2023. március 20.
Újabb bravúr, győzelem a ligadöntő első meccsén!
Friss magyar bajnok hokisaink rögtön elvették a Gyergyói HK pályaelőnyét az Erste Liga döntőjében.

Felnőtt jégkorongcsapatunk a pénteki meccsen a harmincadik magyar bajnoki címmel együtt az Erste Liga elődöntőjét is megnyerte, vasárnap reggel pedig útnak indult a csapat, hogy hétfőn már neki is vágjanak a döntőnek, amit a Gyergyói HK ellen játszanak.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb úgy döntött, nem variál a sorokon, és a pénteki összeállítással kezdett a hétfői összecsapáson, amiből a pontrendszer bevezetése miatt ezúttal is Kreisz Brúnó maradt ki.

A hazaik tudták elhozni a kezdőbedobást, de gyorsan átvette a játék irányítását a Ferencváros. Rögtön az elején sikerült már helyzeteket kialakítania a mieinknek, a harmadikban pedig Nagy Gergő passzát lőtte be a sűrűbe Julius Marva, ami utat talált a kapuba (0-1). Némiképp ébresztőleg hatott a Gyergyóra a kapott gól, és igyekeztek többet támadni, majd előnyhöz is jutottak, amikor elcseréltük magunkat, és túl sokan voltunk a pályán. Viszont mintha a zöld-fehéreknek fel sem tűnt volna, hogy hátrányban vannak. Nagy Gergő indult egy koronggal, a középen érkező Kulmalának passzolt, aki majdnem megszerezte a második gólt. A kipattanóval viszont kontrázni tudtak a piros-fehérek, de nem időben, mert visszaértek a mieink, így nem tudtak egyenlíteni. Több helyzetet tudtunk kialakítani a harmad során, aminek meg is lett az eredménye. Ismét a csapatkapitány támadott a szélen, a kapu vonalából belőtte középre a pakkot, ami első gólszerzőnkön, Julius Marván megpattanva a kapuban kötött ki (0-2). A gól után emberelőnybe került a Fradi, és sikerült is felállni a speciális játékhoz, de nem sikerült tovább növelni az előnyünket.

A folytatásban már harcosabban jött ki a pályára a hazai együttes. Egy gyergyói letámadásnál Kärmeniemi állította meg szabálytalanul a koronggal érkező játékost, amit két perccel díjaztak a játékvezetők. A Gyergyói HK-nak pedig nem sok kellett, hogy élni tudjanak a lehetőséggel. Sebastian Sylvestre szerzett korongot, a kapura tört, és elkorcsolyázva Arany előtt beemelte a szépítő gólt (1-2). Innentől érezhetően jobban kezdett nyomni a hazai csapat, de a Ferencváros sem hagyta magát, és igyekezett minél több helyzetet kialakítani. Akárcsak a Gyergyó, Di Diomete tört kapura, ám Mesikämmen közvetlenül a kapu előtt meg tudta állítani, végül még két hatalmas helyzete volt a hazaiaknak egymás után, előbb Szigeti húzta mellé centikkel, majd Császár közeli lövését védte sikeresen Arany.

Az utolsó harmad elején Di Diomete és Hrabal kapott páros kiállítást, ami alatt mind a két csapat alakított ki helyzeteket, de egyikből sem lett gól. A kiegészülés után nem sokkal Di Diomete ismét kikerült a büntetőpadra, ami alatt már eredményes tudott lenni a Ferencváros. Lauri Kärmeniemi lőtt középről, ami egyenesen Rinne kapujában landolt. A szituációt videózták, hogy nem történt-e kapusakadályozás Betteridge részéről. A játékvezetők végül szabályosnak ítélték a gólt (1-3). Aranynak és Rinnének sem volt könnyű dolga a folytatásban, mindkét kaput erősen támadták a játékosok. Nem sokkal a vége előtt Kärmeniemit szórták ki két percre, hosszas küzdelem után végül Bodó Christopher tudta becselezni magát a kapu elé, és ha már ott volt, be is lőtte a Gyergyóiak második gólját (2-3). Szilassy két perccel a vége előtt lehozta Rinnét, hogy hatan támadhassanak a hazaiak, de akármennyire is igyekeztek, nem sikerült kiegyenlíteni és hosszabbításra vinni a meccset.

A Fradi folytatni tudta a jó szériáját, és ismét győzni tudtak idegenben, elvéve ezzel a piros-fehérek pályaelőnyét. Rövid memória kell azonban, hiszen holnap ismét pályára lépünk ellenük, ahol mindent bele kell adni, ha győzni szeretne a csapat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, döntő, 1. mérkőzés
Gyergyói HK - FTC-Telekom 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
Gyergyói HK:
Rinne (Demeter) – Haaranen, Marttinen, Bodó, Orban, Tranca – Fejes, Saari, Di Diomete, Sylvestre, Vincze P. – Imre P., Kozma, Császár, Sándor-Székely, Szigeti – Bíró, Csiszer, Silló, Vezteőedző: Szilassy Zoltán
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély Kärmeniemi, Tóth A., Farkas, Tóth G. – Kucsma, Kozma, Bán, Galántai, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Sylvestre (22:51 EE), Bodó (55:13 EE, Haaranen, Sylvestre) illetve Marva (02:59, Kulmala, Nagy G.), Marva (16:18, Nagy G., Kulmala), Kärmeniemi (47:58 EE)

Kapuralövések: (9:13, 12:10, 17:4) 38:27
Védések: (11:9, 10:11, 3:16) 24:36 / 88.89% : 94.74%
Kiállítás percek: (2:2, 0:2, 6:6) 8:10
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:23 / 3:27
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (2 / 3) 33.33%

A négy győzelemig tartó párharc állása: 0-1

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin