2019. október 25.
Újra hazai jégen, a Titánokat fogadjuk
Férfi hokisaink visszatérnek az Erste Ligába, a Fehérvári Titánokat fogadják a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Nem akármilyen hét van férfi jégkorongozóink mögött. Miután hosszas böjt után, 22 év elteltével sikerült visszahódítani a magyar bajnoki címet, kivívtuk a Kontinentális Kupában való szereplés jogát, 2000 ősze után újra. A csapat így múlt héten buszra szállt, és meg sem állt a dél-tiroli Rittenig. Akik kilátogattak az Arena Rittenbe, történelmet láttak, hiszen a Ferencváros története során először jutott tovább a Kontinentális Kupa egy csoportjából, így november közepén utazhat Dániába, a legjobb nyolc közé.

A csapat visszatért Budapestre, és gőzerővel készül az előttünk álló Erste Liga összecsapásokra, hiszen előbb pénteken a Fehérvári Titánok látogatnak a fővárosba, majd hétfőn jön az idény második Hokiderbije, ugyancsak hazai jégen. De maradjunk még az előbbinél!

Azt a Fehérvárt fogadjuk Pesterzsébeten, amellyel legutóbb Székesfehérváron csaptunk össze, és ugyan a vége 5-0-s zöld-fehér siker lett, nehézkesen indult az a mérkőzés. A két csapat első találkozója után a fehérváriak nem tudtak javítani, sőt, még négy vereségbe szaladtak bele. Előbb Dunaújvárosban kaptak egy komoly pofont a megyei rangadón, onnan nyolccal mentek haza, majd a Brassó vitte el a három pontot Fehérvárról. Ezt követően ismét a Brassó volt az ellenfél, de ezúttal Erdélyben: itt már közel sem volt olyan szoros a találkozó, mint az előző, a Farkasok otthon tartották a három pontot, akárcsak egy nappal később a Gyergyó.

Ezután azonban magára talált a Fehérvár, három meccs erejéig. Előbb hazai jégen verték kisebb meglepetésre az Újpestet és a Gyergyót, majd a Vasas otthonában, hosszabbítás után sikerült behúzni a győzelmet. Az újpestiek ezt követően visszavágtak nekik, majd egy szoros mérkőzésen a DEAC is három ponttal távozott, akárcsak négy nappal később a Csíkszereda. Egy bajnoki és egy Magyar Kupa összecsapás jött ezután hazai pályán, mindkettő a Vasas ellen, és mindkét alkalommal hátrányból fordítva örülhettek győzelemnek Kiss Dávid tanítványai.

A mieink a ritteni hőstett után önbizalommal telve várhatják a Fehérvár elleni összecsapást, ahol azonban csak a győzelem lesz elfogadható. Rendkívül fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen két meccsel kevesebbet játszva, tíz ponttal vagyunk lemaradva az élen álló Csíkszeredától, amely kihasználta a Fradi ligameccs-mentes időszakát, ráadásul a dobogó harmadik fokán álló DAB is csak két pontra van tőlünk.

A vendégeknek is jól jönne a három bravúrpont, mert ugyan a Vasassal és a Hokiklubbal szemben is hatpontos a fórjuk, de még az előttük álló Újpest-Gyergyó kettős is bőven befogható távolságban van a tabellán. A lilák csupán egy egységgel szereztek többet, míg az erdélyiek hárommal, de ehhez előbb a címvédő, vagyis a Fradi ellen kellene hatalmas meglepetést okozni. Egyáltalán nem szabad viszont azt mondanunk, hogy ez lehetetlen lenne, hiszen a Fehérvár az előző idényben már meg tudott csinálni egy szenzációs, 5-1-es győzelmet a már akkor is a ligagyőzelemért harcoló Fradi otthonában - igaz, akkor egészen más lelkiállapotban volt a két együttes, a Titánok felszálló ágban voltak, addig a zöld-fehérek éppen egy komolyabb gödörből próbáltak kikászálódni.

Jön tehát új idény második FTC-Telekom – Fehérvári Titánok összecsapása, 18.00-tól, a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Jegyek még online elővételben, és a helyszínen, 17.00-tól is kaphatóak!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 14. forduló
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
2019. október 25. péntek, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: ITT

Cikkajánló

A legerősebb magyar csapattal játszunk a Szuperkupáért

Férfi jégkorongcsapatunk az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-cel küzd meg a székesfehérvári Alba Arénában.

Vereség az első hazai Erste Liga-meccsen

Magyar bajnok hokisaink fordulatos mérkőzés végén 5-6-ra kikaptak a BJA HC csapatától.

Újra Erste Liga-meccs a Tüskecsarnokban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vasárnap hazai pályán fogadja a BJA HC csapatát az Erste Ligában.

Vereség az Erste Liga-nyitányon

Férfi jégkorongcsapatunk 7-4-re kikapott a DEAC otthonában a szezon első tétmeccsén.

Vadonatúj mezekkel indul a hokiszezon!

Férfi jégkorongcsapatunk mindhárom színű 2024/25-ös meze már meg is rendelhető online és személyesen is!

Idegenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongozóink pénteken a DEAC otthonában kezdik meg az Erste Liga-szereplést.

Vereség Érsekújváron

Magyar bajnok hokisaink szétlövést követően 2-1-re kikaptak a szlovák Extraligás Érsekújvár otthonában.

„Idén szeretnénk mi kijönni győztesen a küzdelemből”

Kedd délben megtartották a férfi jégkorong Erste Liga hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin