2023. július 7.
Újabb finn légiósunk hosszabbított szerződést
A tavaly nyáron érkezett Julius Marva a következő szezonban is a Ferencváros játékosa lesz.

Amint arról az elmúlt időszakban folyamatosan beszámoltunk, továbbra is gőzerővel zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2023/24-es szezonra készülő keretének kialakítása. Ezúttal ismét jó hírt közölhetünk, hiszen

az FTC-Telekom vezetősége mindenben megállapodott a tavaly nyáron a Fradihoz érkező finn védővel, Julius Marvával, aki így újabb egy évig lesz a Ferencváros játékosa.

Julius Marva 1996. január 15-én született a finnországi Raumában. Szülővárosa finn élvonalbeli csapata, a Lukko utánpótlásában kezdett jégkorongozni, 2010 és 2016 között végigjárta a korosztályos csapatokat, az U16-os és U17-es együtteseknek kapitánya is volt. Védő létére több ponterős szezonja is akadt, utolsó teljes junior idényében, 2015/16-ban 49 meccsen 30 pontig jutott a finn élvonalbeli juniorligában. 2016-ban több hónapig játszott az egyik legnagyobb tengerentúli juniorligában, az NAHL-ben (North American Hockey League) szereplő Fairbanks Ice Dogs színeiben, majd a szezon második felére a finn másodosztályú SaPKo játékosa lett. 2020-ig szerepelt a savonlinnai székhelyű csapatnál, amellyel zsinórban háromszor a rájátszásba is eljutottak, sőt, 2017-ben megnyerték a bajnokságot, egy évvel később pedig bronzérmesek lettek. 2019 sem volt sikertelen év számára, a finn kupában egészen a döntőig menetelt a SaPKo. Marva 2020-ban légiósnak állt, egy idényt töltött el a svéd harmadosztályú Kirunánál, az alapszakaszban 35 meccsen 16 pontot szerzett. A 2021-es szezonban a lengyel élvonalbeli STS Sanok játékosa volt, amelynek színeiben az alapszakasz 40 meccsén 17 pontot termelt, ezt a rájátszásban 1-1 góllal és assziszttal fejelte meg. Legutóbbi, már aFerencvárosnál töltött szezonja nem úgy indult, ahogyan azt elképzelte, hiszen a kezdést követően nem sokkal komolyabb sérülést szenvedett, ami hosszabb felépülést igényelt, de az alapszakaszban 19 meccsen így is hét ponttal segítette a csapatot. A rájátszásban pedig ő is szintet lépett, 18 meccsen négy góllal és nyolc asszisztal járult hozzá a harmincadik magyar bajnoki címhez és az Erste Liga-ezüstéremhez.

Julius Marva, Kucsma Richárd, Kulmala Rasmus, Bán Károly, Lauri Kärmeniemi, Aku Kestilä és Turbucz Martin szerződéshosszabbításával, a három korábban bejelentett friss igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel és Galajda Zsomborral, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 19 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (Gyergyói HK), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabítás 2024-ig), Julius Marva (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig)

Cikkajánló

Jegy- és bérletinformációk a 2024/25-ös szezonra

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály a 2024/25-ös szezonban érvényes jegy- és bérletinformációi.

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin