2019. március 31.
Újabb győzelem Csíkban, egy meccsre a végső siker
Újra nyertünk a csíki katlanban, kedden az Erste Liga trófeájáért lépünk jégre Pesterzsébeten!

Férfi jégkorongcsapatunk szombat este drámai küzdelemben, hosszabbításban győzte le Csíkszeredában a házigazda Sportklubot az Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel átvette a vezetést a négy győzelemig tartó párharcban, és mind számtanilag, mind lélektanilag hatalmas lépést tett a liga megnyerése felé. A vereség viszont egészen biztosan felpaprikázta a hazai csapatot, amely a negyedik meccsen szintén hazai jégen próbált meg revansot venni, és egy győzelemmel kiharcolni, hogy biztosan legyen hatodik mérkőzés is, méghozzá ismét Csíkszeredában a keddi, pesterzsébeti ötödik összecsapást követően.

Ennek elkerülése volt a tétje a mai mérkőzésnek, illetve az, hogy kedden hazai környezetben, Pesterzsébeten a bajnoki trófeáért léphessünk jégre.

Ami az összeállításokat illeti, a mieinknél nem volt változás, ezúttal is öltözött Lengyel Levente és Tóth Renátó, és Hardi Richárd maradt a tartalék. A csíkiaknál sem volt változás, nem került vissza a keretbe az eltiltását letöltő Anyiszin.

Ezúttal is telt ház várta a csapatokat a Vákár Lajos Műjégpályán, de a hangulat korántsem volt olyan pokoli, mint szombaton tapasztalhattuk. A csíkiak kemény magja rendületlenül szurkolt, de a tömeg hangulatára szemmel láthatóan rányomta béé4lyegét az előző napi hosszabbításos vereség. A Fradi szurkolói továbbra is fantasztikusak voltak, már az első percekben többször hallhattuk a hangjukat!

A Sportklub kezdte aktívabban a mérkőzést, de a miénk volt az első emberelőny, a 6. perc elején Bíró Tamást küldték le. Megjárattuk a korongot, de nem sikerült élni az előnnyel. Ahogy teltek a percek, a csíkiak úgy kezdtek el keménykedni, előbb Becze, majd Papp Szabolcs ütközött látványosan, a kései ütközés határán, de még azon belül. A mieink próbáltak nem belemenni, hanem játszani a saját játékukat. Ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak nem csak a lelátón, de a jégen is gyorsan megtalálták a napok óta kipécézett Pavuk Attilát, Bíró Tamás ment neki, támadónk felvette a kesztyűt, 2-2 percet kapott mindkét fél. A csíkiak "csodafegyverüket", a látványos reklamálásokat és színészkedéseket is elővették, de ez sem segített rajtuk: a 12. perc elején Kärmeniemi lövése csorgott át Lundström lábvédői között a hálóba, majd Pavuk korongját értékesítette Tóth Richárd, hamar kettővel vezettünk! Támadónk pedig nemes bosszút állt az őt ért sérelmekért, egy gólpassz formájában! A harmad második felében jártunk, amikor Tóth Gergő kapott két percet szabálytalanságért, amit durva játék miatt megfejeltek még kettővel, így négy percig kellett volna hátrányban védekeznünk. Becze nem bírta viszont a feszültséget, kései ütközés miatt kiült, négy a négy ellen maradtak a felek a jégen. Ezalatt nem történt esemény, viszont a hazaiak kiegészülése után még másfél perc fórjuk volt, amivel éltek is, megjáratták a korongot a harmadunkban, és Becze kapásból szép gólt lőtt. Ez maradt a vége az első harmad zárásáig. (1-2)

A második játékrészben hasonló volt a játék képe, mint az első két gólunk után. A Sportklub próbálta tenni a nyomást, de remekül zártunk, kontrolláltuk az eseményeket. Az egyetlen említésre méltó mozzanat a harmad első felében Pavuk eltört botja volt. A 31. percben Tóth Gergő szabálytalankodott Sulakovval, az orosz válaszként olyat tartott játékosunk alá, hogy esés közben egy teljes fordulatot pörgött a levegőben - hiába reklamált hát a hazaiak játékosa, ő is mehetett a büntetőpadra, páros kiállítás lett az ítélet. A Sportklub azonban kapott egy négy a hármat, Perriert küldték le gáncsolásért. Sajnos ezt nem bírtuk ki, Bjelov távoli bombájába ért bele Becze a kapu előtt, és olyan góllal egyenlített, mint szombaton. Ha a játékkal foglalkozik a székelyek vezére, egészen látványos dolgokra képes... Nem sokkal később Rokaly Szilárd borította fel Nagy Gergőt, mi kerültünk emberelőnybe, ezzel viszont nem sikerült élni sajnos. Hárommal a vége előtt Rantanent szórták ki, Sulakovnak látványosan fájt, de aztán ott volt az emberelőnyös egységben a jégen... Hiába nyomott viszont a Szereda, remekül védekeztünk, túléltük az emberhátrányt. Le is telt a második harmad, döntetlennel vonultak a felek szünetre, izgalmas végjátéknak nézhettünk elébe... (2-2)

A második harmadot bizony sajnos elvesztettük, de csak egyetlen góllal, a játék pedig továbbra is nagyon nyílt volt, mindkét irányba eldőlhetett volna a meccs. Az első három percben ismét egy törött bot volt a komolyabb esemény, ismét Pavuké - a várakozásoknak megfelelően mozgalmas meccse volt... Lüktetett a találkozó, itt is, ott is záporoztak a helyzetek, kevés volt a játékmegszakítás, a győztes gól azonban csak nem született meg, pedig Switzer még egyedül is ki tudott lépni egy gyönyörűen kiemelt koronggal, de Lundström megfogta a ziccert. Egyre nőtt a feszültség, mindkét oldalon betalálhattak volna a felek, a Sportklub Flinta kiütött korongja miatti játék késleltetése büntetését is kihúzta, majd elképesztő jeleneteknek lehettünk tanúi. Közel jártunk a hazai kapunál a gólhoz, a sporik elengedték, majd a túloldalon tumultus alakult ki a kapunk mögött, végül megállították a játékot, mert beszorult a korong, Valchar pedig közel egy percig kergette az egyik vezetőbírót reklamálva a jégen... Hosszasan videózták a hazai kapunál látott jelenetet, de végül nem ítéltek gólt. Megnyomtuk az utolsó perceket, ennek pedig meglett az eredménye, három perccel a vége előtt Rantanen bevágta a győztes gólunkat! (2-3)

Hatalmas, és nagyon fontos győzelmet arattunk, hihetetlen fegyvertény két nap alatt kétszer győzelemmel távozni a Vákár Lajos Műjégpálya katlanjából! Ez is összejött azonban, így 3-1-re vezetjük a párharcot, ez pedig azt jelenti, hogy kedden a Pesterzsébet Jégcsarnokban az Erste Liga trófeájáért léphetünk jégre!

 

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)
Sportklub Csíkszereda: Lundström (Onodi) – Bjelov, Papp Sz., Antal Zs., Taratuhin, Krasznoszlobodszev – Sulakov, Salló, Részegh T., Valchar, Rokaly Sz. – Farkas T., Flinta, Rokaly N., Becze, Bíró T. – Györfy, Horváth L., Casaneanu, Sándor Z., Egyed R. Vezetőedző: Hozó Levente.
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Jászai, Perrier, Nagy G., Walls, Pavuk – Kärmeniemi, Rantanen, Switzer, Tóth Ri., Tóth A. – Sarcia, Hegyi, Farkas S., Roczanov, Tóth G. – Tóth Re., Lengyel, Rafaj, Dósa, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (10:11, 13:8, 14:14) 37:33
Védések: (9:9, 8:12, 13:14) 30:35 / 90.91% : 94.59%
Kiállítás percek: (6:6, 4:6, 2:0) 12:12
Emberelőny kihasználás: (4 / 2) 50.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (2 / 4) 50.00%
Gólszerzők: Becze (17:08, EE, Sulakov, Rokaly Sz.), Becze (31:40, EE, Bjelov, Valchar), illetve Kärmeniemi (11:19, Rantanen), Tóth Ri. (12:42, Pavuk, Kärmeniemi), Rantanen (56:43, Tóth Ri., Pavuk)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 az FTC-Telekom javára

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin