jegyében telt, majd a harmadik percen túllépve a korong egy lövés után megállt a gólvonalunkon, ahonnan nem tudtunk felszabadítani, a franciáknak pedig sikerült begyötörniük Adorján kapujába (0-1). A folytatásban feljebb merészkedtünk, a helyzeteink is megvoltak, kihasználni azonban nem tudtuk azokat. Ellenben a vendégek bő másfél perccel a vége előtt Colomban révén kettőre növelték előnyüket (0-2).

A második játékrészre sokkal erélyesebben jöttünk ki, köszönhetően az áthúzódó fél perces emberelőnyünknek, de itt még nem találtunk utat a francia kapuba. Ellenben a harmadik percben már igen: Nagy Gergő szerezte meg a bulit, végül Bukor tüzelt, de Madácsi Benedek az utolsó pillanatban még bele tudott kapni, így sikerült a szépítés (1-2). Egy perccel később Adorján rossza passza után a franciákhoz került a korong, a centerezésre érkezett Farnier, és visszaállította a kétgólos differenciát (1-3). Néhány pillanattal később azonban ismét mi örülhettünk: Kiss Roland távoli bombája egyenesen a francia kapuba került (2-3). A harmad további részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőség, azonban rendre kimaradtak, így egygólos hátrányból fordultunk az utolsó játékrészre.

Nem kezdtük túl jól a záró harmadot, ahol az első percekben mindkét csapat hagyott ki helyzeteket, de a negyedik perc végéhez közeledve eljöttek a franciák, és ugyan Adorján még bele tudott érni Colomban lövésébe, de ez kevésnek bizonyult (2-4). Ismét feljebb mentünk, a helyzeteink is megvoltak, de azok kihasználatlanok maradtak, mígnem három és fél perccel a vége előtt Ville húzott el a bal oldalunkon, majd kegyetlenül kihasználta a helyzetet (2-5).

Franciaország tehát 5-2-re nyerte meg a mérkőzést, és mivel egy nappal korábban Japán is jobbnak bizonyult, így szombaton az ötödik hely megszerzéséért léphetünk jégre. Az ellenfél a másik csoport harmadik helyezettje, Ukrajna lesz. A találkozó 12.30-kor kezdődik ugyancsak a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Férfi jégkorong, Hat Nemzet Torna
Budapest, Káposztásmegyer, Vasas Jégcentrum
Magyarország - Franciaország 2-5 (0-2, 2-1, 0-2)
Gólszerzők: Madácsi (Bukor, Kiss R.), Kiss R. (Szabó) illetve Bogdanoff (Farner), Colomban (Ville, Bourgois), Farnier, Colomban (Koudri), Ville (Koudri)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin