2023. június 21.
Újabb játékos hosszabbított szerződést
Jégkorong szakosztályunk további egy évre állapodott meg Bán Károllyal.

Továbbra is zajlik férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2023/24-es szezonra. Hét távozó, két érkező és három szerződését meghosszabbító játékos után újabb jó hír érkezett a szakosztály háza tájáról, ugyanis

a szakmai stáb mindenben megállapodott a 24 éves Bán Károllyal, aki 2024-ig meghosszabbította az előző szezon végén lejárt szerződését, így negyedik ferencvárosi szezonját kezdheti meg.

Bán Károly 1998. július 26-án született Budapesten. A Pesterzsébeti Farkasok utánpótláscsapatában kezdett jégkorongozni, innen lett U16-os és U18-as válogatott kerettag is. 2016-ban került a KMH kötelékébe, ahol az utánpótlás együttesek mellett már első évében bemutatkozott az akkor még a szlovák harmadik vonalban vitézkedő felnőttcsapatban is. A Hokiklub Budapest színeiben lett Erste Ligás játékos is, két idényt követően itt figyelt fel rá az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs. Sikeres próbajátékot követően 2020-ban lett a Ferencváros játékosa. Bán a Fradinál töltött első két évében még nem számított meghatározó játékosnak, a 2022/23-as idényben viszont már az alapszakasz 36 meccsén négy góllal és öt gólpasszal segítette a csapatot, a rájátszásban pedig újabb két gólt szerzett. Pontjai növekedéséhez az is hozzájárult, hogy pályafutása kezdeti időszakával ellentétben az utóbbi időben védő helyett zömében centerként kapott szerepet a Fradi soraiban.

Bán Károly, Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä és Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, a két friss igazolással, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 15 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), (?), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (?), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Arany Gergely, Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig)

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin