2023. február 19.
Vérbeli playoff-meccsen vettük el a pályaelőnyt
Hokisaink hosszabbításban nyertek Miskolcon a negyeddöntő második meccsén.

Szombaton rajtolt az Erste Liga negyeddöntője, csapatunk pedig Miskolcon kezdte meg a párharcokat. A négy nyert meccsig tartó küzdelem első találkozóját a DVTK húzta be, de vasárnap egyből jött a lehetőség a javításra a mieinknek.

A szerencsére egyik játékosunk sem sérült meg, így ismét négy sorral tudunk kiállni a Jegesmedvék ellen, a szakmai stáb csupán a sorok összeállításán változtatott, illetve hosszabb kihagyás után ismét Arany Gergely kezdett az FTC-Telekom kapujában.

A szombatihoz hasonló tempóban kezdődött a találkozó, az első pillanattól komoly iramot diktáltak a felek. A kezdés azonban a hazaiaknak jött ki jobban, Jan Blasko eresztett el egy bombát a kékvonal mellől, ami elhúzott Arany mellett egyenesen a kapuba. (1-0) Ez ébresztőként hatott csapatunkra és elkezdtünk nyomást gyakorolni a hazaiak harmadára. Meg is lett a próbálkozás eredménye, Aku Kestilä szedett össze egy korongot, átkorcsolyázott a kapu előtt, majd a megfelelő pillanatban ellőtte a pakkot, amivel kiegyenlített. (1-1) Ugyan fegyelmezetten játszottunk, így sem maradtunk kiállítás nélkül, Vas és Sailio akadtak össze, aminek a vége 2-2 perc kiállítás lett, de egyik csapat sem tudta megszerezni a vezetést. A szünet után érkeztek a kiállítások, a korongbedobást követően nem sokkal Blasko ült ki a büntetőre, amit kivédekeztek a hazaiak, majd tőlünk Hrabal volt szabálytalan, ami alatt nem engedtük felállni a DVTK-t a speciális játékhoz, majd ismét a Fradi került emberelőnybe, de ezzel a lehetőséggel sem sikerült élni. 

Az idő előrehaladtával viszont egyre többet birtokoltuk a korongot, aminek meg lett az eredménye. Farkas Simon lőtt kapura, ami Voris mamutjáról felpattanva tökéletesen pattant Bán Károly elé, aki villámgyorsan beemelte a kapuba. (1-2) A harmadik harmadot Marva áthúzódó kiállításával kezdtük, de sikerült kivédekezni a hátrányt. Egy darabig tudtuk tartani az egygólos előnyünket, Valentin Razumnyak próbálkozása után azonban a kapu előtt kakaskodás alakult ki, amit végül egy sípszó szakított félbe, ami azt jelezte, hogy a miskolci játékos lövése érvényes. Videón kielemezték a történteket és végül megadták a találatot, kiegyenlített a DVTK. (2-2) Alig négy perccel a vége előtt Marvát ítélték szabálytalannak, a buli elhozatala után pedig a kapu előtti kavalkádban ismét Razumnyak tudott eredményes lenni. (3-2) Nem kellett azonban fél perc és ismét gólt ítéltek a játékvezetők, Turbucz Martin lövése talált utat a hazaiak hálójába, amivel ismét egyenlő lett az állás. (3-3) Mivel a rendes játékidőben nem született több gól, a szabályok értelmében 15 perces szünet után 5 az 5 ellen folytatódott a játék. Nem kellett azonban sok idő a meccs eldöntéséhez, habár az elején a hazaiak tudtak támadni, egy gyors kontra után Rasmus Kulmala belőtte a győztes gólt. (3-4) 

Ezzel a győzelemmel magyar bajnok hokisainknak sikerült elvenni a miskolciak pályaelőnyét, szerdán folytatjuk a párharcot a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)hosszabbítás után

DVTK: Voris (Kiss B.) – Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Miskolczi, Galajda – Ilvessou, Wehrs, Berdnikov, Páterka, Kuleshov – Szirányi, Bennett, Mattyasovszky, Lövei, Blasko– Pecsét, Shkrabov, Farkas, Vas, Ritó, Vezetőedző: Tokaji Viktor

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Hrabal, Sailio, Kestilä, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Mesikämmen, Boros, Bán, Farkas, Tóth G. – Kucsma, Kozma, Galántai, Kreisz, Tóth A., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Blasko (01:27, Ilvessou, Lövei), Razumnyak (49:09, Kiss R.), Razumnyak (57:34 EE, Páterka, Wehrs) illetve Kestilä (06:47, Betteridge, Sailio), Bán (36:14, Tóth G., Farkas), Turbucz (57:58, Seregély, Kulmala), Kulmala (62:10, Nagy G., Turbucz)

Kapura lövések: (11:17, 7:15, 14:10, 1:3) 33:45

Védések: (16:10, 14:7, 9:12, 2:1) 41:30 / 91.11% : 90.91%

Kiállítás percek: (2:2, 4:4, 0:2) 6:8

Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (2 / 0) 0.00%

Emberelőnyben töltött idő: 4:54 / 4:00

Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin