2019. február 21.
Tét nélkül játszhatunk Brassóban
Férfi hokisaink Brassóban játsszák az erdélyi túra első mérkőzését, számunkra már nincs tétje a meccsnek.

Ha kínkeservesen, kétgólos hátrányból felállva is, de megszerezte a három pontot férfi jégkorongcsapatunk hétfőn a DEAC ellen hazai jégen az Erste Liga 2018/19-es kiírása középszakaszának hatodik mérkőzésén. Ez pedig a bezsebelt három pontnál is jóval értékesebb győzelem, hiszen azt jelenti, hogy matematikailag is bebiztosítottuk az első helyet a középszakasz felsőházának tabelláján. Már csak az Újpest érhetné utol pontszámban a Fradit, ám az egymás elleni eredmény a mieinknek kedvez. Az első hely pedig, ahogy arról már sokszor, sok helyen értekeztünk, a presztízsen túl is jóval értékesebb, ugyanis így a Ferencváros amíg versenyben van, az egész rájátszás során első kiemeltként szerepelhet. Az első kiemelés pedig együtt jár azzal, hogy a negyeddöntő, és ha azon sikerül túljutni, akkor az elődöntő előtt is elsőként választhat ellenfelet, emellett minden leendő playoff-párharcában megvan a pályaelőny, vagyis ha mindent eldöntő, hetedik meccsre kerülne sor, azt a Fradi játszhatná otthon.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a középszakasz utolsó két meccsének, vagyis a Brassó és Csíkszereda elleni erdélyi túrának a Fradi szempontjából már nincs tétje. Több okból sem mehetünk azonban neki félvállról, spórolva ennek a két találkozónak. Egyrészt, ha esetleg óvatoskodnánk, a sérüléstől félve játszanánk visszafogottan, sokszor éppen olyankor, a természetestől eltérő mozgások közben jön a nagyobb baj, így igenis bele kell állnia a meccsbe és az ütközésekbe azoknak, akik éppen a jégen vannak. Emellett a csapat lendületben van, komoly, erős karaktert mutatott eddig a fontos pillanatokban a szezon során, így hiba lenne ezt a lendületet megtörni, és benyomni a féket, ráadásul a tét nélküliségből adódó lelki felszabadultság még előnyére is válhat a Fradi játékának Brassóban és Csíkszeredában, amely csarnokokba azért általában nem nyerni járnak az ellenfelek (még akkor se, ha a mieink idén kétszer is nyerni tudtak a brassói Olimpiai Jégpályán, és Csíkszeredából is elhoztak egy pontot két szoros mérkőzésen). Erre utalt Fodor Szabolcs vezetőedző is, még a DEAC elleni diadalt követő sajtótájékoztatón:

"Az a lehető legrosszabb, ha valaki megijed egy olyan dologtól, amit egyébként nem szeretne, ha bekövetkezne. Általában ilyenkor szokott megtörténni a baj, a sérülés. Ha valaki készen áll, márpedig a mi csapatunk készen áll, koncentrál, és száz százalékkal beleáll minden meccsbe, akkor hiszek benne, hogy sokkal kisebb az esély a sérülésre, mint ha tartalékolunk, és nem olyan a koncentráció, amilyennek lennie kellene. Éppen ezért nem gondolunk sem a sérülésveszélyre, sem arra, hogy visszafogjuk magunkat, az élsport ilyen. Szeretnénk ezúttal is hat ponttal hazatérni, és önbizalommal telve nekimenni a rájátszásnak" - mondta el a témával kapcsolatban vezetőedzőnk.

Azért is fontos lehet tehát ez a két mérkőzés, hogy ne törjön meg éppen a rájátszás első párharca előtt az a lendület, ami eddig jellemezte a csapatot. A két kemény erdélyi összecsapást tehát remek szinten tartásnak is lehet tekinteni, ahogy támadónk, Tóth Gergő is utalt rá a brassói meccset felvezető videóban:

Ami ellenfeleinket illeti, nekik azért még bőven van számszerű tétje is a Fradi elleni mérkőzésnek. Jelen állás szerint ugyanis a Csíkszereda a negyedik, míg a Brassó az ötödik helyen áll a felsőházi középszakasz tabelláján, és mindkét együttes a mieink ellen játssza utolsó mérkőzését. Greg Lindqvist együttesének nyolc, míg a Sportklubnak kilenc pontja van, akárcsak a harmadik helyen álló, de még az Újpest ellen kétszer szereplő DEAC-nak. Ha pedig ez marad a helyzet, akkor mivel az első három helyezett közül minden bizonnyal senki nem szeretne egyik felsőházi erdélyi csapat ellen sem egy párharcot a negyeddöntőre, így várhatóan erdélyi Derbi következik majd. Az utolsó szalmaszál ennek elkerülésére a Brassó számára egy Fradi elleni győzelem, de a sorsuk akkor is a DEAC kezében van. Viszont, ha már nem tudják elkerülni a Csíkszeredát, akkor sem mindegy, hogy negyedikként, tehát pályaelőnnyel, vagy ötödikként, tehát alacsonyabb kiemeléssel kerülnek össze a nagy riválissal. Így tehát minden bizonnyal kettőzött erővel hajtanak majd a sárga-kékek a Ferencváros ellen.

Hogy mire mennek Fodor Szabolcs lendületben lévő, lelkileg felszabadult csapata ellen, kiderül este, magyar idő szerint 17.30-tól, a brassói Olimpiai Jégpályán. Jegyek vendégszurkolók részére a helyszínen kaphatóak.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
Corona Brassó - FTC-Telekom
2019. február 21., csütörtök 17.30 (magyar idő szerint)
Brassó, Olimpiai Jégpálya
Jegyek: a helyszínen

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin