2019. szeptember 27.
Szoros vereség a rangadón: a Csík a ráadásban győzött
Férfi hokisaink hazai pályán, hosszabbításban szenvedtek 5-4-es vereséget a trónkövetelő Csíkszereda ellen.

Az Erste Liga 2019/20-as kiírását címvédőként zsinórban hat győzelemmel kezdő férfi jégkorongcsapatunk számára elérkezett az idei első csúcsrangadó: tavalyi döntős ellenfelünk, a nyári szünetben még az előző idényhez képest is alaposan átalakult, korábbi NHL-játékosokkal erősítő Sportklub Csíkszereda látogatott a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

A mérkőzés presztízsét már az is jól mutatta, hogy a találkozó előtt napokkal le kellett állítani az online elővételes jegyértékesítést, hogy maradjon helyszíni belépő. Nem véletlen, hogy ekkora érdeklődés övezte a két csapat meccsét, hiszen mindkét félnek jó esélye van a végső ligagyőzelemre, ráadásul az utóbbi időben rendre jó iramú és kemény játékot láthattak a kilátogatók.

A találkozó ünnepélyes korongbedobással kezdődött: a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi labdarúgója, Mátyus János indította útjára a játékszert. A mérkőzés elejétől kezdve érezni lehetett a feszültséget, aminek Roczanov adta meg az alaphangot öt másodperc után, majd még ebben a percben Tóth Gergő is célba vette a Csíkszereda kapuját, de az újonnan igazolt fehérorosz kapus, Makszim Szamankov mindkétszer hárítani tudott. Nem csak a csapatok, a szurkolók is külön harcot vívtak már az első pillanattól fogva, remekül szólt a hangpárbaj a csarnokban. Ami a jégen történteket illeti, két korai lövési kísérletünkön kívül öt és fél percig szinte semmi komolyabb nem történt, a mezőnyben harcoltak a felek, és a masszív védekezés miatt helyzet sem nagyon akadt. Akkor azonban megkaptuk az esélyt, hiszen Flinta kapott két percet, így emberelőnyben támadhattunk. Huszonöt másodperccel később Fitzgerald középen lódult meg, majd passzolt a balján érkező társnak, de kimaradt a helyzet. Ebben az emberelőnyben már nem volt több helyzetünk, ellenben a kiegészülés után Brophey próbálta meg bevenni a kapunkat, de Arany résen volt. Két perccel később Kulmala eresztett meg egy kemény lövést, a kapusról lecsorgott a korong, de ismételni már nem sikerült. Két másodperccel később Becze is kiállt, ráadásul a saját kapuja előtt a kapust támadó Tóth Gergely ellen indokolatlan keménységgel lépett fel, így kettő plusz tíz percre mehetett a büntetőpadra, fejre irányuló támadásért - újra előnyben mehettünk a vezetés megszerzéséért. Tizenkét másodperc volt vissza az előnyből, amikor Pavuk és Nagy Gergő játszottak össze, majd jött Kulmala, és meglőtte a vezetést jelentő első Fradi-gólt (1-0). Ismét komoly mezőnyjáték következett, a helyzetek abbamaradtak. Alighogy beléptünk az utolsó egy percbe a vendégek megkerülték a kaput, majd jött a visszakészítés, amit Kuljas lőtt a rövid felsőbe (1-1). Változás már nem történt, 1-1-es döntetlennel mehettek a pihenőre.

A második játékrészre nagyobb erőbedobással jött ki mind a két csapat, másfél perc után Kulmala nevéhez köthető az első helyzet, de a fiatal finn légiós túl közel került a kapushoz, így annak nem volt nehéz dolga. Három perc után Aranynak is közbe kellett avatkoznia. Húsz másodperccel később Farkas nem tudott belepiszkálni a korongba, így az elsuhant a kapu előtt, ebből pedig eljöttek a vendégek, akik egy szerencsésen ívelődő lövéssel Fodor révén megszerezték a vezetést (1-2). A bekapott gól után felpörögtek a Fradi-játékosok, mentek előre az egyenlítésért, de Nagyon és Farkason is kifogott Szamankov. Ezekben a percekben komoly tempót diktált a Fradi, dominálta a mérkőzést, beszorította a vendégeket a harmadukba. Hat perc után a mieinktől Roczanov, a csíkiaktól Kuljas kapott két percet, így 4-4 ellen mehettek a csapatok. Harminc másodperccel később Nagy Gergő verte meg védőjét, lőni is tudott a csapatkapitány, de a kapus ezúttal is résen volt, majd Kulmala is próbálkozott, de Szamankovról oldalra ment a korong. Tizenegy perc után vendég oldalról kiküldték Ládayt, akinek ezt még meg is toldották tíz perccel, majd tizenhat másodperccel később Pelley csatlakozott hozzá a büntetőpadon, így 1:44-ig kettős emberelőnnyel mehettünk. Még mielőtt az első lejárt volna, Pulli és Fitzgerald játszott össze, amire érkezett a nagyszerű formában játszó Tóth Adrián, és egyenlített (2-2). Ugyan a gól után negyvenkét másodpercig még előnyben játszhattunk, de ezt az előnyt már nem sikerült kihasználnunk. Majd öt perccel a játékrész vége előtt Nagy Gergő és Németh Attila szolgálta ki Sarciát, aki ismét előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket, szezonbeli első gólját szerezve, így 3-2-es előnnyel mehettünk az utolsó pihenőre.

A záró harmad elején a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, aminek két perc után nyomatékot is adtak: Bíró lőtt kapura, de Arany védeni tudott. Húsz másodperccel később már a mieink is veszélyeztettek, de Tóth Gergely lövését a kapus oldalra ütötte. Hét negyvennél egy előrevágott korongot sikerült megatartani az ellenfél harmadában, jött a visszakészítés, amire érkezett Roczanov és belőtte a negyediket (4-2). Alig egy perccel később Rokaly Norbert kapott két percet, de még mielőtt letelt volna, Arany Gergely hibázott sajnos egyet: a kapu mögött tartotta a korongot, az ellenfél támadója rárontott, ő pedig sajnos hátulról a saját hálóját találta telibe, Taratuhin pedig ellopta a korongot, és az üres kapuba húzta, így a vendégek egy gólra kapaszkodtak vissza (4-3). Az egyenlítés reményében a Csíkszereda feljebb tolta a játékát, és kétszer is komolyan veszélyeztettek, de Arany mindkétszer hárított. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Karmeniemi kapott két percet bottal akasztásért, de alighogy kiállt, Kuljas egy szépségdíjas távoli bombával egyenlített - két gól előnyről engedtük vissza legnagyobb riválisunkat (4-4). Kettő hússzal a vége előtt Shalla is kiállt két percre, így szinte a végéig emberelőnyben támadhattunk. Ezt azonban nem sikerült gólra váltani, így a rendes játékidőben már nem volt változás, jöhetett a hosszabbítás. Az extra játékidőben nem kellett sok: szinte végig a Sportklub birtokolta a korongot, majd 53 másodperc után a vendégek Taratukhin révén belőtték az ötödiket, és ezzel győzni tudtak (4-5).

A Ferencváros nem tudta behúzni sorozatban a hetedik bajnokiját, egy pontot tartott otthon a háromból, míg a Csíkszereda kétgólos hátrányból kapaszkodott vissza, és nyerte meg a mérkőzést. A játék képét elnézve csalódásra azonban nincs semmi ok, a liga valóban két legkomolyabb játékerőt képviselő csapata vívott egymással rendkívül szórakoztató rangadót, amelyből egy váratlan hibának köszönhetően ezúttal a vendégek jöttek ki jobban. Vasárnap este 18.00-tól az Acélbikák ellenében lehet javítani!

A teljes mérkőzés:

A mérkőzést követő sajtótájékoztató Jason Morgan és Fodor Szabolcs részvételével:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 7. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-1 - h.u.)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Pavuk – Jászai, Pulli, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Sarcia, Hegyi, Németh, Tóth Gergely, Tóth Richárd – Pozsár, Tóth Re., Tóth Gergő, Farkas, Roczanov Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Sportklub Csíkszereda: Samankov (Örs) – Kulyash, Papp, Becze, Shalla, Taratukhin – Gecse, Salló, McLean, Brophey, Pelley – Farkas, Láday, Bíró, Casaneanu, Rokaly – Finta, Györfy, Fodor, Horváth, Rokaly Vezetőedző: Jason Morgan
Kapura lövések: (12:11, 17:6, 7:10, 0:2) 36:29
Védések: (10:11, 5:15, 8:6, 1:0) 24:32 / 82.76% : 88.89%
Kiállítás percek: (0:14, 2:16, 4:4) 6:34
Emberelőny kihasználás: (7 / 2) 28.57% / (1 / 1) 100.00%
Emberhátrányos védekezés: 1 / 1) 0.00% / (2 / 7) 71.43%
Gólszerzők: Kulmala (12:25 EE, Pavuk, Nagy), Tóth Adrián (32:43, EE, Pulli, Fitzgerald), Sarcia (35:13, Nagy, Németh), Roczanov (47:40, Tóth Gergő, Farkas) illetve Kulyash (19:04, Shalla, Rokaly), Brophey (23:42, Fodor), Taratukhin (50:03, EH), Kulyash (55:08, EE, Shalla), Taratukhin (60:53, Becze, Salló)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin