2019. szeptember 20.
Újabb győzelem, továbbra is hibátlan a mérleg
Férfi hokisaink az új idény negyedik bajnokiján a Fehérvár otthonába látogattak, és győzelemmel távoztak.

A hosszú meccssorozatnak továbbra sincs vége. Hétfőn az Újpest, szerdán a Vasas, most pedig a Fehérvári Titánok otthonában lépett pályára Fodor Szabolcs. Az előző két bajnokiját rendre megnyerte a csapat, igaz, Újpesten a hosszabbításig kellett várni a sikerre, de Káposztásmegyeren már minden könnyebben ment.

A Ferencváros kapujában a legutóbbi, Vasas elleni összecsapáson Nagy Kristóf kezdett, aki remekül is mutatkozott be debütáló meccsén, ennek ellenére Fodor Szabolcs úgy döntött, hogy a Titánok ellen ismét Arany védjen. A találkozót mindkét fél jó iramban kezdte, noha az első valamire való helyzetig több, mint három percet kellett várni, amikor Switzer a védekező harmadból lódul meg a jobb oldalon, lövésig is eljutott, de a Gyenes védeni tudott. Ezután sem igazán akartak helyzetbe kerüli a csapatok, így főleg a mezőnyben harcoltak egymással. Nyolc percnyi játék után Nagy Gergőt küldte ki a játékvezető két percre bottal akasztásért. Az előnyt a hazaiak nagyon gyorsan megpróbálták értékesíteni: egy középre tett korongba sikerült Kovácsnak belekapnia, de Arany védeni tudott. Ezt követően Kiss próbálkozott meg egy lövéssel, de Arany ezt is hárította. A kiegészülés után a helyzetek megint elmaradoztak, végül tizenkét és fél perc után Almási tudott eljönni, de Pozsár remekül védekezett, így nem lett belőle lövés. Hat perccel a harmad vége előtt, Pavuk is kiállt két percre. Őt akadályozásért küldte ki a játékvezető. A kiállítás után ismét jöhettek a Titánok, amikor Nagy tette vissza a korongot, de Dézsi nem ért oda. A Fradi is meg tudott lódulni Németh révén, aki ugyan eljutott lövésig, de Gyenes ezúttal is résen volt. Két perccel később Almási elé került a korong, aki szemben találta magát Arannyal, ő viszont hatalmasat védett. Tizenhét ötvennél hazai oldalról Vas is kiállt két percre, de az előnyt nem tudtuk kihasználni, így 0-0-val vonultunk pihenőre.

A második játékrészre nagyobb elánnal jött ki a Ferencváros, gyorsan ott voltak a fehérvári kapu előtt. A nagy presszing két és fél perc után érett góllá, amikor Tóth Gergő sprintelte le ellenfelét, majd éles szögből jött a lövés, a korong pedig a kapus válla fölött a hálóba került (0-1). A következő perceket is a mieink irányították. Öt perc után Tóth Richárd került szemtől szembe a kapussal, megpróbálta elhúzni Gyenes mellett, de túl éles lett a szög, így ez a helyzet kimaradt. Gyakorlatilag percenként jöttek a helyzetek, hiszen egy perccel később Tóth Gergely tudott helyzetbe kerülni, Gyenes védte ezt a próbálkozást, de a korong a gólszerző elé került, aki megpróbált ismételni, de az egyik védő blokkolni tudott. Kilenc és fél perc után Jászai húzott befele, majd vette célba a rövid felső sarkot, de Gyenes résen volt, és fölé tudta paskolni, majd fél perccel később ismét ő próbálkozott, de a kapus ezúttal is hárítani tudott. A játékrész felénél a Fehérvár ki tudott jönni a Fradi szorításából, de helyzetig már nem jutottak el. Három perccel a második harmad vége előtt Tóth Adrián készíti le Fitzgeraldnak a korongot, aki akárcsak az előző összecsapáson, úgy most is megövi a maga gólját (0-2), így kétgólos Fradi-előnnyel mentek az öltözőbe a csapatok.

A záró harmad elejét ismét a mieinkről szólt. Négy perc után ismét Fradi-góltól zengett a csarnok: Kulmala és Karmeniemi összejátéka után a csapatkapitány, Nagy Gergő lőtte a harmadikat (0-3). Egy perccel később a gólpasszt jegyző Karmeniemi állt ki két percre, de a hazaiak nemhogy kihasználni nem tudták, de helyzetig sem tudtak eljutni. Alighogy letelt a büntetésünk Tóth Adrián hozta helyzetbe Fitzgeraldot, aki ezúttal sem hibázott, és belőtte maga második, csapat negyedik gólját (0-4). A játékrész felénél hazai oldalon is jött a kiállítás: Kovácsot küldte ki a játékvezető akadályozásért. Az emberelőnyt megnyomtuk, odaszorítottuk a kapujuk elé a fehérváriakat, de az újabb gól sehogy sem akart összejönni. Tizenhárom és fél perc után Nagy Ákos is kapott két percet, amit húsz másodperc után sikerült kihasználni: Fitzgerald és Hegyi játszott össze, majd jött Switzer, aki kíméletlenül pókhálózta le a jobb felsőt (0-5). Továbbra is nyomott a Fradi, de újabb  gól már nem született.

Nehezen indult a találkozó, de a második és a harmadik játékrészben sikerült felülmúlni a Titánokat, így megérdemelten, öt lőtt góllal és három ponttal távozunk Székesfehérvárról. Vasárnap jön a folytatás, a Brassó látogat Pesterzsébetre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 4. forduló
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom 0-5 (0-0, 0-2, 0-3)
Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok
Fehérvári Titánok: Gyenes (Szeles) – McCutcheon, Vas, Dézsi, Balogh, Péter – Halasi, Imre, Madácsi, Campbell, Császár – Horváth, Erdély, Almási, Nagy, Buzás – Kiss, Kovács, Vincze Vezetőedző: Kiss Dávid
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.)  – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Pavuk – Jászai, Pulli, Tóth Ad., Fitzgerald, Switzer – Hegyi, Pozsár, Tóth Ri., Németh, Hajós – Roczanov, Tóth Re., Tóth Gergely, Farkas, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (9:10, 2:18, 3:16) 14:44
Védések: (10:9, 16:2, 13:3) 39:14 / 88.64% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:4, 4:2) 6:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (0 / 3) 100.00%
Gólszerzők: Fitzgerald 2x, Nagy, Switzer, Tóth Gergő

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin